Canon HV30

Digivideo

Ensituntuma

Kuva:hv30 sohvalla.jpg


Huomio kuvasta: Kamerassa on kiinni mx500 uv-suodin ja mx500 linssisuoja.

Edellinen kamera on Panasonic mx500, joten vertaan lähinnä siihen.

Kamera on metallihohto musta, ei jää sormenjälkiä.

Ensimmäinen negatiivinen asia, ei ole erillistä akkulaturia, kuten mx500 oli. Jos on kaksi akkua niin toista ei voi ladata samaan aikaan. Näköjään saa lisävarusteena.

Hv30 on kyllä kevyt. Tuntuu aivan lelulta mx500 jälkeen. Äkkiä tuohon painoon myös tottuu.

Leveys ja korkeus sama kuin mx 500, mutta 4 cm lyhyempi.

Näyttö samanlevyinen mutta matalampi kuin mx500.

HV30 näyttö kirkkaampi kuin mx500 ja katselukulma erittäin laaja. Aivan riittävä.

Kuva:hv30 pöydällä.jpg

Toistaa mx500 vanhat nauhat hyvin, ei ongelmia.

Ei suomenkielestä valikkoa, kuten canonin digikameroissa.

HDV tarkkuus toistuu ainostaan hdmi tai hdv/dv liittimien välityksellä. Mukana ei tullut hdmi piuhaa.

Mukaan tuli sellainen johto joka oli hdv/dv ja toisessa päässä 3 kpl rci liittimiä. Ja ne pitää kytkeä ohjekirja mukaan komponenttivideon tuloliitäntöihin, tässä johdossa kulkee pelkkä kuva. Ääni on kytkettävä erikseen miniplug liittimellä.

Ja sitten kuvaamaan. Sonyn tavallinen minidv kasetti sisään. Ruutuun ilmestyi heti hdv laatu. Rec nappula on jotenkin sivussa kun vertaa mx500. Tottumiskysymys.

Pihalla puolipilvinen tuulinen keli pakkasta pari astetta.

Ja sitten sisällä vähän kaikissa valaistuksissa.

Ja ei kun katselemaan.

Ei mistään ylimääräistä hdmi johtoa . No laitoin tuon komposiitti hässäkän kiinni 5 rci;tä television taakse, ja kameraan hdv ja miniplugi. Kyllä hdmi onkin kätevä. Kannatta tingata kaapeli mukaan.

Ja nauha pyörimään.

Sony televisio ilmoitti heti 1080i/50 ruudussa. Avot.

No niin heippa Panasonic mx500 olet palvellut hyvin. Kuva on kertakaikkiaan hyvälaatuista. Kameran aukko toimii hyvin automaatilla. Välillä paistoi ja välillä pilvessä ja lumi maassa. Ylivalotusta ei ilmennyt. Tuuli leikkuri toimi mikissä kohtalaisesti. Välillä tuuli kuului ja välillä ei. Riippui suunnasta.

Huomio jälkikäteen: Tuulileikkuri oli automaatilla.

Sitten sisälle. Tämä ongelma hämärä.

Voi voi. Ei ole tämä vielä täydellinen kamera. Rakeisuus kasvaa huomattavasti kun hämärä kasvaa.

Se onko hv30 huonompi vai parempi kuin mx500.

Niin täytyy ensin tutustua käsisäätöihin ennenkuin annan tuomion.

Hv30 cine mode tila pelasti kyllä tilanteen. Kuvasta tuli hämärässä paljon katsottavampi, kuin tuolla automaatti säädöllä. Ns erikoiskuvaohjelmia hv30 on 8, lisäksi on valotuksen ja himmenninaukon käsisäädöt sekä tömä cine mode tila.

Jokatapauksessa rakeisuus kasvaa. Ja rakeita on paljon ja ne on teräviä kun kuva on hdv laatua. Ja ne todellakin näkyvät tässä automaatiasetuksella selvästi. Jos kuvataan samalla resoluutiolla kuin mx500 eli cmos vs 3cdd. Niin näin pikasilmäyksellä näyttää, että ei tuo hv30 ainakaan huonompi ole. Kyllä kehitys on kehittynyt myös hämäräkuvauksessa. Suosittelen ehdottomasti cinemode tilaa hämärällä kuvatessa.

Täytyy tutustua noihin käsisäätöihin.

Pienen tutustelun jälkeen kyllä hv30 mx500 pesee. Pientä opettelua vaati vain nuo valikot. Tuo pieni ledvalo on kyllä hyvä. Se toimii mainiosti kuvatessa 2-3 metrin etäisyydeltä kohteessa. Huomasin, että ei kannata kuvata sellaisia kohteita ledvalo päällä, jossa on heijastimia.

Erittäin positiivistä oli se, että mx500 ja hv 30 on samankokeinen kierre linssissä. Sama laajakulma ja suodin meni heittämällä hv30. En oikein luota tuohon hv30 suljin tekniikkan, joten otin tuosta mx500 linssinsuoja, jonka sopi siihen mainiosta. En oikein usko tuon linssinsuojan estävän 1 vuotiaan käsittelyä.

Kun valoa on riittävästi niin tuo hv30 kuva on kyllä aivan tyrmistyttävä. 20 cm päästä katsottuna 50 tuumaiselta näytöltä, niin ei enää viitsisi katsella digitv:tä.

Kuvailin vielä vähän sisällä. Huonevalossa, kuva on kirkkaampi kuin mx500. Värit toistuvat paremmin. Tuo rakeisuus ongelma vielä pitää selvittää, voiko sitä muokata käsisäädöin. Täytyypä lukea suomenkielisestä ohjeesta noista käsisäädöistä.

Ratkaisu cine mode.

Yksi mielenkiintoinen huomio, päivämäärä ei näy ruudussa vaikka se tallentuu nauhalle.

Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että Canon eos 400 akkulaturi sopi myös hv30 laturiksi, myös eos 400d akku sopi hv30, mutta hv30 akku ei sopinut eos400d, koska akku on paksumpi.

Kamerassa on myös av in/out liitäntä, joten vanhoja nauhoja voi tallentaa hv30:llä. Mutta av out liittimellä ei voi katsoa hdv kuvaa. Hdv kuvaa näkee ainostaan hdv tai hdmi liittimien kautta.

HDV/dv liitin on molempisuuntainen

Kuva:hv30 kädessä.jpg

Kyllä hinta ja laatu on ehdottomasti kohdallaan

Jatkan raporttia kun vähän tutustun tuotteeseen paremmin ja muokkaan tekstiä.

Henkilökohtaiset työkalut