Etusivu arrow Keskustelut
PC- Mac leikkaus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 03.10.2019 11:16    Viestin aihe: PC- Mac leikkaus Vastaa lainaamalla viestiä

Hm, jos olen leikannut Premierellä PC-kannettavalla niin voiko leikkaamista jatkaa Macintoshilla samalla ohjelmalla?
Näytä käyttäjän tiedot
seepukkaLiittynyt: 07 Jou 2015
Viestejä: 352

LähetäLähetetty: 03.10.2019 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voi sitä jatkaa jos ohjelmien versiot ovat samat. jos leikattu alunperin vanhemmalla versiolla niin silloin konvertointi tarpeellista projektitiedostolle että voi jatkaa uudemmalla softalla.

itse teen paljon töitä Premierellä niin että siirrän projektia koko ajan pc-läppärin ja mac-pöytäkoneen väliä sen mukaan teenkö kotona vai toimistolla töitä. hyvin toimii mutta relinkkaus voi välillä olla tarpeellista tiedostoille. Kannattaa myös huomioida että ulkoisen levyn, jos sellaista käyttää, tiedostojärjestelmä on yhteensopiva molempien koneiden kanssa tai sitten hankit esim. Paragonin tiedostojärjestelmäplugarin jompaan kumpaan käyttikseen niin pystyt kirjoittamaan ntfs-levyä macilla tai vastaavasti kirjoittamaan ja lukemaan mac-formatoitua levyä pc:lla.

fontit on sitten aika pirullisia jos teet grafiikkoja jo aikaisessa vaiheessa. esim. Helvetica on macissa vakiona mutta Windowsissa ei niin silloin projektia siirrettäessä fontit menee aina pieleen ja vaihtuu toisiksi kun samaa ei löydy käyttiksestä. Kannattaa tehdä joko creative cloudin fonteilla joista synkkaat molempiin käyttiksiin samat fontit joita käytät tai sitten teet psd-tiedostoina grafiikat niin silloin fontti tarvitsee olla asennettu vasta silloin jos haluat muuttaa grafiikan tekstejä ja muuten se liikkuu "kuvana" projektissa. suosittelen muutenkin tekemään grafiikat psd:na koska silloin ne pystyy siirtämään ohjelmasta toiseenkin helposti ja niihin on helppo päivittää muutoksia (esim fontin tai sen koon muutos, rivitys jne) niin että päivittyy heti kaikkiin leikkausversioihin kun tallennat. Itse teen usein niin että teen yhteen psd-tiedostoon layereiksi kaikki grafiikat että fontin saa kopioimalla heti samaksi ja sitten jos siirtää esim. Resolveen niin joka layeri eri tiedostoksi niin on helpompi leikata ne paikalleen. Jos tarvii muutoksia niin voi sitten avata photarissa sen tiedoston joka kyseisiä muutoksia tarvii ja kun tallentaa niin se päivittyy heti projektiin. Photari voi olla taustalla samaan aikaan päällä. Premiere ja Afteri osaavat tehdä suoraan layereistakin eli voivat olla samassa tiedostossa mutta Resolvessa ja muissa voi olla helpoin jos joka teksti eri tiedostona siinä vaiheessa kun laitetaan paikalleen.
Näytä käyttäjän tiedot
tkkLiittynyt: 12 Syy 2017
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 03.10.2019 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos!
Näytä käyttäjän tiedot
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digivideo Foorumin päävalikko -> Editointiohjelmat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
uudet Digivideo.fi etusivu
uudet Digivideo Wiki
   
uudet Foorumin etusivu
uudet Uusimmat viestit
uudet Lukemattomat viestit
Käyttäjäryhmät Käyttäjäryhmät
Ohje Ohje
Haku Haku
Rekisteröidy Rekisteröidy
Käyttäjätiedot Käyttäjätiedot
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään


Pikahaku foorumistaOsallistu keskusteluun myös irc-kanavalla #digivideo.fi (Ircnet)