Etusivu arrow Keskustelut
Parhaat työmaavalot videokuvaukseen?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valaistus, lavastus ja järjestely
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
samuelglassarLiittynyt: 08 Kes 2016
Viestejä: 3
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 28.07.2016 10:21    Viestin aihe: Parhaat työmaavalot videokuvaukseen? Vastaa lainaamalla viestiä

Moi!

Aion ostaa tilapäiskäyttöön LED -työvalot musavideokuvauksia varten. Kuvataan tehdashallissa, savukone messissä.
Mitä kannattaa pitää mielessä näitä ostaessa? Tarkotus ostaa kaksi valoa taakse (45 asteen kulmassa ylhäältä) ja käyttää yhtä päävaloa liikuttaen sitä kädessä eri soittajiin.

Minkä ostaisitte alla olevasta listasta? Budjetti parisataa, mielummin vähemmän.
http://www.motonet.fi/fi/kategoria/2543/492108/LED-tyovalot?campaign=false&order=2
Näytä käyttäjän tiedot
RantarosvoLiittynyt: 27 Tam 2013
Viestejä: 600
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 28.07.2016 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osta samanlaisia valoja ja tarkista että värilämpötila on kaikissa sama. Ite ostasin halpoja 10w perustyövaloja ja säästäsin loppurahan parempien valojen budjettiin. Toisaalta katsoja tuskin huomaa onko videossa käytetty halpoja vai kalliita valoja jos värit kohdallaan ja valoa riittävästi.
Käytettävyys on sitten se parempien valojen valttikortti.
_________________
Rosmo
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 28.07.2016 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

10 wattia on aika vähän teollisuushalliin jos valaistaan suurempaa kuin muutaman metrin aluetta. jos löytyy jotain 30-40 watista ylöspäin niin toimisi jo paremmin. väritoisto on ledeissä usein aika huono ja ovat joko vihreään tai magentaan päin, ihon sävyissä näkyy eniten tällaiset virheet. itse suosin tällaisiin halogeeneja jos on rahasta tiukkaa ja jos on muutama kymppi rahaa niin voi hyvin vuokratakin valot yksiä kuvauksia varten.

parilla sadalla saa muuten jo ihan hyvät vuokravalot musavideokuvauksiin jalustoineen kaikkineen jotka ostettuna maksaisivat tuhansia euroja, esim. useamman kappaleen 2kw fresneleitä ja jokusen pienemmän valon, tai 1.2kw hmi:n , jne Wink

jos sähköjä löytyy useampi kappale 16a shukoa niin itse ottaisin varmaan pari 2kw fresneliä sekä 1kw, 650w fresnelit, 2kpl 300w fresneliä, pari combo3:a , c-standeja tarpeellinen määrä, kapa holdereita ja kapa/styroxreflejä sekä muutama flägi ja pienempi kalvoraami 250 tai 251 kalvolla, muutama pala mustaa moltonia sekä tarpeelliset jatkojohdot ja kääntökalvot kaikille lampuille sekä väriefektikalvoja jos sellaisia käytetään ja hiekkasäkkejä ja klämppejä sen verran kuin tarvitaan. pöytätuuletin savukonetta varten. apple boxeja yksi setti ja paganineja/pancakeja toinen jos tarvii korottaa ihmisiä tai esineitä.
HMI-valoja ei yleensä tarvita tällaisessa jos ei valaista isoja tiloja päivänvalolla eli voi mennä halogeeneilla jotka paljon halvempaa vuokrata.

TAI sitten voi ostaa parilla sadalla niitä työmaaledejä jos haluaa omistaa valot tulevia projekteja varten. saa paljon vähemmän valoa ja lopputulos näyttää paljon huonommalta mutta sitten on opetteluvälineet omasta takaa ja säästää tulevissa projekteissa.
Joku parin sadan sijoitus musavideoon ei kovin suuri kuitenkaan ole, se on kuitenkin bändin markkinointia Wink
(en tiedä Vaasan valovuokrausfirmoista mutta kyllä siellä nyt joku esitystekniikkavuokraamo varmasti ainakin on)
Näytä käyttäjän tiedot
samuelglassarLiittynyt: 08 Kes 2016
Viestejä: 3
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 28.07.2016 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitti vastauksista!
Tosiaan käännyin työmäävaloihin koska Vaasasta ei tuntunut löytyvän valoja vuokraavaa tahoa. Mutta en ajatellut, että esitystekniikkaa vuokraavalta saatavat valot voisi toimia myös.
Eli tarkoitus on, ettei videolla näy selkeästi soittajat, vaan ovat puoliksi pimennossa -tyylillä ja valoja liikutetaan näyttäen eri osia soittajista. Soittajia viisi, kaikki tarkoitus olla lähellä toisiaan, puhutaan muutamien metrien valaisusta. Lisäksi kuvaan yksittäin jokaista soittajaa.

Uskoisin, että kolme valoa riittää näihin kuvauksiin, max neljä.
Jos soitan esim. tänne: http://www.vaasa-artists.fi/vuokralaitteet.htm tai tänne: http://luovatehdas.fi/yhteystiedot.html mitä valoja kannattaa pyytää? Vuokratessa budjetti mieluiten reilusti vähemmän ku parisataa. Smile

Kiitti etukäteen, tää jeesaa SIKANA!
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 28.07.2016 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fresnelit toimivat hyvin, samoin par-kannuja ja profiiliheittimiä ("lekoja") voi käyttää. teatterivalot ovat yleensä huomattavasti leffavaloja painavampia kun tarkoitettu pääasiassa trussiin kiinnitettäväksi mutta niillä kyllä pärjää ihan hyvin.

jos on teatterivaloja niin ehkä pari 1kw fresneliä ja pari pienempää jotka väliltä 300-500w. pari 300w par-kannua lattiatelineillä ja pari jotka saa jalustaan kiinni, lattiaversioissa voi olla laaja keila ja jalustoille tulevissa voi olla nsp tai vnsp eli tosi kapea keila. voitte käyttää tasausvalona esim. routaeristys-styroxlevyjä joissa toinen puoli jätetään päällystämättä ja toiseen alumiinipaperi tai -teippi päälle jolloin on kaksi eri pintaa käytössä kovalle ja pehmeälle tasausvalolle. vaalean puolen kautta voi heijastaa myös pienempiä valoja jos tarvitsee "pehmeää" valoa lähietäisyydeltä tai hiukan lisää tasausvaloa varjoihin kameran suunnasta.
mustaa moltonia. värikalvot, cinefoilia sekä telineet valoille ja "nipsuja" tai pyykkipoikia kalvojen kiinnitykseen. esitystekniikkatelineet ovat vähän huonommin soveltuvia videokäyttöön mutta kunhan valot saa tarpeeksi korkealle niin eiköhän niillä pärjää. jos teet vähän valosuunnitelmaa ja kerrot heille tarkemmin mitä yrität tavoitella niin heillä on varmaan vinkkejä mitä muuta kannattaa ottaa. kannattaa huomioida että valojen keilat näkyvät savussa aika selvästi mikä voi rajoittaa valaisua
Näytä käyttäjän tiedot
dementorLiittynyt: 15 Elo 2006
Viestejä: 416
Paikkakunta: hki

LähetäLähetetty: 28.07.2016 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

400W raksahalogeeni 9.90€ tuolla motonetissä niinku vinkkinä...
Näytä käyttäjän tiedot
ArkkitehtiLiittynyt: 22 Maa 2005
Viestejä: 907

LähetäLähetetty: 29.07.2016 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suosittelen kans halogeenivaloja. Ovat tehokkaampia ja värisävyltään luotettavampia kuin ledit.

Ja jos noin tiukka on budjetti niin ei muuta kun leivinpaperia parinkymmenen sentin päähän vaikka jollakin rautalankaripustuksella, niin saa pehmennettyä paremman näköiseksi....Vaikka sitten foliopaperista vielä tötterö, ettei vuoda liikaa tilaan.
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 29.07.2016 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

suosittelen mieluummin oikeaa diffikalvoa leivinpaperin sijasta. leivinpaperi tuppaa hiiltymään helposti ja voi syttyä palamaan, lisäksi oikeat valokäyttöön tehdyt kalvot eivät ole kalliita kun niitä tarvitaan noin pieni määrä. 250 ja 251 ovat hyviä tuollaiseen käyttöön.

pääideana diffikalvossa on ottaa "reuna" valosta pois. "pehmennys" riippuu kalvopinnan fyysisestä koosta suhteessa kohteen etäisyyteen eli kalvon lisääminen ei automaattisesti pehmennä valoa jos valaisevan pinnan koko ei kasva. pehmennysefekti = valaisevan pinnan fyysinen koko suhteessa kohteen etäisyyteen. jos halutaan pehmeän näköistä valoa esim. kymmenen metrin päähän niin sen valaisevan pinnan täytyy oikeasti olla monta metriä läpimitaltaan, esim. 20x20 jalkaa, kun taas puolen metrin päästä valaistuna muutaman kymmenen sentin pinta riittää oikein hyvin.

Suurin hyöty pienien diffikalvojen käytössä on että saadaan valokeilan raja häivytettyä, valokeila himmenee reunoilta tasaisemmin ja sulautuu paremmin muihin valoihin ja esim. keskellä seinää kulkevan valokeilan rajapinnan saa nätimmäksi tai kokonaan pois riippuen kalvon vahvuudesta. varjojen "pehmeyteen" ei välttämättä vaikuta edes havaittavasti jos pinta on pieni suhteessa etäisyyteen
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valaistus, lavastus ja järjestely Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)