Etusivu arrow Keskustelut
VHS-DVD tallentimen formaatit

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> DVD
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jupasierra
Vieras

LähetäLähetetty: 21.01.2014 11:45    Viestin aihe: VHS-DVD tallentimen formaatit Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä onko tämä oikeassa paikassa mutta nyt olisi pieni ongelma. Kyseessä siis Philips DVDr630VR tallennuslaite vuodelta 2005. Tarkoitus on tallentaa VHS-videoita DVD-levylle. laite ymmärtää itseltäni löytyvistä levyistä vain yhden, eli Verbatim DVD+R levyn. Eli kun levyn laittaa laitteeseen, se pyytää formatoimaan levyn. Tähän asti kaikki menee oikein, mutta kun menen valikkoon missä viimeistellään levy (Finalize) niin että se näkyisi kaikissa soittimissa ei nämä toiminnot ole aktivotuneena, eli niihin ei pääse tekemään mitään muutoksia.

Ohjeessa lukee että viimeistely "kiinnittää" tallenteet niin että levyjä voidaan toistaa tavallisilla DVD-soittimilla. Tallennin käyttää ohjeen mukaan MPEG2 tallennusta. Olisiko kellään kokemusta mitä levyjä pitäisi käyttää tällaisessa laitteessa, kopioiminen kyllä onnistuu mutta näkyy vain tällä laitteella. Omalla DVD-soittimella video ei näy ilmeisesti siksi kun sitä ei pääse viimeistelemään jostain syystä.

Onko se niin tarkka siitä tallennusmediasta vai miksiköhän niinhin asetuksiin ei pääse. Olen lukenut ohjeen moneen kertaan ja yrittänyt kaikenlaista mutta ei onnistu. Tuolta http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=DVDR630VR/14&hlt=Link_UserManuals&mid=Link_UserManuals&scy=FI&slg=FIN löytyy käyttöopas jos jotakuta kiinnostaa ottaa kantaa, sivulla 435 neuvotaan se viimeistely (Finalize) mutta tosiaan kahta alimmaista PBC ja Auto Play kohtaa vain pääsee muokkaamaan. Sivulla 434 puhutaan levyformaateista mutta nekään eivät ole muokattavissa.

Sen verran vielä että käytän DVD+R levyjä kuten pitää, ja huomasin että laite pyytää formatoimaan levyn vaikka se on DVD+R. Formatoinnin jälkeen laite kuitenkin ilmoittaa levyksi DVD+R. Ei kai noita DVD+R levyjä normaalisti pidä formatoida ?
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4185
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 22.01.2014 10:04    Viestin aihe: Re: VHS-DVD tallentimen formaatit Vastaa lainaamalla viestiä

jupasierra kirjoitti:
laite ymmärtää itseltäni löytyvistä levyistä vain yhden, eli Verbatim DVD+R levyn.

Pikainen googletus näyttäisi viittaavan, että tuossa mallissa on joillakin tullut lukupään laser tiensä päähän ja jumittelujen jälkeen lakannut lopulta kokonaan toimimasta. (Toivottavasti ei ole tässä syynä, merkitsisi varmaan uuden hankintaa.)

jupasierra kirjoitti:
Ei kai noita DVD+R levyjä normaalisti pidä formatoida ?

Ei, vaan vain uudelleenkirjoitettavat DVD+/-RW -levyt formatoidaan (tyhjennetään) ennen uutta polttokertaa, kertakirjoitteisille +/-R -levyille ei tehdä muuta kuin se finalisointi polton jälkeen, jolloin niistä tulee yhteensopivia muiden soittimien kanssa.
Näytä käyttäjän tiedot
jupasierra
Vieras

LähetäLähetetty: 22.01.2014 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain laitteen toimimaan. Löysin sellaisen Multimedia Laser Lens Cleaner levyn jonka ajoin muutaman kerran läpi. Nyt pystyy sen Finalize toiminnon tekemään, mutta edelleen alussa kun levyn pistää sisään se pyytää tehdä sen alustuksen.
Mietinkin että se saattaa ollakin sellainen pohjustus, aikoinaan kun kävin video editointi kurssin niin nauhat piti "pohjustaa" ennen kun niihin kuvattiin mitään. Tai sitten se vaan pyytää sen tekmään aina, 2004 ei laitteet olleet vielä niin edistyksellisiä että se ottaisi huomioon R ja RW levyjen alustustarpeen.

Laitteen ohjeessa puhutaan siitä alustuksesta: "Jos lataat täysin tyhjän levyn, tallennin alustaa levyn. DVD+R: Esiin tulee alustusvalikko. Valitse “Yes-Kyllä”, ja paina sitten ENTER.
DVD+RW: Tallennin alustaa levyn DVD+RW-tilaan".
Tämä on vähän hämäävää kun ohjeessa toisessa kohdin mainitaan taas näin: "Huomautus Käytettäessä DVD+RW -levyä, sinun täytyy alustaa
se ennen kopiointia, ks. sivu 434."
Laite kuitenkin pyytää aina alustamaan myös R-levyn, jos sitä ei tee ei pääse eteenpäin ?!
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4185
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 22.01.2014 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jupasierra kirjoitti:
Laite kuitenkin pyytää aina alustamaan myös R-levyn, jos sitä ei tee ei pääse eteenpäin ?!

Voipi olla, että tuossa on jokin levyn alkuraidan (lead-in) polttovaihe ennen varsinaisen videon polttamisen aloittamista, mutta manuaalissa kutsutaan sitä jostain syystä formatoinniksi(?). Suomennoksethan niissä usein ovat mitä ovat. DV-nauhojen pohjustamisen kanssa asialla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä, ja kiintolevyjen alustamisenkin kanssa vain vähän, sillä optiset levyt ovat ihan oma tekniikkansa.

Toiminta vaikuttaa kuitenkin hieman epävarmalta, jos tuollainen puhdistuslevy auttoi, joten kannattanee välttää ainakin kovin arvokkaiden materiaalien säilyttämisen jättämistä pelkästään tuolla poltettujen levyjen varaan. Lisäkopioina ja katseluversioina ne toki voivat toimia hyvinkin.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> DVD Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)