Sivu 1/1

Ortodoksihäät

Lähetetty: 19.07.2008 04:54
Kirjoittaja rso
Minulla on ensi lauantaina ensimmäinen ortodoksikirkko keikka.

Onko kenelläkään kokemusta ortodoksivihkimisestä? Lähinnä kiinnostaa, että miten vihkiminen kannattaa kuvata ja että mitä rajoituksia kuvaamiselle / yleinen käyttäytyminen ym. pitää huomioida kyseisissä kirkoissa?

Mistään en ole oikein tarpeellista tietoa saanut ongittua. Keskustelen toki hääparin kanssa vielä alkavalla viikolla, mutta jos joku virkaveli voisi antaa vinkkejä (seremonian kulusta, missä kamerat missäkin vaiheessa, mikä on kuvaamisen arvoista ym.) olisin enemmän kuin kiitollinen.

Jännittää..

Lähetetty: 19.07.2008 06:13
Kirjoittaja tero521
Ihan mutua, mutta eikös ortidoksi kirkossa porukka seiso pääasiassa?
Se nyt kannattaa aina muistaa, että seisovan porukan takaa ei paljon käyttökuvaa synny.
http://www.ortodoksi.net/tietopankki/sa ... liitto.htm
http://www.kotiposti.net/ilkkaaaltonen/lehti02.htm
Yllä pari selostusta toimituksen kulusta

Lähetetty: 19.07.2008 11:28
Kirjoittaja Pukki
Itse olen ollut yksissä ortodoksihäissä, kaava oli todella pitkä.

Eräänlaiset kruununpitäjät pitelevät kruunuja hääparin yllä, tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Hääpari myös kävelee eräänlaisen alttarin ympäri, koko karonkka perässään.

Lähetetty: 19.07.2008 13:11
Kirjoittaja Epäilijä
Ratkaiseva kysymys. Ovatko häät luterilaisessa kirkossa vai oikeassa ortodoksikirkossa? Jos ovat luterilaisessa kirkossa niin olet kusessa. Ortodoksinen pappi nimittäin tulee hoitamaan seremoniat myös luterilaiseen kirkkoon, mutta ei tietenkään suostu käyttämään alttaria, josta syystä koko show kaikkine edestakaisin juoksemisineen pakkautuu toivottoman pieneen tilaan. Onneksi ortodokseillakin on eri mittaisia kaavoja hoitaa toimitus, vaikka pisimmän mallin mukaan setti kestää 1,5-2 tuntia. Ennen varsinaisen vihkitoimituksen alkua on papin suorittama kihlaus, jonka missannee verraten helposti, jos ei ole todella varuillaan.

Lähetetty: 19.07.2008 15:55
Kirjoittaja Jusma
Vaikeita ihmisiä nuo ortodoksit... :)

Lähetetty: 19.07.2008 21:47
Kirjoittaja TeroT
Kaippa nyt menet kirkkoon ns. vihkiharjoituksiin mukaan. Siellä pappi ja hääpari ovat autenttisessa tilassa myös sinun kysymyksiäsi varten. Ehdottaisin kahta kameraa, joita "hallinnoit" vuoronperään. Paikoista, jotka ovat kuvauksen kannalta otolliset ja samalla puolen suojaviivaa.
Kuorolla on oma osuutensa, huomioi, että saat kuvattua kuorolaulut, eli varmista kuoron paikka.
Ensin kihlaus kirkon takaosassa, sitten edessä vihkiminen, jossa kruununpitäjät. Alttarin kierto muutaman kerran. Onnittelut yleensä jo kirkossa, eli ota 80 min. kasetti aluksi, jos vielä nauhavehkeillä operoit. Mikkien paikat mietittävä tarkkaan, koska liikettä on.

Ortodoksivihkiminen hyvä meininki.

Yks pikkuklippi löytyy: http://www.inspiration.fi Nora & Teemu

t. Tero

Lähetetty: 21.07.2008 10:50
Kirjoittaja tero521
Muista sitten harjoituksissa kuvia miettiessäsi, että sinne tulee sitä porukkaa, jotka on monesti parhaitten kuvien tiellä/esteenä, ja muutenkin liikkuvat yhtä arvattavasti kuin mulli lauma :D

Lähetetty: 21.07.2008 10:58
Kirjoittaja dsr
Muista sitten harjoituksissa kuvia miettiessäsi, että sinne tulee sitä porukkaa, jotka on monesti parhaitten kuvien tiellä/esteenä, ja muutenkin liikkuvat yhtä arvattavasti kuin mulli lauma


Osuva ilmaus Tero, just näin tapahtuu!
dsr