Etusivu arrow Keskustelut
Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lauri Hirvonen
Vieras

LähetäLähetetty: 29.07.2001 00:54    Viestin aihe: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Moi DV-videon editoijat

Tänään ostin notebook koneeseeni vihdoinkin
IEEE 1394 liitännän mahdollistavan
PCMCIA kortin ((SpeedGenie 400L).

(Sen asentamis ongelmista kirjoitin viestin
rautakeskusteluun)

Kyseisen kortin mukana tuli editointi ohjelmisto:
VideoWave III, PC Video Made Easy, versio 3.5, even easier.

En ole tästä ohjelmistosta ennen kuullut.
Onko jollakulla kokemuksia?

Viime USA-matkalta käteen osui ohjelmisto:
Ulead: VideoStudio, version 5.0.
Onko se käyttökelposempi?

Eli kun saan aikanaan sen PCMCIA kortin
asennettua (IBM ThinkPad T20 kone,
Win98 SE, Pentium II, 256 MB RAM, noin 700 MHz,
nyt vapaana noin 7 GB levytilaa).

Kumpalla editori ohjelmistolla kannattaisi
aloittaa?

(Olen lukenut täällä, että Premier 6.0
tuntuu olevan hyvä editori tällä hetkellä.
Mutta kun se tuntuu myytävän PC koneisiin
sisältäen PCI (tai vastaavan) PC-kortin
ja ne eivät sovellu Notebook koneeseen.)

T:Lare
kiju
Vieras

LähetäLähetetty: 29.07.2001 10:19    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

En tunne VideoWave:a mutta lulisin sen olevan niitä korttien mukana tulevia niitä aika pelkistettyjä perusohjelmia joilla ei niin kummoisia aikaan saa.

Ensmmäisenä on ratkaistava kortin näkyminen koneella oikein.
Asentaa kannattaa kaikka ohjeeiden mukaisesti vaikka uudestaaan alusta lähtien. Mikäli ei onnistu niin kortti SuperStoren asennuspalveluun ja asiakaalle kustannuksitta!! Tämä jollei kerran asennus millän toimi ja sen SUPERSTORE huippumyyjän mukaan asentuu aina niin sutjakkaasti.

VAADI PALVELUA KUN SIELLÄ ON KERRAN TUO PIKA-ASENNUSPALVELU, ÄLÄ TYYDY VAIN YLIMALKAISIIN SELITYKSIIN! Olen itse ollut yhtä kaveria jelppimässä kun ko. SupeStore yritti laskuttaa isoja työkuluja toimittamastaan uudesta koneesta, kyllä homma selvisi kun löytyi liikkeen johtaja paikalle.

Ei atk-liikkeissä saa todellakaan olettaa, että asiakasta voi pompotella miten vaan ja joka asiaks olisi ns. loistava rautapuolen ja ohjelmapuolen itseasentaja!

Tuo Ulead VideoStudio on jo aikas hyvä alkuun sitä sinun kannaattaa kokeilla ja jos haluaa laajemman ohjelman myöhemmin voipi vaikka siirtyä saman valmistajan MediaStudio 6 ohjelmaan siinäpä on jo pitkälle sitä meinikiä.

Ei vielä alkuvaiheessa kannata ajatella Premier ohjelmaa muuten se kyllä se on MediaStudin lailla laaja editointi paketti.
Lauri Hirvonen
Vieras

LähetäLähetetty: 30.07.2001 15:05    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos Kiju vinkeistä. (Kirjoitin jo rautapuolelle, että PC Superstore sai pika-asennus-tiskillään DV-kortin (IEEE-1394) toimimaan notebookissani.)

Nyt sitten illalla kotiin ja editori ohjelman asennukseen. Aloitan sitten edellä mainitulla Ulead'n VideoStudiolla.

T. Lare
jaamo
Vieras

LähetäLähetetty: 30.07.2001 16:31    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Tyhjästä aloittavalle Premiere ja MediaStudio ovat yhtä helppoja oppia.
kiju
Vieras

LähetäLähetetty: 30.07.2001 19:19    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitin kun kerran jo on kaksi perusohjelmaa plakkarissa editointiin VideoWave III ja Ulead'n VideoStudio niin ompa viimemainitulla esim. jo hyvä aloittaa.
Ei niin heti kannata rynniä ainakaan ostamaan laajempaa MediaStudio tai Premiere ohjelmaa. Tietysti jos harrastus etenee ja syvenee jatkossa voi niihin laajempiin ohjelmiin siirtyä.
On sitten vähän makukysymys kumpaa niistä haluaa käyttää..
Skaffa
Vieras

LähetäLähetetty: 31.07.2001 04:29    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Minä aloitin VideoStudiolla ja täytyy sanoa että jo parin illan jälkeen oli ensimmäiset kokeilut ajettavissa takaisin kameraan. Oli helppo oppia "perusjutut". Nyt kun halusin enemmän ja siirryin MSP6 käyttäjäksi, sainkin todella paljon (liian paljon) lisää. En tiedä vieläkään, n.1,5kk käytön jälkeen, kaikkea. Jos yleensä kaikkea voi tietää. Mutta veikkaisin oleveani aika hukassa ilman tuota VideoStudiolla harjoittelua. Se toki riittäisi siihen mitä normaalisti teen, mutta on mukavaa kun kaikki on yhdessä paketissa, ettei tarvitse opetella montaa ohjelmaa. Ja yksi suuri asia on se että VideoStudiolla näkee mitä tämä harrastus on, ettei tarvitse "ostaa puikkareita kokeillakseen mäenlskua". ;)

Skaffa
Joke
Vieras

LähetäLähetetty: 31.07.2001 12:42    Viestin aihe: Re: Mitä tasoa on VideoWave III editointi ohjelmisto? Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa mieltä Skaffan VideoStudiosta n. puolen vuoden kokemuksella. Sen selkeys ja yksinkertaisuus eivät peloita aloittelijaa ja valmista saa nopeasti ja ominaisuudet riittävät mielestäni aika pitkälle ns. kotivideokoostajalle, joka ei halua hirveästi rukata kuvattua todellisuutta vaan lähinnä vain leikata turhat pois, tehdä jouhevat siirrot ja otsikot ja järjestellä pätkiä + lisätä taustamusiikkia ja/tai selostusääntä. Olen ymmärtänyt, että iMovie Mac-puolella tekee kutakuinkin samat asiat. MediaStudion puolella olen tehnyt pari hidastettua ja nopeutettua pätkää, juuri muuhun en ole sitä tarvinnut. Musiikkivideo-, mainos-, etc. kikkailumaailmassa sitten tietysti VideoStudion eväät loppuvat varmaankin jo alkumetreillä.
Lauri Hirvonen
Vieras

LähetäLähetetty: 31.07.2001 18:41    Viestin aihe: VideoStudio 5.0 oli---Re: Mitä tasoa on VideoWave III editoi Vastaa lainaamalla viestiä

Muutin otsikkoa, kun päädyin VideoStudio käyttäjäksi täällä olleen suosituksen mukaisesti. Sain sen eilen illalla pelaamaan.

Voisiko esim. Skaffa valaista, miten Timelinellä videoklipistä
leikataan palanen pois? Ohjekirja ja on-line help eivät ole tässä suhteessa tarpeeksi selkeitä. Saan nyt merkattua poistettavan kohdan alun ja lopun (sain keltaiset Trim hadlesit näkyviin). Mutta mistä napista itse poisto tapahtuu? Sitä buttonia en heti löytänyt.

T: LAre
Joke
Vieras

LähetäLähetetty: 01.08.2001 10:00    Viestin aihe: Re: VideoStudio 5.0 oli---Re: Mitä tasoa on VideoWave III ed Vastaa lainaamalla viestiä

Vastaanpa VS4:n käyttäjänä, jos vaikka olisi sama kuin VS5 eli siellä control-panelissa vasemmalla alaosassa on sellainen "pukki" merkki, ts vino iso V, jolla aktivoidaan Storyboard-tilassa kaikki muutokset klippeihin, mm. tuo leikkauskohta. On siihen varmaan jokin näppäinkomentokin.
Lauri Hirvonen
Vieras

LähetäLähetetty: 01.08.2001 13:12    Viestin aihe: Re: VideoStudio 5.0 Vastaa lainaamalla viestiä


Moi Joke (ja muut)

Kiitos vinkistä. Tuntuu olevan V5:ssa sama logiikka.

Kuitenkin voisitko kertoa tarkemmin, sen leikkauksen
teon. Nyt se V (pukki) merkki tulee mulle vain satunnaisesti
näkyviin. Kun olen Timelinella merkannut alkukohdan ja
loppukohda leikkaukselle, niin pukki ei ole näkyvissä.

Taas kun olen kokeilut jotain muuta, niin pukki onkin
näkyvissä.

Toiseksi Timeline yläpuolella on pre-view ikkuna. Sen alapuolella
on kaksi liukubaaria. Niillä valitaan, mitä kohtaa timelinestä
haluaa katsella. Ylemmällä likubaarilla voi myös merkata alku
ja loppukohtia.

Siis nähtävästi on kaksi eri tapaa merkata alku ja loppukohtia.

Kumpaa näistä käytetään kun halutaan leikata pätkä pois clipistä?

T: Lare
joke
Vieras

LähetäLähetetty: 01.08.2001 13:41    Viestin aihe: Re: VideoStudio 5.0-leikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

Olen leikannut vain preview-ikkunassa ja siellä aina kun clipistä leikkauskohtaa(in-out) muuttaa niin pukki tulee näkyviin vaatien hyväksymistä tai hylkäämistä kun yrität siirtyä johonkin toiseen klippiin. Timelinellä en ole leikannut, käytän siinä leikkausvaiheessa sitä toista katselutilaa(storyboard), jossa siis jokainen klippi näkyy vain yhtenä (alku)ruutuna, siinä on kätevä heitellä niitä pätkiä haluamiinsa paikkoihin(drag&drop)ja lisätä efektit väleihin. Yksi tapa leikata on myös kirjoittaa leikkauskohtaa vastaavat ajat in-out ruutuihin control-panelissa. Se on minusta vaivalloinen tapa.

Huom. Tarkoitan nyt siis koko ajan VS4:sta, 5 voi olla erilainen.

Toivottavasti tästä nyt oli apua ja toivottavasti muistin ulkoa oikein nuo vaiheet, leikkaushomma on mennyt jo minulla niin automaattiseksi että sitä ei enää koko ajan tiedosta mitä on tekemässä.
Lauri Hirvonen
Vieras

LähetäLähetetty: 01.08.2001 15:08    Viestin aihe: Re: VideoStudio 5.0-leikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

Moi kaikille VS5 käyttäjille

Kävin vierailulla Ulead:n WEB-sivulla ja nyt löysin sieltä Learnin Center osion ja siellä on paljon tarkkoja
VS5:n käyttöohjeita. Nyt löytyi "aloittelijalle" ymmärrettävät ohjeet. Tässä linkki noille mainoille sivuille:

http://www.ulead.com/learning/vs.htm

Ongelmani oli ilmeisesti se, että otin kaikki clippini kerralla Timelinelle ja sitten lähdin editoimaan clippejä. Nähtävästi parempi tapa on ottaa clippi kerrallaan timelinelle ja editoida se ja sitten vasta ottaa seuraavan clipsin timelinelle.

T. Lare
Skaffa
Vieras

LähetäLähetetty: 01.08.2001 16:08    Viestin aihe: Re: VideoStudio 5.0-leikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa valittako (skandit puuttuu!), minulla on sama ongelma: leikkaaminen itsessaan menee niin automaattisesti, etta piti kokeilla miten sen teen. Otan yhden klipin ja editoin sen, sitten seuraava jne. Merkkaan alku- ja loppukohdan sen jalkeen delete. Voilq, tai ilman, ja patka katoaa.

Skaffa

Skaffa
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)