Sivu 1/2

Hyperlapse kokeilua

Lähetetty: 30.05.2015 16:23
Kirjoittaja theinonen
Microsoft Research -sivulta latasin ilmaisen Hyperlapse Pro -ohjelman. Ulkoilutin kameraa pienellä kävelylenkillä ja vein pätkän Microsoft Hyperlapse Pro:hon. Jälki näytti tältä:
https://youtu.be/0B5PWX2dlNM
Olisi parantamisen varaa vielä. Ehkä joku mekaaninen vakaaja kuvattaessa tai kävelytyylinkin hiominen voisi auttaa. Ärsytti tuo Microsoftin logo. En löytänyt mahdollisuutta ostaa sovellusta, jolla yleensä tuollaisesta pääsee. Onko kellään kokemusta Hyperlapsesta ja mitä muita ohjelmia voisi olla sen tekemiseen?

Lähetetty: 30.05.2015 23:40
Kirjoittaja Hoodoo
Miten se eroaa nopeutetusta videosta?

Lähetetty: 31.05.2015 00:34
Kirjoittaja jorma k
Hoodoo kirjoitti:Miten se eroaa nopeutetusta videosta?
Ei mitenkään.

En tiedä tulisko tasaisempi, jos kiinnittää kameran esim. polkupyörään ja kävelee sen vieressä ja edittiohjelman vakautuksella loput, eikös Pinnaclessakin sellainen löydy.

Video

Lähetetty: 31.05.2015 08:08
Kirjoittaja v peltonen
Kuvan laatu ei hyvä, palikoituu aika paljon, olisiko pakkausta liikaa.

Lähetetty: 31.05.2015 11:30
Kirjoittaja theinonen
Periaatteessa hyperlapse ei tosiaan eroa normaalisti nopeutetusta ja vakautetusta videosta mutta ainakaan Pinnacle Studio ei pysty nopeuttamaan yhtä paljon. Lisäksi Microsoftin Hyperlapse Pro:n vakautuksessa pitäisi olla erityisen kehittyneet algoritmit. Sen kyllä olen huomannut, ettei ainakaan Pinnacle Studion vakautus pärjää alkuunkaan sille.
Kokeilin jorma k:n vinkkiä ja kiinnitin clampillä kameran fillarin tankoon. Lähdin lähikaduille nyt järkkärillä, kun siihen mulla on leveämpi laajis.
Tässä tulos: https://youtu.be/66iL5DEnJt4
v peltosen kommenttiin täytyy todeta, että terävintä jälkeä näyttää tulevan, jos pystyy etenemään mahdollisimman suoraviivaisesti. Mutkittelu aiheuttaa kuraa.

Lähetetty: 31.05.2015 17:17
Kirjoittaja Hoodoo
Vastaako tämä samaa?
Tää on Goprolla kuvattu, heitetty premieren aikajanalle ja nopeutettu, en muista kuinka paljon.

https://www.youtube.com/watch?v=EcpWV33qV9A

Lähetetty: 31.05.2015 17:26
Kirjoittaja Wihis
Ei ollenkaan, tässä ei ole ollenkaan pikseli mössöä. :D

Lähetetty: 31.05.2015 19:20
Kirjoittaja theinonen
Vakautuksen kannalta eroa on kuitenkin siinä, kuvaatko sulavasti liukuvasta autosta Texasin sileillä moottoriteillä vai kävellen tai fillaria taluttaen roudan rikkomilla tai sorateillä! :wink:

Lähetetty: 31.05.2015 21:43
Kirjoittaja theinonen
Hoodoo kirjoitti:Vastaako tämä samaa?
Tää on Goprolla kuvattu, heitetty premieren aikajanalle ja nopeutettu, en muista kuinka paljon.

https://www.youtube.com/watch?v=EcpWV33qV9A
Microsoft Hyperlapse Pro:ssa saa max 25 kertaisen nopeutuksen. Siinä muuten on mahdollista valita säädöt GoPro:n eri malleille ja joillekin Sonyn action-kameroille. Muille on valintana "unknown camera". Kokeilin GoPro-valintaa, vaikka mulla ei olekekaan sitä. Tulos ei ollut ainakaan parempi.
Tein vielä yhden kuvauksen, joka on kävellen otettu videokameralla ja nopeutettu x12. Siinä on ehkä vähemmän pikselisuttua. Johtuneeko paremmasta valaistuksesta?
https://youtu.be/4SqbVFQTMTc

Lähetetty: 02.06.2015 14:24
Kirjoittaja japiippo
theinonen kirjoitti:...ainakaan Pinnacle Studio ei pysty nopeuttamaan yhtä paljon.
Muistelen jonkun kertoneen kiertäneensä tuota rajoitusta tuomalla nopeutetun projektin uuteen projektiin, jossa voi taas nopeuttaa lisää(?). Tai sitten tekemällä välitallennuksen.
theinonen kirjoitti:Mutkittelu aiheuttaa kuraa.
YouTuben uudelleenpakkauksessa bittivirta ei riitä liian nopeille muutoksille koko kuva-alalla jatkuvasti. Pakkerin romahtamista voi yrittää vähentää pehmentämällä kuvaa, jottei siinä ole lisähankaluutena koko kuva-ala täynnä pieniä, voimakaskontrastisia yksityiskohtia, muttei se taida tuohon käyttöön riittää.

Lähetetty: 02.06.2015 22:37
Kirjoittaja theinonen
Tein samantapaisen autosta kuvatun videon kuin Hoodoon kommentissa. Pikselipuuroa tuli aikalailla mutta muutoin tasaisempaa kuin kävellen tai pyörällä. Lähelle pääsyn tuntu kuitenkin puuttuu. Siinä ei autosta kuvaus onnistu ja se juuri olisi mulle tärkeää tässä hyperlapsen käytössä. Video: https://youtu.be/83-V_cI5qes

Lähetetty: 02.06.2015 23:31
Kirjoittaja jorma k
theinonen kirjoitti: Lähelle pääsyn tuntu kuitenkin puuttuu. Siinä ei autosta kuvaus onnistu ja se juuri olisi mulle tärkeää tässä hyperlapsen käytössä. Video: https://youtu.be/83-V_cI5qes
Hommaa Rollaattori, siinä on 4-piste tuki (ei kallistele) ja boonuksena sulla on Rollaattori valmiina kun tarvitset sitä 92-vuotiaana.

Lähetetty: 02.06.2015 23:40
Kirjoittaja pokkis
Jos kuvaat fillarilla niin älä laita sitä kameraa tankoon vaan runkoon, heilunta vähenee.

Lähetetty: 07.06.2015 15:41
Kirjoittaja theinonen
Kokeiltu on fillarin runkoonkin kameran kiinnitystä. Hieman parempi mutta vaikeaa tuo sulavasti lentävä kamera-ajo kuitenkin on tuottaa. Tässä videossa hiljensin hyperlapsen vauhtia, kun tuli palautetta, että video aiheuttaa joillekin terveysongelmia, kuten huimausta, huonoa oloa ja pään sekaisin menoa :) . Tilalle tuli kuitenkin lisää huojuntaa, jota koitin parantaa vielä toisella vakautuksella Youtubessa. Lopputulos ei ihan kehuttava ole:
https://youtu.be/eBWhZYgbT4Y

Tein vielä yhden vauhtivideon, johon tuo hyperlapse sittenkin taitaa paremmin sopia: https://youtu.be/b7NKgrBuFCc

Lähetetty: 13.06.2015 20:22
Kirjoittaja TaTa
Kuvatessa kannattanee käyttää mahdollisimman nopeaa suljinaikaa, jotta tärinä ja tien epätasaisuus sumentaisi kuvaa mahdollisimman vähän. Yksittäisistä terävistä kuvista vakautusohjelmat kasaanevat tarkan tasaisen liikkeen.

Itsekin kokeilin hyperlapse-videon tekemistä. Hätäisesti testaamalla meni vähän kaikki pieleen. Näyttäisi sille, että Microsoftin Hyperlapsesta ei saa ulos kovin hyvälaatuista kuvaa. Nopeasti liikkuvalle kuvalle saisi olla enemmän bittivirtaa.

Testasin Microsoftin Hyperlapsea ja Virtual Dubin Deshaker 3.1 -pluginiä. Pidin pokkaria polkupyörällä ajaessasi hetken kädessä. Kuvanlaatu jäi pokkarilla huonoksi. Pakkaus suttaa kuvaa.

Kyllä Deshaker 3.1:lläkin saa selvästi parannusta verrattuna normaaliin nopeutettuun kuvaan.

Normaali nopeutettu kuva näyttää tälle:
http://allas2.asuscomm.com/~tata/hyperl ... -pieni.mkv

(Tasattu ja tämän jälkeen nopeutettu video:
http://allas2.asuscomm.com/~tata/hyperl ... -pieni.mkv

Nopeutettu ja tämän jälkeen tasattu video (jostain syysta ylimääräisiä nykimisiä):
http://allas2.asuscomm.com/~tata/hyperl ... -pieni.mkv
)

Tasattu, nopeutettu ja tämän jälkeen vielä toisen kerran tasattu video:
http://allas2.asuscomm.com/~tata/hyperl ... -pieni.mkv

Noista videoista olisi täytynyt leikata sivuilta vielä enemmän kuvaa pois. En käyttänyt Deshakerin zoom-ominaisuuksia, joilla kuvaa voi rajailla automaattisesti. 1080p-kuvan joutunee rajaamaan 720p-kuvaksi, jos ei halua zoomista tai koon muuttamisesta aiheutuvaa pehmenemistä.

Mov-tiedoston tuonti Avisynthin läpi Virtual Dubiin bugasi ja jostain syystä videosta jää väliltä pätkiä toistumatta.

Microsoftin Hyperlapsella tuli tällainen lopputulos:
http://allas2.asuscomm.com/~tata/hyperl ... 8x_std.mp4


Poistan nämä videot jaosta muutamien päivien päästä, koska nämä eivä kovin helmilaatua ole.