Etusivu arrow Keskustelut
IAT esittää: The Boy with the Eternal Truths
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valmiita töitä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timpu
Valvoja


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 347
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 28.12.2011 01:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt pitää kommentoida monta asiaa. Ensinnäkin suurkiitos Kimille paneutumisesta!

Kimille ensin:
Ääniraidalla kaikki on äänitetty monona ja sitten sijoitettu stereokuvaan. Virheitä ja puutteita sitten tulee siitä, miten se on tehty.

Meillä ei ole junasta stereoambienssia (mikä olisi tosin ollut fiksua!), joten sitä olen vähän valikoiden rakentanut eri kohtauksien taakse. Parissa kohtaa käytin maltillisesti filtteriä, joka tekee monoäänestä pseudostereota. Vaihevirheet ovat todennäköisesti niissä kohdissa. Todennäköisesti yhtä hyvin tai paremmin olisi pärjännyt ilman :) Dialogissa stereota ei pitäisi olla missään, mutta ehkä jälkiäänitettyjen repliikkien tilakaiku saattaisi sitä tuottaa? Joitain valikoituja repliikkejä olen kyllä sijoittanut pois keskeltä, tarkoituksella.

Kohtaukset välillä 2:20–5:22 on kokonaan jälkiäänitetty.

Ekvalisointiin liittyvät pointit kuulostavat myös asiallisilta. Tämä on eka äänileikkaus, jonka olen tehnyt itse sitten vuoden 2002 elokuvamme Rannalla :) Vaikeinta minun korvilleni tuntuivat kaikuun ja ekvalisointiin liittyvät asiat, luonnollisen soundin tunnistaminen niissä.

Mutta muuten oli pitkästä aikaa tosi hauskaa kokeilla äänisuunnittelua, nyt kun jo jonkin verran enemmän ymmärtää asiasta teoreettisella tasolla. Ja foley-äänten askartelu (esim. käytävän kiipeilyäänet uunipeltien laatikosta ja rappukäytävän ovesta) on toki aina hauskaa.

Elokuvataiteen kannalta tietysti toivoisin, että käytettävissä olisi aina äänialan taiteilija :)

Hyppyskarvit ovat tosiaan tarkoituksellisia ja harkittuja myös äänessä. Miksi ääni ei saisi sinusta skarvin kohdalla katketa silloin, kun ei pyritä jatkuvuusleikkaukseen? (Eri asia on se, pitäisikö pyrkiä!) Tarkoitusperiä avannee vähän tuo aiempi linkki muistiinpanoihini. Niistä voi toki sitten olla eri mieltä, kuten muistaakseni olemme joskus aiemminkin olleet :)

japiippo:
Onhan noita tullut "harjoiteltua". Kai sitä aina jotain oppiikin. mutta olen huomannut, että samaan aikaan mielikin muuttuu, eikä se asia, jonka on oppinut, välttämättä tunnu enää relevantilta. Sellaista päämäärää minulla ei kuitenkaan (siis tällä hetkellä) ole, että leikkauksia ei huomaisi. Siksihän ne juuri ovat, että ne erottavat kuvia toisistaan! Pohdin jatkuvuusleikkauksen problematiikkaa enemmän tällaisessa ajatusleikissä: http://timpu.blogspot.com/2011/08/jeesus-ja-uusi-aalto-osa-1.html

Kinoman:
Elokuvanteossa taitaa olla aika vaikea tehdä eroa tarkoituksellisen ja sattuman välille. Tietynlainen ennakkosuunnittelu tuottaa enemmän tietynlaisia sattumia. Tässä kohtaa kasvot sattuvat olemaan tummat siksi, että kuvavaihtoehdoista pidin eniten juuri tuosta kohdasta, vaikka aurinko ei sillä hetkellä sattunutkaan osumaan kasvoihin. Eli siis sattuman ja tarkoituksen yhdistelmä!

hospoti:
Jonkin verran kuvaa on värimääritelty, mutta en usko, että se ihan radikaalisti poikkeaa arkitodellisuudesta. Vanhan ajan tunnelma oli tärkeä tavoite meillä kyllä. Valitsimme siksi vanhat vaunut uusien kliinisempien sijasta. Vaatteiden värit sovitettiin myös värimaailmaan. Ravintolavaunun kanssa oli hieman tuuriakin, koska saimme juuri punaseinäisen version parista eri vaihtoehdosta. Lisäksi tietysti musiikki virittää retrotunnelmaan. Ehkä se saa seinänkin näyttämään keltaisemmalta?-)

En tiedä tapahtuiko tässä mitään suuria asioita missään vaiheessa, mutta toivottavasti ne olivat kuitenkin läsnä.

Miesnäyttelijä on taustaltaan amerikkalainen ja puhuu kaiketi georgialaisella aksentilla.

tipani:
Suosittelen muistiinpanojen tekemistä! On inspiroivaa aloittaa uuden projektin suunnittelu edellisen päiväkirjamerkintöjen lukemisella. Esim. Emma-elokuvasta täällä: http://timpu.blogspot.com/2010/06/elokuvan-tekemisesta.html

Teen niitä itse aivan liian vähän enkä ollenkaan kaikista elokuvista. Tästä onneksi tein, koska prosessi oli monella tavalla uusi ja jännittävä.

Samalla tavalla kirjoittaisin päiväkirjaa elämästä muutenkin, jos olisin vähemmän laiska...
_________________
Lyhytelokuviani: http://www.mystinenportaali.com/iat/
Kamera & Kynä - audiovisuaalisen kulttuurin blogi: http://timpu.blogspot.com
Näytä käyttäjän tiedot
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4173
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 28.12.2011 04:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timpu kirjoitti:
Sellaista päämäärää minulla ei kuitenkaan (siis tällä hetkellä) ole, että leikkauksia ei huomaisi. Siksihän ne juuri ovat, että ne erottavat kuvia toisistaan!

Hmm, kirjoitin taas epäselvästi. En tietenkään tarkoittanut, etteikö kerrontaa voisi rakentaa leikkauksilla, vaan vain, ettei se leikkailu mielestäni saisi erottua niin selvästi, että katsoja alkaa seuraamaan sitä ihan tietoisesti, eikä vain alitajuisesti. Eiväthän elokuvan illuusion pitäminen ja leikkauksilla kertominen ole välttämättä toisensa poissulkevia asioita. Elokuvan illuusiolla en siis tarkoita tuolla blogissa puhumaasi elokuvan ajan lineaarisen jatkuvuuden illuusiota, vaan katsojan siirtymistä pois omasta arkitodellisuudestaan elokuvan maailmaan, josta hän ei halua tulla herätetyksi pois elokuvatekniikan kuvassa näkymisen (mikkipuomi, silmille hyppivä leikkaus jne.) toimesta.

Noh, joka tapauksessa näissä kommenteissani on paino sanalla "mielestäni", sillä puhun vain omasta, maallikon (=kotivideoija) näkökulmastani ja omista makuasioistani, enkä tarkoita niitä määräyksinä, tai että ne edes oikeasti pilaisivat elokuvaa. Sanottakoon siis selvyyden vuoksi vielä, että tämä(kin) oli oikein mukava elokuva, jossa pidin erityisesti näyttelijöiden hyvin rakentamasta, hieman kiusaantuneesta "awkward"-tunnelmasta ja sen vähitellen hellittämisestä tapahtumien myötä.
Näytä käyttäjän tiedot
timpu
Valvoja


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 347
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 22.04.2012 00:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

The Boy with the Eternal Truths palkittiin avoimen sarjan parhaana FVL:n SM-kisoissa Lappeenrannassa. Tuomaristo kommentoi näin:

"Elokuva on ehjä kokonaisuus. Siinä on hyvä tarina ja luontevat näyttelijäsuoritukset. Elokuvassa on tunnelmaa ja tunnetta, myös hiljaisuus kertoo ja toimii osana tarinaa.Tämä elokuva on myös teknisesti harkittu toteutus ja se synnyttää ajatuksia."

Kiitos taas kilpailun järjestäjille mahdollisuudesta osallistua! Myös teiltä muilta kuulemme mielellämme lisää kaikenlaista palautetta :)

http://www.mystinenportaali.com/iat/theboywiththeeternaltruths.html
_________________
Lyhytelokuviani: http://www.mystinenportaali.com/iat/
Kamera & Kynä - audiovisuaalisen kulttuurin blogi: http://timpu.blogspot.com
Näytä käyttäjän tiedot
AzmodanLiittynyt: 13 Huh 2011
Viestejä: 221
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 22.04.2012 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnittelut voitosta!
_________________
http://azmodan.galleria.fi/kuvat/
http://www.youtube.com/user/hjunnola?feature=guide
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valmiita töitä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)