Etusivu arrow Keskustelut
Asiallista keskustelua Panasonic GH3 kamerasta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Kamerat ja kuvausvälineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tonaltLiittynyt: 01 Elo 2011
Viestejä: 609

LähetäLähetetty: 13.12.2012 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Korpiainen kirjoitti:
Kokeilin sd-900:lla samaa sandels-laatikkoa ja samoin välkkyi. Paljas silmä toki ei laatikossa sitä ilmiötä näe. Joten tämän perusteella ei voi tuomita kameraa.
Moiré on GH3:ssa aiheuttanut paljon mutinoita, ainakin personal-view.com -saitilla ja videoita siitä on jonkin verran tubessa ja vimeossa. Sen takia olen ollut siitä jossain määrin huolestunut.

Mitä olen itse seurannut samaista keskustelua, ovat moiren löytäjät yleensä niitä jotka katselevat youtubeen ladattuja videoita, mutta itse GH3:n omistajat sanovat ettei ilmiö ole ainakaan sen pahempi kuin GH2:lla. Ja GH2 on tunnettu vähäisestä moiresta verrattuna muihin DSLR-kameroihin.
Näytä käyttäjän tiedot
canned
Vieras

LähetäLähetetty: 13.12.2012 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tonalt kirjoitti:

Mitä olen itse seurannut samaista keskustelua, ovat moiren löytäjät yleensä niitä jotka katselevat youtubeen ladattuja videoita, mutta itse GH3:n omistajat sanovat ettei ilmiö ole ainakaan sen pahempi kuin GH2:lla. Ja GH2 on tunnettu vähäisestä moiresta verrattuna muihin DSLR-kameroihin.
Tuolla on aika pikaisesti testattuna tullut gh2 hiukan vähemmän moirea http://provideocoalition.com/awilt/story/first_look_panasonic_lumix_dmc-gh3_dslm_hybrid_still_video_camera/P2
mustiLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 2793

LähetäLähetetty: 30.12.2012 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä testattu elektronista suljinta
http://m43photo.blogspot.be/2012/12/gh3-electronic-shutter.html
Näytä käyttäjän tiedot
ankkaLiittynyt: 02 Tam 2013
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 02.01.2013 02:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moiréa saa kaivettua esiin millähyvänsä digitaalisella videokameralla kun kuvaa sopivalta etäisyydeltä sopivanlaista kuviota.

Minulla on nyt ollut GH3 reilut kolme viikkoa ja ensituntuman perusteella:

- mov 50mbps moniin olosuhteisiin paras; all-i 72mbps kohisee varsinkin vähässä valossa. Ero kuitenkin kuin yöllä ja päivällä GH3:n eduksi verrattuna hakkeroituun GH1:een. all-i 72:ssa on kuitenkin potentiaalia esim hakkerointia ajatellen

- tehdasasetuksena oleva 0,0,0,0 -profiili videokuvauksessa ei todellisuudessa ilmeisesti tuota neutraalia kuvaa vaan softa lisää mm. keinotekoisesti tarkennusta kuvaan => tämä jälkeenpäin lisätty tarkennus on omiaan aiheuttamaan moiréa. Neutraali asetus lienee jossain -1,-1,-1,-1 ja -5,-5,-5,-5 välissä. Tästähän mm. personal view -palstalla kovasti keskustellaan

- uuden Panan 12-35mm opiskon kanssa käytettynä GH3 vähentää objektiivin omaa barrel distortionia erittäin voimakkaasti (eli jälleen kyse softapuolesta). Barrel distortion voidaan siis korjata joko mekaanisesti (tulee iso ja raskas objektiivi) tai softalla (saattaa syntyä muita lieveilmiöitä kuten moiréa videokuvauksessa)

kaksi edellemainittua yhdessä + käyttäjä, joka ei tiedosta asiaa / osaa säätää kameraa johtaa ilmeisesti helpommin moiréen kuin monilla muilla kameroilla vastaavassa tilanteessa.

Itse kuvaan mieluiten prime-opiskoilla. Mitään moireen liittyviä ongelmia en ole havainnut. Kamera tuottaa erinomaista videokuvaa.
Näytä käyttäjän tiedot
harrisLiittynyt: 20 Kes 2011
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 07.09.2013 00:52    Viestin aihe: ohjelman päivitys Vastaa lainaamalla viestiä

Moi,
en saa GH3:sta päivitettyä. Latasin bin-tiedoston Macille ja laitoin/vedin sen sitten sd-kortille, jonka olin alustanut kamerassa. Ohjeissa sanottiin että sitten kun se on rootissa niin ei muuta kuin kortti kameraan ja virrat päälle ja painaa vihreätä play-nappia, niin kameran pitäisi udella että päivitetäänkö, mutta mun kamera ei kysy mitään! Osaisikos joku neuvoa?
GH2:sen joskus oon päivittäny ilman ongelmia(Wintoosalla) .
Meneekös se bin-tied. sinne juureen kun sen vain hiirellä vetää "NO NAME" kuvakkeen päälle? Siellä se bin. näkyy DCIM, MISC ja PRIVATE kansioiden joukossa...
---hoh, noh, kun laitoin iA kohdalle kiekosta niin toimii, kai tuonkin olisi voinut ohjeissa sanoa joita plarasin mutta eipä sanottu...
Näytä käyttäjän tiedot
KorpiainenLiittynyt: 05 Lok 2008
Viestejä: 32

LähetäLähetetty: 14.09.2013 17:35    Viestin aihe: GH3 ja 12-35 mm lasin optinen kuvanvakaaja Vastaa lainaamalla viestiä

Ensiksi on sanottava, että olen kameraan varsin tyytyväinen ja erityisesti videoissa dynaaminen alue on laaja.

Yhtä asiaa ihmettelen. Se on 12-35 mm objektiivin optinen kuvanvakaaja. En monista kokeiluista huolimatta ole saanut sen olemassaolosta lainkaan näyttöä. Aivan sama onko katkaisin on tai off asennossa, yhtä tärisevää on käsivaralta kuvaaminen. Ero on järkyttävä verrattuna Panan SD-900 videokameraan. Panasonicin tuki ilmoitti, ettei niitä pidä verrata, koska videokamerassa on paljon tehokkaampi vakaaja. Mutta miksi sitten 12-35 mm linssissä mainostetaan olevan tehokas Power O.I.S vakaus, vaikka sen olemassaoloa ei edes huomaa? Vai onko minulla viallinen objektiivi?

Panan tuki ilmoitti, että GH3 kyllä ilmoittaa, jos vakaaja ei toimi.
Minulla on myös 100-300 mm lasi ja siinä vakaaja toimii hienosti (ymmärrän toki, että pitkällä polttovälillä se on helpompi huomata). Onko tästä muilla kokemuksia?

Korpiainen
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Kamerat ja kuvausvälineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)