Everio

Digivideo

Everio on JVC:n käyttämä mallinimi kovalevylle tai muistikortille tallentavista videokameroista. Everio-malliston kamerat tallentavat videot suoraan DVD-formaatissa (Video: MPEG2, Ääni: AC3). Videot voidaan siirtää USB-liitäntää käyttäen tietokoneelle (Parhaalla laadulla kuvattu tunnin mittainen video siirtyy noin viidessä minuutissa) ja polttaa DVD-levylle.

Ohjeita

JVC:n kovalevykamerat liitetään tietokoneeseen USB-piuhalla. Voit käyttää myös digikamerasi tai muistikortinlukijan mukana tullutta USB-piuhaa, jos siinä on samanlainen liitin kuin JVC:n mukana tulleessa piuhassa.

JVC:n kamerat toimivat sekä USB1.1- että USB2-porteissa.

Ne eivät tarvitse erillisiä ajureita tai ohjelmia (ei edes kameran mukana tulleita), vaan ajurit ovat valmiina Windows XP:ssä.

Cyberlinkin ohjelmistot kannattanee asentaa, jos haluaa päästä nopeasti editoinnin makuun tai DVD-levyjen tekoon. Ohjelmistoista ei ole ollut mitään haittaa videoiden siirrossa kamerasta koneelle.

Muistaakseni Power Directorilla (se mukana tullut editointiohjelma) pystyi myös suoraan lukemaan kamerassa olevia tiedostoja, mutta en ole varma :)

Kameran liittäminen tietokoneeseen:

  1. Kytke USB-piuha tietokoneen ja kameran välille
  2. Laita kamera virtakytkimestä PLAY- eli TOISTO-asentoon
  3. Nyt Windows XP tunnistaa kameran ja se näkyy mm. Oma Tietokone-kohdassa ulkoisena kovalevynä (EVERIO_HDD)

Tiedostojen kopiointi Oma Tietokoneen kautta (Windows XP):

  1. Valitse Käynnistä -> Oma Tietokone
  2. Kaksoisklikkaa EVERIO_HDD-asemaa
  3. Digikuvat löytyvät kansiosta DCIM ja digivideot kansiosta SD_VIDEO
  4. Avaa videokansio kaksoisklikkaamalla SD_VIDEO
  5. Tämän kansion alta löytyy yksi tai useampi PRG-alkuinen kansio (PRG001, PRG002 jne.). Itse videot löytyvät näiden alta. Siispä kaksoisklikkaa esim. PRG001-kansiota.
  6. Kansiosta löytyy .MOD- ja .MOI-päätteisiä tiedostoja. MOD-päätteiset sisältävät itse videon ja äänen. MOI-päätteiset ovat jotain infotiedostoja. Kopioi .MOD-päätteiset tiedostot haluamaasi paikkaan.
  7. Voit nimetä tiedostot .MPG-päätteellä, jos käyttämäsi ohjelma ei suostu avaamaan tiedostoa. Tällöin lähse kaikki ohjelmat osaavat avata tiedoston. Kokeilemistani ohjelmista ainoastaan QuickTime Player ei tähän mennessä ole suostunut avaamaan tiedostoa.
Henkilökohtaiset työkalut