Digivideoyhdistyksen historia

Digivideo
1999 Kunzi liittää kotisivujensa yhteyteen digivideotietoa.
elokuu 1999 Kunzi aloittaa digivideoaiheisen uutispalstan
2000 Jari Nevavuori perustaa keskustelufoorumin ja se liitetään Kunzin sivujen yhteyteen.
2000 Tero Pänkäläinen kokoaa laajalti tietoa digitaalisesta videokuvauksesta kotisivuilleen.
2000 Jukka Vainikainen kirjoittaa ohjeita Media Studiolle.
17.6.2001 Digivideoyhdistys perustetaan.
2001 Digivideo-sivusto perustetaan. Erillään oleva tieto kootaan yhteen paikkaan samalle palvelimelle.
elokuu 2001 Ensimmäinen kasettien yhteistilaus.
2002 Yhdistyksen ensimmäinen kurssi Mäntässä.
2002 Kaitafilmauksen suosio kasvaa ja sille perusteaan oma foorumi, joka nousee nopeasti yhdeksi vilkkaimmin keskustelluista alueista..
2003 Ihmiset Välkkyvät Liikkuessaa -kuvauskilpailu perutaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Kilpailun tavoite oli tehdä lyhytelokuva 24:ssä tunnissa.
2003 Digivideo.fi ja dv.fi domainit varataan yhdistyksen nimiin.
2004 Yhdistyksen uusi logo valitaan kilpailulla.
2004 Miljoonan kävijän raja ylittyy.
2005 Digivideoyhdistys järjestää ensimmäisen kuvauskilpailun.
2005 Sivusto uudistuu täysin.

Kunzin mietteitä yhdistyksen historiasta

Digivideoyhdistyksen taustalla on yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja, perustajajäsen ja henkinen isähahmo Kunto ”Kunzi” Hirvikoski. Hän on kirjoittanut seuraavat sanat vuoden 2001 puolivälin tienoilla.

Kaikki alkoi siitä kun: Olin pitänyt harjoitusmielessä kotisivua Intiasta, siellä kokemastani ja kuvaamastani toisenlaisesta todellisuudesta jo muutaman vuoden. Vuodenvaihteessa 1998-99 olin kouluttautumislomalla perehtymässä mm. Internetin käyttöön tiedonvälityksessä. Olin työssäni tutustunut pieniin DV-kameroihin jo muutaman vuoden ajan ja itsellänikin oli sellainen. Aloin etsiä netistä tietoa kameroiden käytöstä, editoinnista yms. En löytänyt juuri mitään, suomeksi en oikeastaan lausettakaan.

Muutaman yön kuluttua sain heureka-elämyksen: ”Ellei sellaisia sivuja ole, minun on ne tehtävä. Minulla on tietoa asiasta ja jonkinmoinen taito tehdä sivuja.” Halusin aivan vilpittömästi auttaa käsitteiden viidakossa harhailevia aloittelijoita. Tiedon hankkimisen tuska oli vielä tuoreessa muistissani. Kirjoitin muutaman lisäsivun kotisivuihini, ilmoittelin niistä hakurobotteihin ja aloin saada runsaasti sähköpostia. Neuvon kysyjiä pääasiassa. Sivut löydettiin nopeasti.

Elokuussa -99 aloitin uutispalstan, mutta sekään ei riittänyt tyydyttämään tiedonjanoa. Itseltäni se vaati paitsi aikaa myös melkoisesti lisää tiedonhankintaa. Vuosituhannen alussa aloitin Nevavuoren Jarin aloitteesta keskustelupalstan, kun hän lupasi siitä jatkossa huolehtia. Se vasta helpotti sähköpostien sumaa.

Näin DV-sivusto on levinnyt jo yli kotisivuni mittojen ja olen saanut ulkopuolista apua. Jari huolehtii keskusteluareenan sujumisesta ja Hietavirran Petteri linkkien järjestyksestä. Jutuistakin osa on muiden kirjoittamia. Kaikki toimii vapaaehtoispohjalla ja ilman minkäänlaista kaupallista sitoutumista.

Ja nyt, vuoden 2001 ollessa lähes puolessa homma repeää joka taholla ja vastuunkantajia tulee lisää, perustetaan Digivideoyhdistys ry

Ryhdyimme yhdistyksen perustamispuuhiin, kun keskusteluareenan vanha versio ei enää jaksanut pyöriä ja siirryimme webbihotelliin. Nyt saamme kaikki DV-sivut saman katon alle pois ahtailta kotisivuiltamme. Nevavuoren Jari huolehtii keskusteluareenan ylläpidosta, Hietavirran Petteri linkkilistasta, Pakkasen Jari laatii yhteenvetoja yleisimmistä pulmakysymyksistä ja Vainikaisen Jukka on ottanut urakakseen MediaStudion ja nyt jo muutkin editointiohjelmat niiden asiantuntijoiden avustamana. Pänkäläisen Tero tuo myös omat digivideosivunsa täydentämään tarjontaa. Saranivan Arto on liittynyt joukkoon web-hotellin isäntänä ja sivuston muokkaajana. Tällä joukolla aloitamme, mutta lisää väkeä mahtuu joukkoon. Ainakin Premiere-asiantuntijaa kaivattaisiin samoin uutisvainua lisää.

Sivustouudistus 2005

Vuonna 2005 sivustolla oli satoja artikkeleita kymmeniltä eri kirjoittajilta. Miljoonan kävijän määrä ylittyi edeltävän vuoden syksyllä ja foorumille kirjoitettiin sadastuhannes viesti. Viikoittain sivustolla kävi pari tuhatta eri ihmistä. Lisääntyneet kävijämäärät ja valtava tiedon määrä olivat liikaa sivuston rakenteelle. Ylläpito oli työlästä ja sivusto rönsyili pahasti. Myös foorumisovellus oli aikansa elänyt. Sivuston kaipasi uudistusta. Ensimmäisen kerran tätä ehdotettiin jo vuonna 2003. Uudistus koettiin niin valtavaksi urakaksi, ettei vapaaehtoisvoimin meinattu päästä alkuun ollenkaan. Ensimmäisen sysäyksen antoi keväällä 2004 järjestetty logokilpailu, jonka voittajasta saatiin suuntaviivoja tulevan sivuston ulkoasulle. Vuoden 2004-2005 aikana sivusto saatiin vihdoin rakennettua uudenaikaisen julkaisjärjestelmän päälle.