Etusivu arrow Keskustelut
Lisenssointi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Digivideo Wiki
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tommi RajalaLiittynyt: 09 Lok 2005
Viestejä: 30
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 08.05.2006 15:41    Viestin aihe: Lisenssointi Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen kuin tämä uusi wiki alkaa potentiaalisesti yhtään enempää täyttymään, kannattaisi ottaa kunnolla kantaa sinne tuotettavan tekstin tekijänoikeuksiin. Kuka omistaa tekstien oikeudet ja millä ehdoilla niitä käytetään? Tällaisilla normaaleilla nettisivuilla, missä on selviä tietyn henkilön kirjoittamia artikkeleita, samoin kuin keskusteluryhmissä, asia on jokseenkin selvä, mutta "yhteisöllisessä" wikissä lähtökohdaksi kannattaisi ottaa, että jonkinlainen avoin lisenssi tuotoksilla olisi.

Vaikka en mikään lakimies olekaan, voisin kuvitella, että lakiteknisesti voitaisiin saada aikaan varsin suuria ongelmia ilman selkeää lisenssointia. Miten esimerkiksi oikeasti suhtaudutaan tilanteeseen, missä minä ensin kirjoitan jonkin tekstin, mutta sitten joku toinen muuttaa sitä? Jos minulla on kaikki oikeudet kirjoittamaani tekstiin, eikö tämä toinen käyttäjä loukkaa tekijänoikeuksiani? Ja eikö nykyisellään, ilman erillistä wikin taholta määriteltyjä lisenssiehtoja, asia toimi juuri näin?

Ja lisäksi, jos/kun sinne jokin sopiva lisenssiehto saadaan, kaikki siellä nykyisin olevat tekstit pitäisi takautuvasti saada kattamaan tämä lisenssi. Siihen taidetaan tarvita kaikkien sinne jo kirjoittaneiden henkilöiden luvat - eli mitä pikimmin asia saadan selväksi, sitä parempi.

Ja sitten vielä tilanne, että joku päättää kopioida jostain toisesta wikistä, vaikka Wikipediasta, kamaa dv-wikiin. Jos lisenssiehdot ovat erit, niin käyttö saattaa olla laitonta. Tilannehan esim. Wikipedian ja Wikitravelin välillä on se, että kun Wikipedia käyttää GNU-lisenssiä ja Wikitravel Creative Commonsin "by-sa" (nimi mainittava, sama lisenssi) -lisenssiä, ei Wikitravelissa voida suoraan käyttää Wikipedian materiaalia.

Hankalia mutta tärkeitä asioita, joista valitettavan harva on yleensä kiinnostunut ja joka nyt näyttäisi unohtuneen tätä wikiä perustettaessa.
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3206

LähetäLähetetty: 08.05.2006 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, noiden oikeuksien luovuttaminen, ja vain, Digivideo Ry:lle, mutta ei mahdollisuutta myöhempään kaupalliseen käyttöön? Jos mitään ei mainita oikeudet ovat Suomessa aina kirjoittajalla. Lakimiehet osaavat taitavasti vääntää selvänkin asian Sad

En malttanut olla muuttamatta tota editointiohjelmat osiota Smile
Toivottavasti alkuperäinen kirjoittaja ei pane pahakseen ja selventää kumpaa Vegas versiota tarkoittaa.
Näytä käyttäjän tiedot
jaamo
Ylläpito


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 596
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 09.05.2006 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomautus on täysin aiheellinen. Selvitellään asiaa.
_________________
Jaakko Alajoki (o.s. Välikylä) | etunimi@sukunimi.fi | www.alajoki.fi/jaakko/ | www.officeanimals.com
Näytä käyttäjän tiedot
jukhauLiittynyt: 15 Kes 2005
Viestejä: 183

LähetäLähetetty: 05.06.2006 15:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vähän samaa aihetta sivuten.

ensinnäkin hienoa että olette wikin tänne laittaneet pystyyn! Smile


digivideo.fi arkistoissa on paljon hyödyllisiä artikkeleita, esim. äänityksestä.

ollaanko nämä artikkelit siirtämässä myös wikiin?

tuon muokkaus/tekijänoikeusongelman ehkä voi osittain väistää sillä että wikissähän voi myös lukita kirjoitettuja tekstejä, missä miinuspuoli tietenkin on että silloin wikin idea avoimesta tietosanakirjasta jää vähän puolitiehen, koska artikkeleita ei pääse muut käyttäjät tarkentamaan ja muokkaamaan.

huomasin nimittäin juuri äskettäin että dv:n wikin äänityspuolella ei mitään vielä ollut ja arkistoissa on useampia äänitystä koskevia artikkeleita.
Näytä käyttäjän tiedot
Mikko PLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 104

LähetäLähetetty: 08.06.2006 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan se tietenkin hyvä varautua tulevaan mutta toisaalta, jos ei ole ongelmaa niin miksi sellainen pitää vääntää väkiste?

Tiedä sitten onko se sinisilmäisyyttä uskoa, että eiköhän nämä asiat saada hoidettua sitten jos ongelmia ilmaantuu.
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3206

LähetäLähetetty: 08.06.2006 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikko P kirjoitti:
Tiedä sitten onko se sinisilmäisyyttä uskoa, että eiköhän nämä asiat saada hoidettua sitten jos ongelmia ilmaantuu.

Maailma on uskomattomia juttuja täynnä
http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=1198
Hakijalla on jo =) merkkiin oikeudet.
Näytä käyttäjän tiedot
pedakoomikkoLiittynyt: 17 Lok 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 09.11.2006 09:45    Viestin aihe: tekijänoikeuksista Vastaa lainaamalla viestiä

Helou!

Oletteko saaneet jotain päätettyä Digivideo Wikin sisältöjen tekijänoikeuksista?

Päätökset olisi hyvä tuoda julki wikissä ja selittää kaikille käyttäjille. Perusoletushan ihmisillä on, että wiki on nimenomaan avoimen sisällöntuotannon väline, jossa kuka tahansa voi muokata yhteistä sisältöä (kuulumatta mihinkään sisäpiiriin).

Hypermedian opintojani varten etsin verkkoapalveluanalyysia varten sopivaa wikiä työn alle ja ilokseni löysin tämän. Wikin kautta tosi hyödyllistä digivideoasiaa avautuu nyt ihan tavallisille, aloittelevillekin digivideon arkikäyttäjille, mikä siis aiemmin on ollut aika hankalasti löydettävissä täältä gurujen keskusteluista.

Hämmästelen kuitenkin nyt tätä tekijänoikeusproblematiikkaa, joka sotii wikin ja yleensäkin modernin sosiaalisen median yleisperiaatteita vastaan.

Kaipasin tuonne wikiin myös keskustelua artikkelien muokkaamisesta. No, löysin sen täältä ja perustellustihan olitte tähän ratkaisuun päätyneet. Jäin pohtimaan tätäkin...

En kuitenkaan täältäkään löydä sisällöllistä keskustelua artikkeleista. Ajattelen niin, että asiat ovat teille sen verran selvää pässin lihaa, ettei niistä juuri ole pohdittavaksi Wink

Jos halutaan, että Digivideo Wiki on sisäpiirin ja gurujen vain uudenlainen hiekkalaatikko ja asioiden esittäminen toiseen tapaan, asia on näin ok. Mutta, jos toivotaan wikille uusia aktiivisia käyttäjiä ja yhteisen tietämyksen muokkaajia (joita voi siis löytyä meikäläisistä ihan tavallisista tallaajista ja vähemmän sitoutuneista harrastajista), toivoisin avoimuuden ja keskustelun lisäämistä tuonne wikin puolelle.

Tämä perinteinen foorumi oikeasti voi tuntua liian gurumaiselta monille uusille harrastajille ja ilokseni huomasin, kuinka kansantajuisesti asioita on kerrottu tuolla wikissä. Hieno juttu! Very Happy
Työkseni koulutan mm. varhaiskasvattajia ja opettajia digitaalisen median käyttöön ja nyt voin kyllä suositella heille tätä wikiä tiedonhakuun, esim. kun he miettivät, millaisia laitteita hankkisivat työyksiköihinsä tai miten saada ylipäätään tietoa aiheesta.

- JSP -
Näytä käyttäjän tiedot
Kunto Hirvikoski
Valvoja


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3736
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 09.11.2006 12:00    Viestin aihe: Re: tekijänoikeuksista Vastaa lainaamalla viestiä

pedakoomikko kirjoitti:
... En kuitenkaan täältäkään löydä sisällöllistä keskustelua artikkeleista. Ajattelen niin, että asiat ovat teille sen verran selvää pässin lihaa, ettei niistä juuri ole pohdittavaksi Wink


Eihän siellä keskustelua sisällöstä mitenkään ole rajoitettu? Sitä ei vain ole vielä ollut paljoakaan, kun perusasioista vasta kirjoitetaan perusjuttuja. Niissä ei näkemyseroja ole kovin paljon. Onhan niitä nytkin. Katso vaikka tämä:
http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Keskustelu:Pikselin_sivusuhde

Keskustelu kuitenkin ymmärrettiin väärin Wikin lanseerausvaiheessa ja samoja kysymyksiä kameroiden paremmuudesta tai liitännöistä alkoi ilmestyä Wikin artikkeleiden kylkeen kuin täällä keskustelupalstalla. Wikissä ne tietenkin jäivät vastausta vaille, kun eivät edes aina liittyneet kyseiseen hakusanaan. Eihän tuollainen yksityisiin pulmiin avun kyseleminen liity Wikin alkuperäiseen ideaan?
_________________
-Kunzi-
Näytä käyttäjän tiedot
Tommi RajalaLiittynyt: 09 Lok 2005
Viestejä: 30
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 09.11.2006 16:43    Viestin aihe: Re: tekijänoikeuksista Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän lisenssointi-aiheen alkuperäisenä esilletuojana olen edelleen nyt puoli vuotta myöhemminkin hämmästynyt siitä, kuinka välinpitämättömästi asiaan on suhtauduttu. Olisin luullut, että foorumin käyttäjät, joista suurin osa tuottaa kameroillaan tekijänoikeuksien alaista sisältöä, olisivat kiinnostuneet saamaan asiaan jonkinlaisen selvyyden.

Onhan tuolla wikin puolella jo muutamia hyviä esimerkkejä siitä, mihin tällainen epäselvä tilanne johtaa: ihmiset pitävät sinne kirjoittamiaan tekstejä ominaan ja poistavat ne sieltä, kun siltä tuntuu; sivuilla mainitaan isolla, kuka on kyseisen tekstin takana, jolloin varsinkaan kukaan toinen ei järkevästi voi mennä muokkaamaan tekstiä, vaikka se sisältäisi selviä virheitäkin etc.

Ainakin minä pysyttelen poissa koko wikistä kunnes asiaan saadaan jonkinlaista tolkkua - olen pysynyt poissa jo puoli vuotta, eiköhän se siis vielä kymmenen seuraavaakin vuotta onnistu...
Näytä käyttäjän tiedot
pedakoomikkoLiittynyt: 17 Lok 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 09.11.2006 17:05    Viestin aihe: Re: tekijänoikeuksista Vastaa lainaamalla viestiä

Kunto Hirvikoski kirjoitti:
Eihän siellä keskustelua sisällöstä mitenkään ole rajoitettu? Sitä ei vain ole vielä ollut paljoakaan, kun perusasioista vasta kirjoitetaan perusjuttuja. Niissä ei näkemyseroja ole kovin paljon. Onhan niitä nytkin. Katso vaikka tämä:
http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Keskustelu:Pikselin_sivusuhde

Keskustelu kuitenkin ymmärrettiin väärin Wikin lanseerausvaiheessa...


Näin sen ajattelinkin, että tälle muokkaajaporukalle asiat ovat niin tuttuja, ettei siinä paljon keskustelua vielä tarvita. Tuo pikselikeskustelu oli juuri kaipaamaani, mutta en sitä lukuisten sivujen takaa löytänyt...

Aktiivisesti keskustelevan porukan siirtyminen käyttämään toisenlaista formaattia tuo varmasti juuri tällaisia väärinymmärryksiä alkuvaiheessa.

Tuo tekijänoikeusjuttu kannattaa varmaan jotenkin ratkoa tai ainakin tuoda esille, ettei kyseessä ole "vapaa riista", jos näin halutaan. Creative Commons-tyyppiset lisensoinnit helpottaisivat tiedon siirtelyä muista wikilähteistä.

Mielenkiintoista seurata tämän wikin kehittymistä.
Näytä käyttäjän tiedot
LareHirLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 582
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 10.11.2006 00:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikin idea on juuri siinä, että sitä EI tuoteta kuten jotain vanhanaikaista tietosanakirjaa.

Joissa on toimitus, joka päättää, mitä julkaistaan ja mitä ei julkaista. Juttuja tarjoavat monet alan asiantuntijat ja sitten toimitus valitsee niistä sopivimmat. Näin tekijänoikeudet ovat selvät ja näissä kaupallisissa hankkeissa tekijöille maksetaan korvaukset.

Wiki on elävä tietosanakirja, jota kaikki (periaateessa) voivat muokata mieleisekseen. Ja kirjoittajatyylejä on erilaisia. Jotkun kirjoittavat kolmannessa persoonassa, jotkut ihan omissa nimissään.

Pahinta mitä Wikissä tapahtuu, on se tilanne, kun samasta asiasta oikeasti ollaan useampaa mieltä. Nämä eri kuppikunnat käyvät vuoronperään tekstejä muuttamassa oman mielipiteen mukaiseksi. Onneksi näitä ei ole vielä (tai minä vaan en ole huomannut) tapahtunut täällä digivideo.fi Wikissä.

Olen kuulut Wiki systeemeistä, jossa ylläpitäjät ovat joutuneet "lukitsemaan" jonkin hakusanan, jotta sitä ei jatkuvasti muutettaisi.

Tosin on ollut näitä toisia tapauksia, missä jokin kirjoittaja on suuttunut toimintaan ja poistanut kaikki omat tekstinsä. No tätä ongelmaa aika hoitaa, kun uudet kirjoittajat sitten täyttävät tyhjäksi jääneet hakusanat teksteillään. Näin on myös käynyt täällä Digivideo.fi Wikissä.

Itse olen päätynyt sille linjalle, että kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Olen kirjoittanut paljon ns. historia asioista. Ne tiedot eivät ole minun tietoja, vaan olen lukenut näitä tietoja muiden (historia) kirjoituksista. Ilman muuta laitan kirjoitukseeni tiedon, mikä tai mitkä ovat olleet lähteet kirjoitukseeni.

Tarkkaan ottaen alkuperäisellä kirjoittajalla on ollut tekijänoikeus siihen historiakirjoitukseen. Jotta minä voisin siitä käyttää omassa kirjoituksessani, minulla pitäisi olla lupa sen alkuperäisen kirjoituksen hyödyntämiseen. Ei tämmöistä lupaa yleensä kysytä. Mutta on reilua mainita, kuka on ollut lähde. Kaupallisessa tuotteessa lupa kyllä kysytään. Tämä on sitä Wikin harmaata aluetta.

Tarkemmin mietittynä, niin monet kirjoitukset sisältävät asioita, jotka eivät ole KIRJOITTAJAN KEKSINTÖJÄ, vaan eri tavoilla opittua asiaa, kirjoista, luennoilta, työtovereilta kuulta jne. Näitä ei kunnioiteta, vaan kirjoittaja kirjoitta kun hän olisi itse ne keksinyt.

Tämä on yksi Wikin ongelma. Miten saadaan ALKUPERÄISEN tiedon lähteelle se kunnia, eikä sille, joka sen tiedon Wikiin kirjoittaa. Olin hän sen tiedon oppinut tavalla tai toisella.

Tekijänoikeuslaki tuntee myös tapauksen, jossa uudessa tekstissä on paljon lainauksia muilta tekijöiltä. Vaikka kirjoittaja tunnustaa, että tekstissä on muilta saatua tietoa, niin tämä uusi teksti kuitenkin nauttii tekijänoikeussuojaa, koska se on uusi "kollaasi" näistä asioista. Ja siten uusi teos.

Tekijänoikeuslaissa (tietojeni mukaan) on yksi erikoinen poikkeus. Julkisilla välineillä (kuten sanomalehdet) on oikeus kirjoittaa, mitä muualla on kirjoitettu. Esim Hesari julkaisee kirjoituksia otsikolla: Muissa lehdissä kirjoitettua.

Tuo tekijänoikeuslaki on kirjoitettu ennen Wiki aikakautta. Siten on oikeudessa testaamatta, miten tätä lakia tulkitaan Wikissä. Minusta Wiki on julkinen teos (kuten sanomalehti) ja sillä olisi oikeus lainata muualta teksti "tiedon julkistamis mielessä". Muistettava on, että laki ei salli lainata KOKO tekstiä alusta loppuun. Vaan siinä saa olla vain osa lainattua.

(No, en ole juristi ja toiseksi, siitä on jo vuosikymmeniä, kun luin tuon tekijänoikeuslain läpi.)
Näytä käyttäjän tiedot
Tommi RajalaLiittynyt: 09 Lok 2005
Viestejä: 30
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 10.11.2006 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lare kirjoittaa paljon, mutta lähinnä puuta heinää.

Wikillä itsellään ei ole mitään tekemistä tietosanakirjan kanssa. Wiki on yleisnimi www-sivuille, jotka ovat käyttäjiensä enemmän tai vähemmän vapaasti muokattavissa. Erilaisia wiki-alustoja on lukuisia erilaisia, joista vain yksi on tämä digivideo-wikin ja Wikipedian käyttämä MediaWiki (joka alunperin on Wikipediaa varten tehty).

Wikipedia, joka on siis MediaWiki-alustaa käyttävä wiki, on tietosanakirja. On olemassa tuhansia muita wikejä, osa eri alustoilla, osa MediaWikin alustalla, joilla ei ole mitään tekemistä tietosanakirjojen kanssa. Onko jossain siis päätetty, että DV-wiki olisi tietosanakirja? Itse asiassa en ole missään nähnyt tähänkään liittyvää määrittelyä: Mikä DV-wiki oikein on?

Ilman määritelmää ja yleistä lisenssiä se on yksityisten ihmisten omien epämääräinen kotisivujen kokoelma. Kuten tämän foorumin lähes ainoa realisti Epäilijä toisessa ketjussa DV-wikistä totesi: "Tuosta voi tulla aika surkuhupaisa viritys." Voi tulla tai voi olla...

LareHir kirjoitti:
Jotkun kirjoittavat kolmannessa persoonassa, jotkut ihan omissa nimissään.


Miten omissa nimissä kirjoittaminen sopii wikin yhteisölliseen luonteeseen? DV-wikin "Lehtiä" -sivu, joka on Laren kirjoittama, on hyvä esimerkki. Mitä jos menen lisäämään sivulle jonkun uuden lehden? Sivun lopussa lukee: "Tein kirjoituksen ulkomaisista video-lehdistä...". Tämä maininta sivun lopussa kuittaa kaikki ylläolevat tekstit Laren kirjoittamiksi, vaikka minä olisinkin sinne väliin jotain tehnyt.

LareHir kirjoitti:
Pahinta mitä Wikissä tapahtuu, on se tilanne, kun samasta asiasta oikeasti ollaan useampaa mieltä.


Joo, on kyllä todella paha juttu, jos on joku ihmisyhteisö, missä kaikki eivät ajattele samoin. Onneksi sentään kaikki tämän foorumin käyttäjät ovat kaikista asioista samaa mieltä eikä täällä ikinä väitellä esimerkiksi filmi vs. video -aiheesta. Toinen vastaava yhteisö taitaa löytyä Pohjois-Koreasta.

Näitä tilanteita varten siellä wikissä on se keskustelu: että keskustellaan artikkelin sisällöstä. Siellä ei keskustella siitä, kumpi on parempi, video vai filmi, siellä keskustellaan siitä, miten tällaisesta aiheesta saadaan kohdeyleisölle sovelias artikkeli aikaiseksi. Wikipediassa artikkelien soveliaisuuden perusmääritelmä on neutraalius - DV-wikissä näin ei välttämättä tarvitse olla.

LareHir kirjoitti:
Tosin on ollut näitä toisia tapauksia, missä jokin kirjoittaja on suuttunut toimintaan ja poistanut kaikki omat tekstinsä.


Tämä(kin) ongelma poistuisi nimenomaan lisenssoinnilla: kirjoittajat luovuttavat kirjoittamiensa tekstien tekijänoikeudet pois joillain ehdoilla, jolloin heillä ei enää ole oikeutta niitä poistaakaan.
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3206

LähetäLähetetty: 10.11.2006 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tommi Rajala kirjoitti:

Tämä(kin) ongelma poistuisi nimenomaan lisenssoinnilla: kirjoittajat luovuttavat kirjoittamiensa tekstien tekijänoikeudet pois joillain ehdoilla, jolloin heillä ei enää ole oikeutta niitä poistaakaan.

Et ole ainut, joka on "huolissaan" asiasta. Lisenssoinnista keskulteltiin, jopa vuosikokouksessa. Esim. Kunzin kirjoittama osuus on niin suuri, että Wikimme kaatuu?, jos hänen perikuntansa (Toivon Kunzille pitkää ikää Smile) ei tykkäisikään, että Heidän kirjoitukset ovat Digiwikissä.

Jos olen ymmärtänyt oikein. Asia on oikeastaan vain siitä kiinni, että joukossamme ei ole lakimiestä (ainakaan talkoo töihin), joka kertoisi meille mitkä vaihtoehdot käytännössä ovat sekä laatisi sen lainvoimaisen lausekkeen Digiwikiin.

LareHir:lle Jos muistan oikein, tässä uudessa tekijäinoikeuslaissa oli jotain mainintaa lähteelle maksettavasta korvauksesta.
Näytä käyttäjän tiedot
Tommi RajalaLiittynyt: 09 Lok 2005
Viestejä: 30
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 11.11.2006 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jorma k kirjoitti:
Asia on oikeastaan vain siitä kiinni, että joukossamme ei ole lakimiestä (ainakaan talkoo töihin), joka kertoisi meille mitkä vaihtoehdot käytännössä ovat sekä laatisi sen lainvoimaisen lausekkeen Digiwikiin.


Jos joku creative commonsin lisensseistä kelpaa, niin niiden käyttöön ei lakimiestä tarvita, ja jos epäilyttää, että ehkä tarvisikin, niin perusasioihin ainakin Creative Commons Suomen kautta saanee selvän vastauksen.
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3206

LähetäLähetetty: 13.11.2006 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tunnut tietävän noista enemmän, voithan aina suositella hallitukselle jotain mikä sinusta olisi hyvä meidän tarpeisiin.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Digivideo Wiki Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)