Käsivarakuvaus

Digivideo

Kuvaus ilman jalustaa.

Saattaa olla valittu tyylikeino, mutta voi myös johtua laiskuudesta ja välineiden puutteesta. Käsivarakuvaus sallii enemmän vapautta ja improvisointia kuvaustilanteessa, mutta voi olla katsojille kiusallinen kokemus.

Käsivarakuvaus vaatii harjoittelua vaikkakin kameroiden kuvanvakaajat antavat anteeksi heilumista. "Live" tilanteiden kuvauksessa kuten tapahtumat tms tulee helposti tilanne jossa jalustaa ei pysty kuljettamaan mukana. Tällöin on hyvä tietää oman kameran käyttäytyminen käsivarakuvauksessa. Heiluntaa liikkuessa vähentää myös kameran paino, jota voi tilapäisesti lisätä jättämällä jalustan roikkumaan kamerasta lyhyeksi kasattuna kävelemään lähdettäessä.

LCD-näyttö auttaa pikkukameroissa kameran käsittelyä. Kameran pitäminen esimerkiksi edessä vatsan päällä auttaa vakauttamaan kuvaa. Myös kuvakulmia voi LCD-etsimen avulla muuttaa helpommin kuin jalustan kanssa, kuten kameran nostaminen ylös suorille käsille tai alhaalta maan rajasta kuvaaminen. Harjoittele ja kokeile eri kuvakulmia käsivaralla niin tiedät kuvatessasi miten kannattaa toimia.

DVD:n tai nettivideon koodaukselle huojuva käsivarakuvaus on myrkkyä ja tulos on huomattavasti heikompi kuin jalustalta kuvatussa. Hyvä DVD ja jalusta kuuluvat yhteen.

Henkilökohtaiset työkalut