Etusivu arrow Keskustelut
perusasiaa Avid/ Premiere/ AAF/ EDL
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 09.09.2018 19:18    Viestin aihe: perusasiaa Avid/ Premiere/ AAF/ EDL Vastaa lainaamalla viestiä

Hei,
Olenko ymmärtänyt oikein nämä erot Avidista ja Premierestä?

Kun luon uuden projektin ja importtaan materiaalia Premiereen niin
vielä tässä vaiheessa ei valita millä kuvanlaadulla leikataan.
Kun luon uuden sequencen niin valitsen kuvalaadun. Ja voin myös myöhemmin
luoda uuden sequencen paremmalla laadulla ja kopioida ja sijoittaa
materiaaila vanhasta sequencestä uuteen?

Kun taas leikkaan Avidilla niin kuvan laatu, koko jne valitaan jo
kun luon uuden projektin. Kun importtaan source browserin kautta
niin voin valita esim 36MXF. Sitten eksporttaan äänelle
ja greidaukseen AAF:n ja kun saan valmiin matskun greidistä jne
niin luon uuden projektin esim 175x MXF.

Eli greidaus työskentelee
raakamateriaalin kanssa? Onko näin niin Premieressä, Final Cutissa kuin Avidissakin? Mitä AAF käytännössä tarkoittaa ja miten se toimii?

Mitä eroa on AAF:llä ja EDL:llä?

Kiitos avusta!
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 345

LähetäLähetetty: 10.09.2018 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

värimäärittelyyn yleensä pyritään valitsemaan mahdollisimman hyvälaatuiset materiaalit kuitenkin niin että niiden kanssa on sujuva työskennellä. Riippuen mitä teet, voi workflow vaihdella paljonkin.

Jos teet esim. muutaman minuutin indieleffaa joka pelkästään värimääritellään ammatti-jälkituotantofirmassa niin silloin on kustannusten säästämiseksi perusteltua yrittää säästää jälkituotantofirman työtä mahdollisimman paljon mikäli se heille sopii ja mikäli omat rahkeet riittää tähän. Jos leffa on esim. kuvattu raw:na niin voi olla tilanteesta riippuen käytännöllistä tehdä leffaan online ja raw-purku itse ja pakata siitä yhtenäinen pätkä esim. proresina ulos joka sitten tuodaan sopivaan editoriin (vaikkapa Resolve) jossa se pätkitään timelinella, exportataan tästä pätkitystä xml ja toimitetaan se xml sekä renderöity yhtenäinen prores värimäärittelyyn. näin säästetään osa firman kustannuksista EDELLYTTÄEN että raw-purku osataan tehdä oikein ottaen huomioon aiotun lookin ja mitä muuta kuvalle pitää tehdä.

Jossain toisessa tapauksessa taas leikataan leffa valmiiksi ja sitten vaan toimitetaan referenssivideo (playout) sekä leikkausdata esim. xml-muodossa jälkituotantofirmaan yhdessä raakamateriaalien kanssa ja he tekevät onlinen ja värimäärittelyn siellä itse raw-purku jne. mukaanlukien.

Esim. itse teen aika paljon tällaisella workflowlla lyhyitä pätkiä joissa pitää käyttää raw-kuvaa:
-leikataan esim. Premierellä pieniresoluutioisista offline-versioista joissa nimet ja aikakoodit samat kuin alkuperäisissä
-grafiikat tehdään alustavasti Photoshopissa ja lisätään Premieressä timelinelle
-kun leikkaus valmis, exportataan ulos XML sekä referenssivideo proresLT-muodossa (prores siksi että referenssivideo pitää olla intrakoodekilla että saa varmasti ruututarkan onlinen tehtyä)
-tuodaan xml ja referenssivideo Resolveen onlinea varten.
-haetaan alkuperäiset raw-tiedostot ja linkitetään ne xml:n . tarkistetaan referenssivideon perusteella että synkka ja leikkauskohdat ovat oikein
- äänitöihin on mennyt se sama referenssi proreslt-kuva sekä omf premiere-aikajanasta --->äänitöistä tulee valmis 24bit/48khz wav ääniraita takaisin
- resolvessa: online valmis, lähetetään värimäärittelyyn tai jos joku pieni juttu niin greidataan itse
- Resolvesta tai muusta värimäärittelyohjelmasta prores444 valmis värimääritelty kuva ulos
- tuodaan se valmis värimääritelty prores444 takaisin Premiereen jossa tehdään alkuperäisestä leikkaus-timelinesta kopio ja siihen tuo prores444 niin että leikkausvaiheessa tehdyt grafiikat tulevat suoraan sen päälle
- grafiikat hienosäädetään kohdilleen Premiere+ Photoshop
- valmis ääniraita alle Premieressä
- export ulos


Välillä teen yhdistämisiä/masterointeja myös Resolven puolella, välillä saatan renderöidä grafiikat Premierestä suoraan videoksi alpha-kanavalla ja tuoda ne Resolvessa värimääritellyn kuvan päälle ja valmis ääniraita alle. Grafiikat teen yleensä tuplaresolla että ne saa helpommin terävän näköisiksi.


Se on täysin projektikohtaista miten noita kannattaa tehdä mutta pääsääntöisesti voisi sanoa että kaikkea ei kannata yrittää tehdä samalla ohjelmalla. Ja leikkaussofta kannattaa valita sen mukaan minkä kanssa on kätevin työskennellä, paljolti siis oman tottumuksen mukaan. Se leikkausvaihe vie kuitenkin ylivoimaisesti eniten aikaa ja sen täytyy olla taiteellisista syistä tosi sujuvaa.... tästä syystä myös on usein perusteltua leikata offlinena että voi esim. ottaa projektin mukaan mihin vaan tarvittaessa ja työstää sitä huonollakin läppärillä eteenpäin, ja myös jakamaan tarvittaessa projektia monen eri tekijän kesken.
Itse teen paljon projekteja joissa raakamateriaalit vie kymmeniä tai satoja teroja tilaa eivätkä pyöri kunnolla millään nykykoneella (eikä kukaan halua laittaa montakymmentä tonnia pelkkiin raid-pakkoihin että niitä voisi yrittää pyörittää sieltä suoraan) niin offlinena työstäminen on aina ollut ainoa järkevä vaihtoehto.
Esim. yhden projektin matskut mahtuu mainiosti pikkuversioina yhdelle pikkulevylle jolta voi leikata vaikka junassa läppärin kanssa. Tuossa projektissa alkuperäiset raakamatskut taitaa viedä tilaa lähemmäs 200 teraa Very Happy
Näytä käyttäjän tiedot
james_IIILiittynyt: 11 Tou 2016
Viestejä: 70

LähetäLähetetty: 10.09.2018 21:00    Viestin aihe: Re: perusasiaa Avid/ Premiere/ AAF/ EDL Vastaa lainaamalla viestiä

tkk kirjoitti:
Hei,
Kun luon uuden projektin ja importtaan materiaalia Premiereen niin
vielä tässä vaiheessa ei valita millä kuvanlaadulla leikataan.
Kun luon uuden sequencen niin valitsen kuvalaadun. Ja voin myös myöhemmin luoda uuden sequencen paremmalla laadulla ja kopioida ja sijoittaa materiaaila vanhasta sequencestä uuteen?


Ohjeitten mukaan premieressä valitaan se lopullinen laatu siinä kun otetaan export, riippumatta sequensen asetuksista millä se on leikattu, tässä tärkeempää että kuvasuhde on haluttu. Lopputulos näin ollen on aina paras mitä niistä kuvatuista videoista irtoo, vaikka sitte otettaisiinki kännykkä versio vain ulos.

Ristiin rastiin voi kopioida, mutta kahdesti ei kannata leikata samaa.
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 11.09.2018 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kiitos!
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 11.09.2018 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisin kysellyt lisää offline-leikkauksesta Premieressä. Mitä eri vaihtoehtoja on leikata offlinena? Pitääkö jo synkkauksen ja loggauksen alkuvaiheessa tietää että haluaako leikata offlinena vai voiko tämän päättää itse leikkausprosessin alkuvaiheessa? Proxyjähän voi tehdä pitkin matkaa kunhan saa ne valmiiksi ennen leikkaamista.

Voinko esim kopioida pelkät proxyfailit pienelle kovalevylle, leikata niiden avulla ja sitten leikkauksen loppuvaiheessa yhdistää proxyt ja "oikeat" raakamateriaalit?
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 11.09.2018 15:38    Viestin aihe: xml ja offlineleikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

Olisin kysellyt vielä, että mitä tarkoittaa Seepukan mainitsema XML ja miten se toimii? Kirjoitat, että myöhemmin alkuperäiset raw-tiedostot ja xml linkitetään. Tehdäänkö tämä editointiohjelmassa, esim Premieres
Näytä käyttäjän tiedot
james_IIILiittynyt: 11 Tou 2016
Viestejä: 70

LähetäLähetetty: 11.09.2018 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tkk kirjoitti:
Voinko esim kopioida pelkät proxyfailit pienelle kovalevylle, leikata niiden avulla ja sitten leikkauksen loppuvaiheessa yhdistää proxyt ja "oikeat" raakamateriaalit?


Normaalisti nämä proxyt tulee ja menee ihan automaattisesti, toki importtauksessa pitää valita miten toimitaan. Valitaan joko ei proxya, tekee siellä missä se tiedosto on, kopioidaan alkuperänen tiedosto ja tehdään siitä proxy tiedosto taikka kopioidaan pelkkä proxy projektiin.
Tämä viimenen vaihtoehto juurikin tuo pikkufilulla häärääminen.
Exportissa sitte aina sitä parasta mahdollista premiere käyttää. Kannattaa tutustua vaikka adoben sivuilta tähän ja tehdä pari koe juttuakin, ei mene sitte se viikkojen hengentuote uusinta edittiin, jos vaikka premiere ei löytäisikään sitä alkuperästä. Ite onnistuin tekemään tuplaproxyt kerran, oli taas niin käyttäjä virhe kuten aina Laughing
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 345

LähetäLähetetty: 11.09.2018 18:55    Viestin aihe: Re: xml ja offlineleikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

tkk kirjoitti:
Olisin kysellyt vielä, että mitä tarkoittaa Seepukan mainitsema XML ja miten se toimii? Kirjoitat, että myöhemmin alkuperäiset raw-tiedostot ja xml linkitetään. Tehdäänkö tämä editointiohjelmassa, esim Premieres
yleensä meillä tehdään Resolvessa linkitykset, Premiere kun on värikorjailuun ja raw-tiedostojen käsittelyyn aika hyödytön softa.
Esim. värimäärittely on Resolvella ihan pelkällä hiirelläkin tehtynä monta kertaa nopeampaa kuin yrittää jostain premieren Lumetrin kautta säätää värejä kuntoon... itse teen onlineja aika nopeasti Resolven puolella käsinkin niin on paljon nopeampi vaikka tehdä koko video käsin uudestaan Resolvessa pelkän referenssikuvan perusteella kuin yrittää greidata sitä Premieressä yhtä hyvän näköiseksi Rolling Eyes

xml on yksi tapa siirtää leikkaustietoa ohjelmien välillä, toimii täsmälleen samoin kuin EDL mutta on paljon monipuolisempi (enemmän määritteitä kuvalle) . avaa vaikka samasta leikkauksesta tehty EDL ja XML rinnakkain tekstieditorissa ja katso miten eroavat rakenteellisesti.
Jos siirrät vaikka Premierestä Resolveen leikkaustietoa niin xml toimii yleensä oikein hyvin ja jos siinä on jotain pieniä virheitä tullut matkan varrella niin ne sitten vaan korjataan käsin Resolvessa muutamassa minuutissa. Esimerkiksi kuvan flippaukset ja nopeusmuutokset ei yleensä mene kunnolla läpi xml:sta tai muutenkaan ohjelmien välillä siirryttäessä.


Itse teen offlineleikkausta varten matskut yleensä Resolvesta, eli tuon kaiken raakamateriaalin Resolveen ja lisään tarvittaessa LUT:n päälle, ja sitten renderöin samalla tiedostonimellä ja aikakoodilla (ja tarvittaessa kuvaan voi polttaa myös tietoja kiinni) sekä mahdollisesti samalla kansiorakenteella matskut ulos mutta paljon pienempinä versioina. Jos on esim. 6k tai 4k tai 8k raw:ta niin useimmiten teen fullhd proreslt -tiedostot leikkausta varten ja tarvittaessa vielä pienemmät esim. fullhd h264 6Mbps tai aina 960x540 h264 2Mbps asti jos tarvii jostain syystä. Esim. ohjaajat monesti tykkäävät noista pienistä versioista kun menevät sujuvasti netin yli ja niistä pystyy kyllä leikkaamaankin yleensä ihan hyvin jos tarvii saada matskut pieneen tilaan mukaan.

Kaupallisella puolella kun on pakko säästää omaa ja muiden työaikaa ja tehdä asioita kätevästi ja jos matskua on tosi paljon joka pitää saada kätevästi mukaan niin se kannattaa tässä tapauksessa tehdä just noin että kaikki leikkaus vaan offlinena ja joku jälkituotantotyyppi saa sitten äheltää niistä helvetin raskaista alkuperäistiedostoista valmiin version kasaan sitten viimein kun ns. luova työ eli leikkaus on tehty valmiiksi. se alkuperäisten linkkaaminen ja käsin fiksailu on kuitenkin lähinnä palapelin kokoamista vastaavaa enimmäkseen mekaanista hommaa jossa vaan yritetään saada täsmälleen samannäköinen leikkaus toistettua kuin mitä leikkaajalta tulleessa referenssikuvassa on, ja vähintään puolet tai yleensä lähes kaikki on jo tullut xml:n kautta automaattisesti läpi ohjelmasta toiseen. siinä ei ole mitään luovaa osuutta ollenkaan Wink

idea on siis että luova osuus projektista on helppo ja mukava tehdä kustannustehokkaasti ja sitten kun viimeistelyssä tarvitaan kunnolla tehoja niin haetaan se katujyrä vasta sitten varastolta eikä pidetä sitä koko ajan selkärepussa mukana Very Happy

Projektista toki riippuu miten kannattaa tehdä. workflow muuttuu sen mukaan millaista projektia ja mille asiakkaalle ja mistä matskuista ja millä budjetilla ja henkilökunnalla jne. olet tekemässä... vaikea sanoa tarkemmin mikä sinulle sopisi parhaiten kun en projektiasi tunne ollenkaan, eri vaihtoehtoja voi toki esitellä miten esimerkiksi pystyisi jotain tietyntyyppistä projektia toteuttamaan Wink
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 345

LähetäLähetetty: 11.09.2018 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin se piti vielä mainita miksi teen proxyt aina eri ohjelmalla enkä suoraan esim. Premieressä.
tämä mm. siksi että Premiere ei tue kunnolla kaikki niitä tiedostoformaatteja, Resolvessa pystyy helposti lisäämään lutteja ja hiukan värimäärittelemäänkin kuvaa jos tarvii, ja pystyy myös helpommin tekemään vaikka monella eri koneella yhtä aikaa proxeja projektia varten samaan aikaan kun leikataan kolmannella koneella. leikkauskonetta saatetaan vielä vaihtaa kesken päivääkin.

...pystyy käyttämään mahdollisimman paljon konekapasiteettia hyödyksi vaarantamatta kuitenkaan leikkaustyöskentelyn sujuvuutta samalla kertaa.
Toinen syy on että leikkausta tehdään monellakin eri ohjelmalla ja pitää välillä tehdä moneen eri käyttöön soveltuvia proxeja samaan aikaan, siksi helpompi "ulkoistaa" proxien teko eri ohjelmaan

-------------
Pienissä projekteissa on varsinkin web/media/video + harrastajapuolella usein käytännöllistä tehdä kaikki yhdellä ohjelmalla mikä on myöskin täysin ok jos se on teknisesti ja logistisesti järkevää ( eikä kyse ole pelkästään siitä että väkisin yritetään tehdä kaikki samalla yleishärpäkkeellä vaikka parempiakin työkaluja olisi esim. äänen jälkikäsittelyyn sekä värimäärittelyyn olemassa helposti saatavilla Wink
jos olette autoja tai mopoja tai vastaavia joskus värkänneet niin muistatte varmaan että pelkällä jakoavaimellakin pääsee aika pitkälle pulttien kiristyksessä mutta se kestää enemmän aikaa ja on melkoista sohlaamista ja rikkoo helposti ne pultitkin...)
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 12.09.2018 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos syventävistä ja kiinnostavista vastauksista.

Harkitsen tuota Resolvea Proxyjen jne tekoon.

Pieni käytännön kysymys: ajattelin siis pitää raakamatskut ja projektitiedoston omalla kovalevyllä ja Proxyt omalla pienellä kovalevyllä. Kun leikkaaja sitten alkaa leikata niin hän voi kytkeä koneeseen vain pikkukovalevyn. Kun hän on valmis niin hän voi kytkeä koneeseen isomman kovalevyn (ja kytkeä pois pikkukovalevyn) ja relinkata.

Jos on paljon tiedostoja niin relinkkaukseenhan menee tolkuttomasti aikaa. Onko ammattituotannoissa siis tapana että relinkkauksen suorittaa oma ammattilaisensa eikä leikkaaja? Entä kun leikkaaja alkaa leikata proxyillä, eikö siinäkin mene aikaa relinkkaukseen?

Ja kaiken A ja O on että proxyt ovat samannimisiä kuin raakamatskut.
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 345

LähetäLähetetty: 12.09.2018 13:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tkk kirjoitti:

Pieni käytännön kysymys: ajattelin siis pitää raakamatskut ja projektitiedoston omalla kovalevyllä ja Proxyt omalla pienellä kovalevyllä. Kun leikkaaja sitten alkaa leikata niin hän voi kytkeä koneeseen vain pikkukovalevyn. Kun hän on valmis niin hän voi kytkeä koneeseen isomman kovalevyn (ja kytkeä pois pikkukovalevyn) ja relinkata.

Jos on paljon tiedostoja niin relinkkaukseenhan menee tolkuttomasti aikaa. Onko ammattituotannoissa siis tapana että relinkkauksen suorittaa oma ammattilaisensa eikä leikkaaja? Entä kun leikkaaja alkaa leikata proxyillä, eikö siinäkin mene aikaa relinkkaukseen?

Ja kaiken A ja O on että proxyt ovat samannimisiä kuin raakamatskut.
juu noin voi juuri tehdä jos matskujen leikkausversiot haluaa pienempään tilaan. Meillä raakamatskut on irrallisilla 2tb - 4tb sata-kovalevyillä (niitä voi olla parista useaan kymmeneen projektista riippuen ja riippuen siitä onko kuvauksissa ollut järkevämpää saada levyt ahdettua täyteen vai tehtyä kopiot turvallisemmin, eli onko laitettu tarkoituksella vaikka 2 tai 3 päivän matskut per levy vaikka olisi mahtunut enemmänkin. täysiä päiviä pyritään laittamaan aina per levy ja kaikki varmuuskopiot samalla tavalla (kopion KS1A sisältö sama kuin kopion KS1B jne) jolloin säästää työaikaa kun ei tarvi pähkäillä mikä klippi milläkin levyllä on ja onko se nyt kopioitu 1A 2A 3C vai 2A 1B 2C jne. . Levyt on kuitenkin aika halpoja verrattuna työaikaan, jos niihin pitää pari tuntiakin uhrata lisää työtä jonkun epäsymmetrisen kopioinnin takia niin sillä hinnalla olisi jo ostanut yhden tyhjän levyn lisää ja säästänyt paljon vaivaa ) . lisäksi ainakin yksi kopio lto-nauhalla joka menee myös arkistoon.

Relinkkaus ei välttämättä ohjelmasta ja matskusta riippuen vie mitään paljoa työtä tai aikaa. välillä saattaa mennä ihan heittämällä koko projektin relinkkaus ja välillä joutuu vähän fiksailemaan käsin.
Kuten sanottua, yleensä leikkauksen sujuvoituminen on niin valtava etu että joku muutama minuutti työaikaa siihen relinkkaukseen on ihan naurettava haitta Wink

Ammattituotannoissa yleensä leikataan eri ohjelmalla kuin missä värimäärittely ja viimeistely tehdään ja siksi käytännönkin syistä erillinen henkilö tekee erillisessä jälkituotantofirmassa onlinen (relinkkaus, lopulliset grafiikat paikalleen, efektikuvien irrotus vfx-työtä varten ja efektoitujen kuvien tuonti takaisin, projektin valmistelu värimäärittelyä varten, masterointi valmiiden ääniraitojen ja grafiikkojen kanssa kun värimäärittely valmis) koska sen joutuisi usein tekemään osittain tai kokonaan uudelleen jos siirretään sitä ohjelmien tai firmojen välillä ja värimäärittely on senverran spesifiä hommaa että se pitää tehdä just sillä järjestelmällä joka värimäärittelijällä on käytössä ja jolla työskentely on totuttua ja sujuvaa ja kontrollitiskit ym. asennettu ja säädetty kohdilleen sekä projektorit ja näytöt kalibrointeineen sekä tilan pimennys, valot jne. hoidettu tarkasti kuntoon. Usein jos haluat jonkun tietyn värimäärittelijän niin hän tekee tietyllä järjestelmällä johon leikkausprojekti pitää "kääntää" että sitä saa siellä työstettyä. Aika pitkälti värimäärittelyyn käytetään Suomessa Resolvea, Baselightia tai Lustrea ja jokaiseen siirretään projekti eri tavalla riippuen vielä raakamateriaalista ja työtavasta sekä budjetista yms.


proxyt tosiaan aina samannimisinä kuin raakamatskut, niitä ei pirukaan muuten saa linkattua onlinessa ja pahimmillaan joutuu jokaisen etsimään käsin raakamateriaalista
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 12.09.2018 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos! Näillä pääsee jo pitkälle. Loistavaa.
Näytä käyttäjän tiedot
RapeLiittynyt: 13 Elo 2006
Viestejä: 261

LähetäLähetetty: 14.09.2018 00:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

seepukka kirjoitti:
niin se piti vielä mainita


Hyppään väliin ja kysyn, miksi Resolvesta tuotu matsku Final Cuttiin ei ole aivan samaa, aina se vähän loivenee FCP:ssä, vaikka kuinka olisi muotoilu ruksit pois.
_________________
coyotefilm.fi
Liittynyt jo vuosituhannen alussa vaikka BB muuta väittää.
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 345

LähetäLähetetty: 14.09.2018 01:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rape kirjoitti:
seepukka kirjoitti:
niin se piti vielä mainita


Hyppään väliin ja kysyn, miksi Resolvesta tuotu matsku Final Cuttiin ei ole aivan samaa, aina se vähän loivenee FCP:ssä, vaikka kuinka olisi muotoilu ruksit pois.
gammaongelmalta kuulostaa. voi olla esim. quicktime-koodekista kiinni (gammaflagit ei tule läpi oikein tai sitten niitä ei osata lukea oikein tai ei vaan välitetä mikä flagi siellä on tai sitten resolvesta exporttiasetukset väärin niin että monitoroit resolvessa eri gammalla kuin millä pakkaat ulos) tai sitten näytön profiileista kiinni jos toistat esim. tietokoneen näytöllä tai hdmi:n kautta niin että menee käyttiksen väriprofiilien läpi ja toinen softa käyttää niitä eri tavalla
Näytä käyttäjän tiedot
RapeLiittynyt: 13 Elo 2006
Viestejä: 261

LähetäLähetetty: 14.09.2018 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

seepukka kirjoitti:
gammaongelmalta kuulostaa.


Samoilla ajatuksilla olin itsekin, mutta en löytänyt nappulaa mistä asian korjata ja gammat olivat samat molemmissa. Toisaalta ainahan FCP:ssä joutuu color curves presenttejä tekemään, eli ongelma on marginaalinen. Lähinnä kiinnostaakin kuuluuko ne mennä yksi yhteen, eli Resolven värimäärittely pitäisi riittää niin, että FCP:ssä ei tarvitsisi enää mitään korjata.
_________________
coyotefilm.fi
Liittynyt jo vuosituhannen alussa vaikka BB muuta väittää.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)