Videoklippien synkkaus ääniraitaan

Äänen käyttö osana videoilmaisua. Äänittäminen ja jälkikäsittely.
mekanico
Viestit: 1
Liittynyt: 13.06.2016 23:02

Videoklippien synkkaus ääniraitaan

Viesti Kirjoittaja mekanico » 14.06.2016 01:06

Olen uusi foorumilla ja etsin aiheesta tovin tietoa, vaan en juuri viisastunut.

Olen harrasteluonteisesti kuvaamassa ja äänittämässä omaa kitaransoittoani. Näin 5-kymppisenä ei hirveätä tunkua juutuubiin ole (mistäs tosin senkään tietää :-) ), mutta kiinnostaa kuitenkin senlaatuista tavaraa tehdä, jonka sinnekin voisi tarvittaessa laittaa.

Homma on edennyt tääs yhden illan tutkimisella seuraavasti:

1. Ekaksi äänitän sekä webcam -videon, että samaan aikaan Audacityllä soiton wav:ksi. (Kameraan ei kannata nyt takertua, voi olla myöhemmin joku muukin kuin webbikamera)

2. Video ajetaan Handbraken läpi tavoitteena muuttaa variable frame rate -video constant frame rate -tyyppiseksi ja päästä samalla eroon synkkaongelmasta (OK, toimii. Olettaisin, että paremmilla kameroilla tätä ongelmaa ei edes ole)

3. Audacityyn auki sekä edellä käsitelty video (Audacity osaa ottaa siitä vain ääniraidan automaattisesti), että alkuperäinen wav-audio -file.
- Audacityllä nauhoitettu ääniraita alignataan samaan kohtaan kuin alkuperäinen videoääniraita. Katkotaan liiat ja lisätään tarvittaessa tyhjää alkuun jne... ja saadaan samanmittainen raita kuin videokin

4. Tallennetaan uusi ääniraita .waviksi , alkuperäinen huonolaatuinen kameran äänikanava hiljennettynä pois, ettei se tule enää mukaan

5. Avataan Avidemuxissa Handbrakeattu (constant frame rate) video ja valitaan siihen ääniraidaksi edellä tehty uusi oikean mittainen wav-raita.

Nyt on siis lapasessa video, jossa synkassa oleva hyvälaatuinen stereoääniraita, joka voi sisältää muutakin tavaraa... kuten nyt tyypillisesti taustat, joiden tahdissa ne ensimmäiset filet ja videot soitettiin. Audacity ei tätä rajoita.


Insinööri keksii kaikenlaista.... En ole aiemmin mitään äänitellyt/kuvannut, joten ensimmäinen kysymys kuuluu, mahtaako tähän ylläkuvattuun prosessiin olla hiukka yksinkertaisempaa tapaa olemassa, mielellään ilmaisilla työkaluilla, kuten edelläkin tehtiin?

Toinen kysymys:
Taustat tulevat edellä kuvatuilla tavalla ihan OK, mutta tarvisi vetää myös soolo(t) päälle. Sekään ei ole Audacityllä audion puolesta mikään ongelma, äänittää vain erilliselle raidalle yllä muiden mukaan myös sooloraita oikeaan kohtaan musiikin tahdissa, mutta kun haluaisin lopullisessa tuotoksessa videokuvan tässä kohtaa siirtyvän kuvaamaan sen soolon soiton, eli taustaa tehdessä kuvatun videon soolon kohdalle pitäisi saada ääniraitaan synkattuna vaihdettua soolovideo, if you know what I mean. Sen soolovideon yksistään saan siis kuvattua ja synkattua samalla tavalla kuin edellä musiikin tahdissa, mutta miten ja millä softalla kätevimmin siis editoida ja synkata tämä videoon???

Halsu
Viestit: 2275
Liittynyt: 04.11.2005 21:29
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Halsu » 14.06.2016 09:20

Homma tosiaan onnistuu videoeditorilla helpommin. Yksi ilmainen vaihtoehto on HitFilm Express: https://hitfilm.com/express

Kim
Viestit: 3476
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Kim » 14.06.2016 09:56

Öööh, mikä kamera tekee variable frame ratea? Ethän nyt sekoita sitä variable bitrateen?

Mä skippaisin noi ihmeelliset duunailut videon kanssa ja toisin sen alkuperäisen jophonkin videoeditoriin.

Halsu
Viestit: 2275
Liittynyt: 04.11.2005 21:29
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Halsu » 14.06.2016 13:33

Kim kirjoitti:Öööh, mikä kamera tekee variable frame ratea? Ethän nyt sekoita sitä variable bitrateen?

Mä skippaisin noi ihmeelliset duunailut videon kanssa ja toisin sen alkuperäisen jophonkin videoeditoriin.
Noi webbikamerat voi arpoa frameraten aika satunnaisesti sen mukaan miten puhti riittää...

blueberry05
Viestit: 203
Liittynyt: 09.12.2005 01:57

Viesti Kirjoittaja blueberry05 » 21.02.2019 17:24

Osaisko joku neuvoa miten tuo tehdään photari elementsillä? (v.16) Tallennin ois sitten zoom h1n.

Vastaa Viestiin