Etusivu arrow Keskustelut
Mavic 2pro värimääriteltyä pätkää.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valmiita töitä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jape94Liittynyt: 21 Elo 2019
Viestejä: 8
Paikkakunta: leppävirta

LähetäLähetetty: 01.10.2019 13:15    Viestin aihe: Mavic 2pro värimääriteltyä pätkää. Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuollainen Mavic 2pro hommattua phantom 4 pro tilalle ja tässä hieman testi videota. Alussa käytetty myös nikon z6 silmän kuvauksessa.
Saa kertoa rehellisen mielipiteensä ilman että aiheuttaa hampaiden kiristelyä..

http://m.youtube.com/watch?v=Kw0PfpK2BPg
Näytä käyttäjän tiedot
jorma kLiittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 3304

LähetäLähetetty: 01.10.2019 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hienon näköistä kuvaa. Tykkäsin paitsi; n. 46-60s kohdalla mies juoksi nurmikentällä ja kuva nykii konellani häiritsevästi, jos on oikeasti noin, niin olisin sen jättänyt pois.
Näytä käyttäjän tiedot
nitroLiittynyt: 17 Tam 2008
Viestejä: 145

LähetäLähetetty: 02.10.2019 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköistä kuvaa!

Minullakin pisti silmään tuo pätkiminen, onko osa clipeistä kuvattu eri fps?

Mavic 2 on itselläkin ostoslistalla, mutta harmittavasti siinäkin näyttää vielä olevan dynamiikan kanssa melkoisia ongelmia auringon laskun aikaan, jos taivaalla on pilviä johon aurinko osuu ne joko palavat puhki tai sitten maa on ihan mustaa.

Käytitkö kuvatessa jotain väriprofiilia?
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 02.10.2019 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

käsittelen töissä paljon Mavic2:n kuvaa ja siinä on kyllä ihan hyvä dynamiikka mutta tietynlaisella tekstuurilla tummissa sävyissä tulee tosi helposti pakkausjälkeä. tästä voi olla haittaa tai sitten ei riippuen mihin matskua käyttää ja miten jälkikäsittelee. Mavic2:n vajaa 100Mbps h265 ei ihan kaikkeen riitä vaikka useimmissa tilanteissa sillä saa ihan hyvää jälkeä ja hyvällä tuurilla laatu saattaa sopivissa olosuhteissa riittää leffascreenillekin jos ei satu pakkausjälkeä hankaliin kohtiin kuvaa (pitää valita kuvasisältö oikein, kuvata rauhallista kuvaa ja jälkikäsitellä kunnolla. terävyysero on kuitenkin selvä esim. Inspiren kuvaan nähden varsinkin kun chroma subsampling pehmentää kuvaa aika paljon. pienestä pehmeydestä tuskin on kuitenkaan haittaa jos ei tee leffascreenille asti sitä kuvaa (meillä tehdään niin siksi aika tarkkaa näiden kanssa mutta Mavic toimii silloin ihan hyvin kun isoa dronea ei voi syystä tai toisesta käyttää)
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 02.10.2019 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jotain auringonlaskutaivas-superkontrastikuvia ei kyllä oikein saa millään nykyvehkeellä kunnolla talteen paitsi jos kuvaa jotain parinkymmenen aukon hdr:a esim. Redin kameroilla ja isolla dronella.
meillä tehdään aika paljon Inspire2:lla ja X7:lla raw:na ja se paketti riittää kyllä hyvin aikalailla kaikkeen mitä vastaan tulee paitsi jos pitää kuvata tosi hämärässä tai on paljon heijastuksia esim. vedenpinnasta ja samaan aikaan tummia kohtia kuvassa jotka pitää myös saada kunnolla talteen. Siinä on varmaan jotain 13-14 aukon luokkaa käyttökelpoista aluetta.

kyllä varmaan joku hdr-ratkaisu tulee jossain vaiheessa jossa alta kahden tonnin saa sen 18 tai 20 aukkoa raw:na talteen ja herkkyyskin vielä loistava mutta voi kestää jokusen vuoden ennen kuin sellaisia nähdään. Ei noita alle 2 tonnin droneja ole tällä hetkellä oikein mavic2:sta parempia niin joko pitää ostaa se tai sitten odottaa Wink

ei mopolla mahdottomia niinsanotusti Very Happy


Jos mavic2 ei kelpaa ja Inspire2 + X7 +lisenssit ja kortit ja lisälinssit on liian kallis niin silloin vaihtoehdoksi jää ostaa erikseen gimbaali ja vähän isompi drone ja yrittää väkertää sinne Pocket4k tai 6k tai esim. Z-cam E2S6 tai E2F6. Suosittelen kyllä Inspirea ja X7:a jos tuon tasoista pakettia tarvitaan, paljon kätevämpi ja helpompi käyttää kuin itse kasattu systeemi jossa gimbaali ja kamera jne kaikki erillisiä
Näytä käyttäjän tiedot
japiippoLiittynyt: 20 Huh 2006
Viestejä: 4185
Paikkakunta: Muhos

LähetäLähetetty: 04.10.2019 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikein siisti kokonaisuus. Joidenkin otosten nykiminen näyttää siltä kuin ruutuja puuttuisi välistä, esim. 30->24 FPS-muunnoksen tai vastaavan takia. Olisikohan osa materiaalista kuvattu eri kuvanopeudella, jolloin noin käy.
Näytä käyttäjän tiedot
jape94Liittynyt: 21 Elo 2019
Viestejä: 8
Paikkakunta: leppävirta

LähetäLähetetty: 05.10.2019 02:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun tarkastelin tuota itsekkin tarkemmin tuolla youtuben puolella, niin kyllä tosiaan nykimistä näyttäisi tapahtuvan, jostain syystä premierissä tuota ei esiinny?? Ensinmäinen otos ainoastaan kuvattu 60fps ja koko loppu filmi 23.976 fps ja timeline tehty sen mukaan.
Voiko olla, että exporttauksessa tapahtunut jotain ei toivottua, koska yhteen pätkään tullut näköjään tuollainen ihme bugi, jossa kuva pysähtyy hetkeksi kokonaan.. Täytyy tutkia asiaa.

nitro, kaikki pätkät kuvattu log profiililla. Tuo mavicin log materiaali ei ole mikään hirveän flätti edes, kontrastia, terävyyttä ja saturaatiota lisäämäällä saa jo aika hyvännäköistä omaan silmään. Ja valotus on helpompaa, kuin logilla yleensä, riittää kun valoittaa samalla tavalla, kuin millätahansa väriprofiililla kuvatun pätkän.


seepukalla kyllä tuntuu olevan hirvittävä määrä teknistä tietoa, (olen lukenut varmasti jokaisen kommenttisi läpi) ja oppinut monta asiaa.

Olen ihan tyytyväinen tuon mavicin hinta/laatu suhteeseen, phantomiin jos vertaa, niin kuva on kyllä pehmeämpi, mutta mielestäni paljon helpompi käsitellä. Ja näin kun omaksi ilokseen kuvailee, niin ihan riittävää laatua puskee ulos.
Valkotasapaino on ainut mitä ihmettelen tuossa, tuntuu, että kaikki pätkät hirveän lämpimiä, jos vertaa phantomiin.
Mistähän tuo johtuu?
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 05.10.2019 10:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jape94 kirjoitti:

Valkotasapaino on ainut mitä ihmettelen tuossa, tuntuu, että kaikki pätkät hirveän lämpimiä, jos vertaa phantomiin.
Mistähän tuo johtuu?
Jos käytät oikeaa LUTa jälkikäsittelyssä ja kameran säädöt on kuvaustilanteessa oikein niin silloin voi olla esim. että ND-filtterit (jos sellaisia käytät) tekevät värivirhettä. aika usein näkee noissa pikkufilttereissä magentaan päin värivirhettä. myös jotain infrapunaongelmia saattaa tulla mutta sitä en ole testannut millaisia IR-ongelmia tuossa mavickissa mahdollisesti voisi olla. Nekin voivat näyttää samankaltaiselta punertavalta virheeltä kuvassa.

Yleensä suora auringonvalo on suunnilleen 4600 - 5000 kelvinin luokkaa eli jos valkobalanssin asettaa 5600K niin silloin kuva näyttää vähän lämpimältä. Jokin tällainen tyylijuttukin voi olla kyseessä. Kyllä minullakin ne vähän lämpimiä aika usein on, teen tosin yleensä jälkituotantopuolella eli en itse kuvaa niitä dronekuvia ja siksi en tarkkoja asetuksia tiedä mitä jokaiseen yksittäiseen kuvaan on käytetty mutta laaduntarkkailussa sensijaan katson tosi tarkasti kaiken kuvatun läpi esim. juuri pakkausjälkien tai kohinan arvioimiseksi
Näytä käyttäjän tiedot
jape94Liittynyt: 21 Elo 2019
Viestejä: 8
Paikkakunta: leppävirta

LähetäLähetetty: 05.10.2019 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, käytän noita Polarpron nd filttereitä oikeastaan aina päivällä ja ilta auringossa kuvattaessa. En ole tainnut yhtään päivälle otettua pätkää edes editoida, jossa ei olisi nd filua käytetty. Nyt heräsi sen verran mielenkiinto, että pakko kokeilla mikä on vaikutus, kun jättää filtterin pois.
Valkotasapainoa en mavicilla kuvaus tilanteessa ole itse edes vielä koittanut säätää, vaan käyttänyt valmiita -pilvinen-aurinkoinen yms valintoja.
Nuo ilta-auringossa kuvatut pätkät oikeastaan kaikki magentaa todella paljon, osassa pätkiä sitä korjailin ja osaan jätin korjaukset tekemättä.
Varsinkin viimeinen tunti ennen auringon laskua, kun valo "kultainen", niin videot magentaa todella paljon. Koitin vaikka mitä säätöjä, mutta en mitenkään ole saanut sitä valoa ja näkymää taltioitua sen näköiseksi, että se jakaisi oikeutta todelliselle näkymälle, jonka silmä paikanpäällä näkee..
Näytä käyttäjän tiedot
WalLiittynyt: 14 Hel 2019
Viestejä: 12
Paikkakunta: Raunheim

LähetäLähetetty: 21.10.2019 19:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huh. Pilvi järvessä on upea.
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Valmiita töitä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)