Etusivu arrow Keskustelut
Canon 500d outo kuvatiedosto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Kuvaus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
dementorLiittynyt: 15 Elo 2006
Viestejä: 416
Paikkakunta: hki

LähetäLähetetty: 05.11.2013 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tais olla "köyhänmiehenskanneri" käytössä, eli järkkäri ja makrolinssi..
Näytä käyttäjän tiedot
MiikliLiittynyt: 08 Nov 2010
Viestejä: 356
Paikkakunta: Vihti

LähetäLähetetty: 05.11.2013 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jos osallistuu keskusteluun olisi hyvä ymmärtää mistä puhutaan.


Olen vilpittömästi kanssasi samaa mieltä - joskus tuntuu että jopa henkilöt, jotka määrittelevät ammattilaisuuden ''sellaiseksi joka hallitsee sen minkä tekee'', ovat väärässä.

Monilla tasokkailla tekijöillä on usein hyvin kapea näköala asiossa, joihin he ovat perehtyneet, kuin katsoisi vessapaperirullasta maailmaa. He eivät osaa lukea asiayhteyttä, vaikka siinä olisi viitattu selkeästi johonkin tiettyyn - tässä tapauksessa menettelytapaan, joka on kamera.

Lainaus:
Tais olla "köyhänmiehenskanneri" käytössä, eli järkkäri ja makrolinssi..


Tässä kohtaan voisin lainata erään henkilön varsin napsakkaa määritelmää ammattilaisuudesta:

''Ammattilainen osaa hyödyntää laitteet olipa ne sitten arvoltaan 1000e tai 50 000e. Ammattilainen osaa sopeutua joka tilanteeseen eikä rupea itkemään kun ei kukaan maksakaan siitä 50 000 euron laitteiston vuokraa. Se että tehdäänkö haastattelu kymppitonnin vehkeillä tai niinkuin sinä sanoit, purkkavirityksellä, ei kuulu äänessä jos ammattilainen on sen tehnyt. Lopputulos on se mikä on oleellista. Kaikki muu turhaa jeesustelua.''
_________________
Miikli
Näytä käyttäjän tiedot
KeijoskiLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 207

LähetäLähetetty: 05.11.2013 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kim kirjoitti:
Se outo .crw2 kuva on raakakuva (RAW) ja kovat jätkät ei muuta kuvaakaan koska säätömahdollisuudet ovat ihan eri luokkaa niissä. Itse en ole kuvannut jpeggejä yhdelläkään järkkärillä. Se on niinku helmiä sioille kun kuvaa järkkärillä jpeggiä. Menee hukkaan koko järkkäri.


Kyllä minäkin kallistun Kimin mielipiteen kannalle, vaikka jpg-kuvankin voi tuoda RAW-muuntimeen. Säätömahdollisuudet eivät kuitenkaan ole läheskään niin hyvät, kuin RAW- kuvalla.
Näytä käyttäjän tiedot
KimLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3474
Paikkakunta: Nurmijärvi

LähetäLähetetty: 06.11.2013 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miiklii kirjoittaa romaaneja jolla ei ole mitään tekemistä topicin kanssa.

Lyhyesti: Jos kuvaa paperivalokuvia digikameralla niin ei silloinkaan tietenkään ole mitään hyötyä raakakuvasta. Paperissa on niin pieni dynamiikka ja rajoitetut väsrisävyt vakio olosuhteissa. Ja sitäpaitsi kun istuu jossain vakiovalaistuksessa nypläämässä niin ihan varmasti saa asetukset kohdalleen - ennenpitkään. Eipä tullut mulle mieleen että kukaan voisi verrata tällaista tilannetta johonkin action livetilanteeseen ulkona jossa on miljoona muuttujaa. Mutta näköjään joku näinkin näppärä taas löytyi.

Kameralla en itse ikinä kuvaisi paperikuvia koska 50e skannerilla saa niin paljon parempaa jälkeä. Ei tartvitse huolehtia esim. valojen epätasaisuudesta ja heijastumista. Taulut olen museoille kuvannut digikameralla kun eivät mahdu skanneriin. Nekin kuvaan raakana ja kuvaan laitan aina värikortin yhteen nurkaan mukaan jotta saa sävyt taatuasti oikeiksi. Ei siinä mene kuin 2 sek./kuva kun sen tekee raakakuvalle.
Näytä käyttäjän tiedot
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4179
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 06.11.2013 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älkää nyt viitsikö, tiedätte kyllä varsin hyvin, että kysyjä on aloittelija, jota pitäisi opastaa tutustumaan ihan perusasioihin ensin, eikä raw-kuvien käsittelyyn ynnä muihin asioihin, jotka tulevat sitten myöhemmin taitojen kehittyessä. Käyttäjä, jolle näyttää olevan epäselvää videokameran valotuksen käsisäätöjenkin peruskäyttö, ei aloita myöskään valokuvaajan uraansa ammattitasoisella raw-hienosäätelyllä. Tyvestä puuhun kiivetään.

Videopuolen perusasioita on esim. digiwikissä, aluksi vaikka sinne:
http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Etusivu

Valokuvauksesta löytynee paremmin tietoa siihen keskittyneiltä foorumeilta.
Näytä käyttäjän tiedot
pera8xLiittynyt: 28 Nov 2010
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 18.11.2014 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

törkkäämpä nyt omankin lusikan tähän soppaan.

ensinnäkään en ole videokuvauksen ammattilainen, että siltä osin en voi antaa neuvoja suuntaan, enkä toiseen. mitä tulee tähän RAW/JPG kuviin, niin kuten jo sanottiin niin RAW on raakakuva, missä enemmän informaatiota. eli käytännössä paremmin säädettävissä ja siitä sitten tallennettavissa vaikka jpg:ksi, niin osaa vanhempikin vindovssi sen sitten näyttää. sitä en tiedä liittyykö noi raakakuvat mitenkään videointiin..? videokuvausfoorumihan tämä käsittääkseni enemmänkin on, kun valokuvaus aiheinen palsta.. no, se siitä.

valokuvauksen osalta voisin sanoa, että on ehkä helpointa edetä jotenkin seuraavassa järjestyksessä. opettele eka käyttään sitä kameraa ja kuvaile sillä jpg:llä. sitten kun alat ymmärtään kameran toimintoja, aukko-arvoja, valotusaikaa, herkkyyttä jne. perusjuttuja, niin ehkäpä siinä kohtaa vois olla sopiva siirtyä raakakuvien pariin ja alkaa työstään niistä ehkäpä "parempia" kuvia.

itse kuvaan kaikki still kuvat raakana. mutta joskus aikaa sitten, kun tutustuin digijärkkäriin ja alottelin koko harrastusta, niin homma alkoi valmiiksi pakatuista kuvista. en sillon ymmärtänyt hölkäsen pöläystä mistään raakakuvista. kai se on vähän verrattavissa siihen, että jos kuvaa filmille, niin haluaako ne kuvat kehittää itse omissa liemissään, vai viedä jollekkin toiselle teetettäväksi tuo homma ja tyytyä sellasiin kuviin, mitä sieltä sattuu tuleen.

taikka sitten teet vaan yksinkertasesti niin kuinka hyvältä tuntuu. ei se ole väärin käyttää sitä tallennusmuotoa, mitä itse haluaa. jos kuvat miellyttää, niin eikös se ole pääasia? ainakin tuo alkuperäinen kysymys tais tulla jo selväks.
_________________
5dmk2
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Kuvaus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)