HD-DVD

Digivideo

Sinisen laserin DVD, jolle mahtuu 15 gigatavua tai kaksikerroksisena 30 gigaa. Sen kilpailijan Blu-rayn kapasiteetti on hieman isompi ja sillä on suurempi joukko teollisuutta takanaan, joten tulevaisuus on ehkä Blu-rayn tai sitten tulee vielä kolmas, yhteensopiva tai näiden yhdistelmä.

USA:ssa Toshiba sai HD-DVD soittimet myyntiin keväällä 2006. Nyt HD-DVD elokuvia on saatavissa kaupoista noin 200 erilaista elokuvaa, hintataso noin 20 US dollaria.

(BlueRay soittimet tulivat kauppoihin USA:ssa syksyllä 2006 ja vain vähän elokuvia on ollut tarjolla.)

Microsoft ilmoitti, että se on valinnut X360 pelikonsoliinsa HD-DVD soittimen. Näiden toimitukset ovat alkaneet. Soitinta saa myös erikseen tilata jo X360 konsolin ostaneille jälkikäteen.

(Sony ilmoitti, että se käyttää uudessa PlayStation 3:ssa BlueRay DVD-soitinta. Näiden toimitukset ovat myös alkaneet.)

Suomessa Toshiba on aloittanut syksyllä HD-DVD soitinten myynnin. Edullisin malli maksaa noin 600 Euroa.

Suomessa www.verkkokauppa.com on aloittanut HD-DVD elokuvalevyjen myynnin. Hintataso on noin 29 Euroa.

(BlueRay soittimia (Pioneer ja Samsung) on ollut Suomessa saatavissa loppu syksystä 2006 ja hinnat ovat olleet noin 1300 Euroa.)

(BlueRay elokuvia ei ole vielä ollut Suomessa myynnissä (5 pv helmikuuta 2007).)

USA:ssa CES 2007 messuilla Las Vegasissa tammikuussa 2007 muutamat valmistajat julkistivat DVD-soittimia, jotka osaavat soitta sekä HD-DVD levyjä että BlueRay-DVD levyjä. Nämä valmistajat toivovat näiden julkistuksien ratkaisevan HD-tason DVD-levyjen valtataistelun. Molemmat formaatit jäävät eloon.

Henkilökohtaiset työkalut