Etusivu arrow Keskustelut
Pinnacle 21 Ultimate; kuva nykii panoroidessa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4173
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 04.07.2018 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaJ kirjoitti:
Jaas tuottaako Canon edes 50p kuvaa? Valikossa näkyy vain AVCHD ja valittuna paras MPX = 24 Mb/s.

En tiedä varmaa tuosta kameramallista, mutta tuo voisi tarkoittaa lomitettua 50i-kuvaa, jossa myös on 50 "tilannekuvaa" (kenttää) sekunnissa, vaikkakin hieman alemmalla tarkkuudella kuin progressiivisessa 50p-kuvassa. Jos se säilytetään editoinnissa tallennukseen asti lomitettuna, ei kuvanopeus tipu, mutta lomituspoisto (deinterlace) 25p:ksi tiputtaa tietysti nopeuden puoleen.

Jos ohjelma tekee standardin mukaisen BD-levyn FullHD:na, se ei muistaakseni edes voi olla kuin joko 24p tai 50i, joten lomitettuna säilyttäminen olisi ainoa keino saada liiketoisto säilymään alkuperäisenä. Joku paremmin muistava vahvistakoon tai kumotkoon tiedon.

MikaJ kirjoitti:
...Sony puolestaan nykii jo erittäin häiritsevästi.

Tarkista, ettei siinä ole käytössä automaattinen suljinnopeuden säätö, se voi kirkkaassa ulkovalossa käyttää lyhyttä suljinaikaa, joka pahentaa liikkeiden vilkkumista entisestään. Luonnollisin liiketoisto tulee yleensä 1/50s suljinajalla.

MikaJ kirjoitti:
Voisiko olla niin, että Studio 20 ei tiputa Canonin nopeutta automaattisesti 25p, mutta Studio 21 tiputtaa ( tosin luulisi tuohonkin joku säätö löytyvän?)?

Jospa uudemmassa versiossa on oletuksena päällä tuo yllä mainittu lomituspoisto, mutta vanhempi säilyttää kuvan 50i:nä?

MikaJ kirjoitti:
...saattoi olla niin, että Canonin tiedostot muuttuivat Studio 21 tuodessa lopullista tiedostoa MTS-tiedostoista M2TS tiedostoiksi ja siinä vaiheessa kuvatajuus tippuu?

Tuon ei pitäisi vaikuttaa kuvanopeuteen tai pakkaukseen mitään, se vain muuttaa tiedoston "kapselointia" erilaiseksi.
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3268

LähetäLähetetty: 04.07.2018 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaJ kirjoitti:

Piti vielä oikein tarkistaa, että telkkari todella toisti omalla videosoittimella näitä 4k testipätkiä USB-tikulta. Jos muistikortin mp4 tiedoston kopioi suoraan tikulle, toistui kuva kuten kamerasta toistettaessa, eli (riittävän) hyvin myös panoroidessa.

Kopioi tuolle samalle tikulle Pinnaclessa editoitu video ja katso TV:stäsi. Jos nykii ...vika ollee ohjelmassasi tai väärissä renderöintiasetuksissa?
Prossun teho pitää riittää renderöintiin, tehon puute näkyy rendedöinnin hitautena.
Näytä käyttäjän tiedot
KaitsuLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 103
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 04.07.2018 12:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minullakin ongelmia nykivän kuvan kanssa, mutta johtuu siitä, että tietokoneen virkistystaajuus 60 Herziä ja video on 25P.
TV toistaa hyvin, ilmeisesti TV:n virkistystaajuu on 50 Hz.
Näytä käyttäjän tiedot
MikaJLiittynyt: 02 Hei 2018
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 04.07.2018 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kopioi tuolle samalle tikulle Pinnaclessa editoitu video ja katso TV:stäsi ...vika ollee ohjelmassasi tai väärissä renderöintiasetuksissa?

Kyllä nykii edelleen...

Lainaus:
Tarkista, ettei siinä ole käytössä automaattinen suljinnopeuden säätö, se voi kirkkaassa ulkovalossa käyttää lyhyttä suljinaikaa, joka pahentaa liikkeiden vilkkumista entisestään.


Tällä ei merkitystä, editissä käytetyt tiedostot nykivät edelleen, suoraan kamerasta katsottuna kuva ok.

Eli toistaiseksi.

Kaikki tiedostoksi editin kautta tallennetut leikkeet nykivät, MEP ilmaisversion kokeilut, sama juttu.

Kelvollista kuvaa tulee ainoastaan:
- suoraan kamerasta televisiosta toistettuna 4K
- suoraan kameran muistikortista kopioituna usb3 tikulle televisiosta toistettuna 4K
- Studio 20 poltettu AVCHD levy vain Canonin mts-fileistä nykyisellä bluray-soittimella televisiosta toistettuna Fhd. Muuhun muotoon/ tiedostoiksi en ole aiemmin tallentanut, joten Studio 20 osalta fileiden toistoongelmat tulivat yllärinä

Kiitos kaikille avusta. Jollei mitään ihmeellistä tapahdu, minimoin taloudelliset tappiot ja mielipahan palauttamalla Sonyn ja kokeillaan kaluston päivittämistä kun tietokone tai Canon hajoaa... Kesälomavideo tuli onneksi kuvattua kokonaan Canonilla ja on siistissä paketissa levyllä. Hi8 ja minidv kasetteja sekä dvd:tä löytyy vielä läjä kaapista, mutta 4k ja muistikorttiaika saa vielä odottaa ainakin tämän kokeilun perusteella Very Happy.

Studion lisenssin on ilmeisesti konekohtaisia, eli 21:stä ei voi siirtää tulevaisuudessa toiseen koneeseen?
Näytä käyttäjän tiedot
pk59Liittynyt: 30 Lok 2011
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 04.07.2018 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei voisit vielä ladata koneellesi Catalyst Browse sonyn sivulta, kokeilin itse juuri sonyn kameralla 4k:ta ja muistikortilta suoraan eikä nykinyt.
Ja editoin 15sek. pätkän wegasilla. Leikkasin puoliksi ja limitin videot niin limityskohta editissä ei oikein näkynyt kunnolla mutta kun renderöin
sen 3840*2160;25p niin ei pätkinyt tai nykinyt yhtään. Catalyst on senkin puoleen hyvä että se näyttää millä asetuksilla video on kuvattu.
Näytä käyttäjän tiedot
MikaJLiittynyt: 02 Hei 2018
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 03.08.2018 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uuden koneen myötä kokeilin studio 21 uudelleen. Jotenkin kuvan limittämiseen ilmeisesti nykimisongelma liittyi. Kun viennissä asteittaisen limittämisen vaihtoi yläkenttä ensin, niin lopputuloksen nykiminen tietokoneella väheni. Suoraan tikulta telkkari ei osannut tiedostoa toistaa, mutta läppäriltä toistettaessa televisio monitorina homma toimi...tässä kohtaa täytyy tunnustaa, että menee omalta kohdalta yli hilseen Smile


Tulipa sitten vielä uusia ongelmia vanhojen lisäksi. En saa mydvd:tä mitenkään polttamaa avchd:nä levylle. Ostin jopa blue ray liitännäisen studioon, mutta aina sama juttu. Jämähtää 0%:tiin, ei tee edes iso tiedostoa. Jotenkin muistelen, että joskus ollut samoja ongelmia, mutta mydvd asetuksia räpläämällä avchd levy on onnistunut. Nyt voi polttaa vain dvd-levyn...
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3268

LähetäLähetetty: 03.08.2018 18:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaJ kirjoitti:
Suoraan tikulta telkkari ei osannut tiedostoa toistaa, mutta läppäriltä toistettaessa televisio monitorina homma toimi...tässä kohtaa täytyy tunnustaa, että menee omalta kohdalta yli hilseen Smile

Toi 50i on "vanhentunut-formaati" joten TV:si ei luultavasti sitä tue. Läppärisi muuttaa sen TV:lle sopivaksi
[/quote]
Näytä käyttäjän tiedot
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4173
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 04.08.2018 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaJ kirjoitti:
Jotenkin kuvan limittämiseen ilmeisesti nykimisongelma liittyi. Kun viennissä asteittaisen limittämisen vaihtoi yläkenttä ensin, niin lopputuloksen nykiminen tietokoneella väheni.

Jos nykiminen johtuu väärästä kenttien esittämisjärjestyksestä toistossa, se näyttää edestakaiselta "kaksi ruutua eteen, yksi taakse jne." -tyyliseltä. Televisiot tosiaan eivät yleensä muistitikulta toista lomitettua kuvaa, kuten yllä mainittiin, vaan vain 25p tai 30p. Tuloliitännöistä ja tv-lähetyksestä ne tietysti toistavat lomitettuakin. Jos videokamerasi kuvaa progressiivista 50p-kuvaa, ei sitä kannata editorin antaa edes lomitetuksi muuttaa, koska kuvanlaatu huononee ja tulee noita kenttäjärjestysongelmia.

MPEG-pohjaisissa videoissa (ja entisaikojen analogisissa videoissa) kenttäjärjestys on käsittääkseni yleensä ylempi kenttä ensin, vanhemmissa MiniDV-kameroissa alempi ensin.

http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Kentt%C3%A4
Näytä käyttäjän tiedot
MikaJLiittynyt: 02 Hei 2018
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 06.12.2018 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän sen verran päivitystä, että kameraksi lopulta valikoitui Panan G9 Rajalan BF tarjouksesta ja nyt alkaa kuva olemaan kohdillaan. 4K 50p:nä näyttää upealta ja samanlaiselta suoraan kamerasta tai studio 21 kautta. Telkkari toistaa suoraan tikulta ilman uutta soitinta hyvin. Epäselväksi jäi, mikä asetus oli Sonyn kanssa pielessä, mutta Panan kanssa kaikki pelasi heti ensi kerrasta alkaen.

Off topicina että kokeilussa oli myös Sonyn a7iii ja silläkin Studio 21 pelasi hyvin, mutta amatöörille Panan parempi kuvanvakaaja vei voiton ehkä absoluuttisesti himpun verran paremmasta Sonyn hämärän kuvan laadusta. Tosin vertailu oli hiukka epäreilu, Panan linssissä oli kuvanvakaaja, Sonyssa ei. Toki kokonaishintakin vaikutti.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)