Sivu 1/2

Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 29.12.2004 09:48
Kirjoittaja Heinäkenkä
Moi,

Tarkoitus on päivittää PC ja en tiedä tarpeeksi osatakseni päättää 32 tai 64 bittisten välillä.

Mikä olisi hyvä emolevy(ja sitä kautta prosessori) näihin videohommiin?

Hannu

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 29.12.2004 10:09
Kirjoittaja Mikko P
Itsellänikin on koneen vaihto edessä ja 64 bittiseen en kyllä tule koskemaankaan. Tällä hetkellä moisesta ei ole hyötyä ja tarkoitukseni ei ole myöskään ruveta mitään suurempaan käyttiksen päivitysrumbaa tekemään seuraavaan kolmeen vuoteen joten se siitä. Koneessani tulee siis olemaan XP Pro.

Koska en ole viime aikoina tilannetta pahemmin seuraillut olen itsekin hieman ulkona tilanteesta kuin lumiukko. Mutta olen antanut ymmärtää itselleni, että Intellin HT mallit 2,8 / 3,0 GHz saattaisivat olla järkivalintoja tällä hetkellä. 3,2 gigaiseen malliin hinta jo pomppaa pikkaisen. HT:stä sen verran, että ainakin osa editointi ohjelmista tukee myös sen käyttöä joten siitä saattaisi olla hyötyä. En ole kyllä lukenut mitään tarkempaa analyysi mistään ko. asiasta, että joku valistuneempi voinee kertoa asiasta tarkemmin.

Muistia saapi olla giga ja mahdollisuuksien mukaan varaa laajentaa. Uskoisin gigan kuitenkin riittävän seuraavat kolme vuotta.

Näytönohjain tilanne on vieläkin epäselvempi joten siitä en sano tällä hetkellä mitään.

Emulevy tilanne on kanssa hieman hämärän peitossa mutta jotenkin tuntuisi luotettavalta luottaa Intellin omaan lautaan. Nämä ovat ainakin tuttavapiirissä toimineet moitteetta.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 29.12.2004 11:33
Kirjoittaja Virtanen
Jos nyt olisi koneen osto edessä (eikä olisi rahasta kiinni) ostaisin Macin, mutta koska elämme reaalimaailmassa, ostaisin Intelin piireillä toteutetun 32-bittisen laudan ja siihen tarkkaan yhteensopivuudet harkiten muut härpekkeet. Mieluummin käytän osiin hieman enemmän rahaa, kuin alkaisin päivitys-ihmettely-päivitys rumban...

64-bittisiä alkaisin tähyillä vakavammin vasta (mahdolliseen) Longhorniin siirtymisen myötä vuosikymmenen loppupuolella.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 29.12.2004 12:31
Kirjoittaja Mikko-vaari
Edullisesti selviät kehuja keränneellä Asuksen emolla A7N8XE Deluxe- mallilla, johon suorittimeksi AMDn Athlon XP2600+ (Barton) tai Sempron 2600+. Muistia 1G. Vilkaisepa hintatietoja tuolta http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 29.12.2004 13:00
Kirjoittaja SA-int kuvaaja
AMD:ssä on hyvä hintalaatusuhde. Itse en ostaisi rautaa vanhenemaan. Kasasin äskettäin AMD Sempron 2800/512/220GT/Radeon 9600 Pro/DVD+/-R(W) DL, DVD-ROM kokoonpanon. Hintaa tuli n. 800 €. Enempää rahaa ei olisi ollutkaan. Tuolla koneella pärjää helposti noin 3 vuotta digivideon parissa. Kolmen vuoden päästä voit ostaa säästyneillä rahoilla tehokkaamman prosessorin ja emon ja muistin (jos tarpeellista silloinkaan).

Toki koneeseen voi laittaa kymmeniä tuhansia euroja rahaa, jos haluaa virittelyn viedä aivan uudelle tasolle. Rauta kuitenkin halpenee niin nopeasti, ja nykyiset konetehot riittävät aika pitkälle, kannattaa miettiä mihin rahansa sijoittaa.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 31.12.2004 18:41
Kirjoittaja Dragon~
Kovalevyihin voisi rahansa pistää... ovat nykyään mukavan hintaisia.

Ja mielummin ottaisin tietysti 64 kuin 32 amd:n , prossut ovat ainakin saman hintaisia. Jos siis tekisin täysin uutta myllyä.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 31.12.2004 19:38
Kirjoittaja esu
AMD-puolelle en kallistuisi omassa koneessani. Pelikäyttöön saa samalla tahi pienemmällä rahalla enemmän tehoa, mutta työni tietokonehuollossa on opettanut jo aikoja sitten, että jos haluaa _toimivan_ koneen (PC, mäkkihärveleistä en tiedä) niin vaatimukset ovat:

- intelin prossu ja piirisarja
- joku muu kuin intelin valmistama emo, ei halvin muttei kalleinkaan
- yleensäkin jonkin verran vanhaa kamaa (3-6 kk, eli iäisyys)
- tällä hetkellä seagaten kiintolevyt, ei maxtorin
ja jos ei pelihommat kiinnosta, niin matroxin näytönohjain.

Toimii ja toimii.

Uuttavuotta kaikille!

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 31.12.2004 20:54
Kirjoittaja Japsu
Syyskuussa olin jo aikeissa hankkia uuttaa konetta kun vanhassa oli hetkellisesti pientä häikkää.

Ainakin silloin tuntui että hyvän hinta/laatusuhteen olisin saanut paketista jossa perustana Pentium 4/3,2GHz FSB800 Prescott Hyperthreaing 1MB Cache, emolevy Abit IS7 865PE, Raid, LAN, Audio, 1394, SATA, RAM 1024 MT DDR 400 jne.

Tosin sain vanhan koneen pikku remontilla taas teräkuntoon joten projekti jäi kesken enkä edes kaikkia komponenttejä ehtinyt tarkemmin harkita. Mitään PCI-Express emoja tai muita turhan uusia ratkaisuja en toistaiseksi tietenkään edes harkinnut.
Ja AMD-pohjaiset ratkaisut ei minuakaan kiinnosta, liekö sitten taikauskoa tai ei...:-)

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 31.12.2004 23:27
Kirjoittaja Dragon~
Japsu kirjoitti:
Ja AMD-pohjaiset ratkaisut ei minuakaan kiinnosta, liekö sitten
taikauskoa tai ei...:-)


Kyllä, noissa intelin uusissa prossuissahan oli jotain lämpenemisongelmaa jne. Mahtavatko toimia vieläkään?

Amd:ssa on vääntöä ja pääsee halvemmalla.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 31.12.2004 23:51
Kirjoittaja Japsu
Dragon~ kirjoitti:

Kyllä, noissa intelin uusissa prossuissahan oli jotain
lämpenemisongelmaa jne. Mahtavatko toimia vieläkään?

Kun en tiedä tarkemmin mihin viittaat niin en osaa kommentoida.

Amd:ssa on vääntöä ja pääsee halvemmalla.

Epäoleellista ja suhteellista. Nykyinen yli 3 vuotta vanha Pentium 4/1,7GHz/1024MB vanhanaikaisilla SDR DIMM 133MHz muisteilla etc. vääntää jo varsin hyvin meikäläisen käytössä. Lisäksi rahankäyttö on lähinnä priorisointia, toiset polttaa tupakkaa ja käy kapakoissa ja toiset ostaa Penttejä huolettomasti silloin kun sen aika on...;-)

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 01.01.2005 00:10
Kirjoittaja Dragon~
Japsu kirjoitti:

Kun en tiedä tarkemmin mihin viittaat niin en osaa kommentoida.

Prescott?

Epäoleellista ja suhteellista.

Onhan se tietysti, en tiedä sitten myydäänkö noin vanhoja koneita enää.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 01.01.2005 00:14
Kirjoittaja jorma k
Ja AMD-pohjaiset ratkaisut ei minuakaan kiinnosta, liekö sitten taikauskoa tai ei...
Puhdasta taikauskoa. Minäkin uskottelin itselleni vielä 10-vuotta sitten, että vain Intel on hyvä. Hairahduin kuitenkin ostamaan AMD K6-333. Sen aikainen Windows ei tunnistanut koko prossua. Niin tehokasta ei Windowsin mukaan voinut olla olemassa:-) , onneksi päivitys korjasi ongelman. Mitään muita ongelmia ei ole ollut vaikka AMD-prossut ovat vaihtuneet tehokkaimpiin useita kertoja.

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 01.01.2005 01:10
Kirjoittaja mikahe
Länsirintamalta ei mitään uutta. Kaikilla prosessoreilla pääsee siis eroon hermoistaan. Elämä jatkuu AMD 64:n kanssa...

EDIT: 64-bittisen AMD:n hankinnan järkevyys (edullisuus) tulee esiin joskus myöhemmin tai ei koskaan. Windows XP:tä käytettäessä etuja ei ole, mutta ehkä Linuxin tai 64-bittisen Windowsin kanssa näihin siirtymisen jälkeen. Windowsin tapauksessa moodi, jossa käyttis toimii 64-bit moodissa ja sovellukset ei tulee kyseeseen pidemmän aikaa kuin Linuxin kanssa.

EDIT2: AMD:n sivuilta saa näköjään ladattua 360 päivän kokeiluversion 64-bittisestä Windows XP:stä tai jotakin sinnepäin. Nyt ei vain satu olemaan ylimääräistä konetta, jossa voisi kokeilla, onko tuosta muuta kuin riesaa. Ei nuo MS:n 'valmiitkaan' tuotteet aina tyydytä kovin. Jos on uutta konetta kokoamassa, niin silloin tuota voisi kai kokeilla.Viestiä muokattu (01.01.05 16:39)

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 01.01.2005 10:21
Kirjoittaja Jukka Vainikainen
esu kirjoitti:

ja jos ei pelihommat kiinnosta, niin matroxin näytönohjain.


Vaikka tykkäänkin Matroxista kuin hullu puurosta, täytyy ihmisiä kehottaa miettimään myös ohjelmiaan. Esimerkiksi After Effects tukee niin loistavasti OpenGL:ää, että sen kanssa kannattaa harkita vakavasti nVidian näytönohjaimia. Näin saadaa AE:n enemmän reaaliaikaisuutta.

Mutta toisaalta, kuka on nähnyt hullun syövän puuroa? Ainakaan suurella ruokahalulla?
;-)
Hyvää Uutta Vuotta!

Re: Jos nyt ostaisit PC niin mitä ostaisit?

Lähetetty: 01.01.2005 16:08
Kirjoittaja kettuz
Itse todennäköisesti lähtisin rakentelemaan tuplaopteronia... 64bit laitteista löytyisi jopa hyötyä näin linux-puolella. Varsin mukavaa olisi nähdä, kuinka nopeasti cinelerran renderöinnit pyörisivät ;)