Etusivu arrow Keskustelut
Jeesiä musiikkivideon editointiin

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Leikkaus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jumbo32Liittynyt: 17 Tam 2018
Viestejä: 9
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 28.08.2018 21:27    Viestin aihe: Jeesiä musiikkivideon editointiin Vastaa lainaamalla viestiä

Tervehdys!

Kuvasin rap-videon ystävästäni, ja olisi aika laittaa editointi tehokkaasti käyntiin.

Olen synkannut matskut ja aloittanut työstämään materiaalia jo kuukausi sitten, mutta en vain tunnu pääsevän eteenpäin mitenkään. Selitykset ovat selityksiä, mutta tämä on vasta toinen kuvaamani musiikkivideo ja ensimmäinen minkä editoin kokonaan itse ja aika alkaa kohta loppumaan saamattomuudestani johtuen...

Onko täältä mahdollista saada ihan fyysinen auttaja tähän hommaan? Apua tarvitsin lähinnä näkemykseen siitä, mitkä kohtaukset sopivat yhteen, mitkä leikkaukset toimivat ja mitkä ei yms.

Premiere on tietenkin hallussa ja kuvamateriaali onnistunutta, mutta olen tajuttoman surkea saamaan hommaa kunnolla liikkeelle. Jos täältä löytyisi auttaja keltanokalle esimerkiksi tapaamaan jossain ja hieman jeesaamaan, että pääsisin alkuun, olisin kiitollinen.

Tuttavapiiristäni ei löydy kuvausalan ihmisiä, joten siksi täältä kyselen. En ilmaiseksi tietenkään apua pyydä, palkkio avusta neuvoteltaisiin yhdessä. Asun Helsingissä.

Jos tämä on väärässä aihealueessa, ilmoittakaa toki niin poistan.
Kiitos Very Happy
Näytä käyttäjän tiedot
v peltonenLiittynyt: 25 Elo 2009
Viestejä: 148
Paikkakunta: Heinola

LähetäLähetetty: 29.08.2018 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tähän ei ole selvää, oikeaa vastausta olemassa mitkä leikkeet sopii yhteen. Teet vaan oman näköisen kokeilun ja kyselet tuttavapiirirtäsi miltä näytti. Ehkä näin saat paremmin palautetta ja uusia vinkkejä videollesi.
Näytä käyttäjän tiedot
james_IIILiittynyt: 11 Tou 2016
Viestejä: 68

LähetäLähetetty: 29.08.2018 11:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistään mitään tiedä mutta aukasen ny suutani vähän, kun en ymmärrä. Eli siis kuvaukset on suoritettu ja nyt pitäisi keksiä mitä niillä pätkillä tehtäisiin, lähtökohtasesti on työjärjestys nyt ketuillaan ja siitä tämä paikallaan ruopiminen johtuu. Ei auta nyt tähän tilanteeseen järjestystä enää muuttaa, onneksi semmosta MMM (mikä leikkaus, missä ja millon) kirjaa ei tähän ole ja lopputulos on vapaissa käsissä. (Toisin kuin kotimaisissa lauantain "huumori" sarjoissa)

Ikinä ei pitäs mitään apinoida MUTTA, jos nyt kovin tuntuu ettei mitään tahdo irrota vaikka kuinka on säätävinään, itse voisin tehdä seuraavasti, kun jotenkin se takalukko on aukastava. Materiaalia tutkimalla hakee ideoita mitä siitä voisi saada aikaan, jos tämä ei tunnu onnistuvan niin kohtaan kaksi. Elikkä youtuupi auki ja musiikkivideo sektorille, autotunettukompressioääni pois eli volyymille mute, rohkeasti eri kategorioista videota pyöriin ja tallenteen rakenetta tutkimaan. Kolmesta videosta valkataan yksittäinenleikkaus, joka tuntuu hyvältä ja on yhteneväinen oman kuvatun materiaalin kanssa. Näistä kolmesta valitaan yksi toteutettava, jos kaikki meni hyvin, nyt on idea ja fiilis rakentaa loppu tämän yhden ympärille. Mitään kopioohan ei haluta, vain alkupotku että homma alkaa rullaamaan.

Kokonaisuuteen sitte suuri vaikutus on itse kappaleella, sanomalla, ympäristöllä, kuvakulmilla yms. näitä näin netissä vaikeempi kommentoida.
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 317

LähetäLähetetty: 29.08.2018 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jos videossa ei ole minkäänlaista juonta jota tarvitsisi seurata niin yksi lähestymistapa on jakaa kaikki näyttävimmät kuvat koko videon pituudelle parhaisiin biisin kohtiin ja sitten täyttää välit sillä vähemmän hienolla täytetavaralla Very Happy
musavideoissa tulee helposti se ongelma että video lässähtää noin minuutin jälkeen kun kaikki hyvä masku tykitetään pois jo alkuvaiheessa Wink

villit kokeilut voivat olla juuri oikea lähestymistapa tähän. mahdollisesti ajattelet liian konservatiivisesti millainen rap-videon pitäisi olla rakenteeltaan ja siksi leikkaus menee koko ajan solmuun Smile
Näytä käyttäjän tiedot
theinonenLiittynyt: 13 Jou 2009
Viestejä: 641
Paikkakunta: Varkaus

LähetäLähetetty: 29.08.2018 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vastausta kysymykseen en pysty antamaan mutta mieleen tulee ainakin muutamia pohdintoja leikkauksesta:
-leikataanko musiikkiin vai lyriikkaan?
-millainen rytmi videossa pitäisi olla, leikataanko nopeilla lyhyillä otoksilla epälineaarisesti, asynkronisesti ja hyppien vai hitaammin pidemmillä yhteen sulautuvilla otoksilla lineaarisesti tarinan (lyriikan) mukaan.
-käytetäänkö efektejä ja/tai slow motionia ym. ja otetaan kuvitusvideoita tilanteen ulkopuolelta vai tehdäänkö perinteinen leikkaus, jossa jatkuvuus ja klippien ajallinen looginen järjestys on etusijalla.

-huulisynkka luonnollisesti on tärkeä tsekata ääniraidoilta, jos monikamerakuvaa otettu.

-rytmissä myös lähi-, koko ja yleiskuvien vaihtelu tärkeä, jos sitä on mahdollista käyttää.

-Lyriikasta riippuen jonkinlainen draaman kaarikin voinee olla vaihtoehtona tai sitten aivan epälooginen moderni leikkaus, jossa kaikkea voi sekoittaa keskenään, kunhan meno on hirvittävä.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Leikkaus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)