Sivu 1/1

Lomittamaton kuva lcd-tv:hen jossa ei ole komponenttia

Lähetetty: 29.07.2008 19:20
Kirjoittaja blufan0
moro viisaat

Miten saisi lomittamatonta kuvaa lcd televisioon jossa ei ole komponenttia. tv:ssä on HDMI, SCART ja joku "YPbPr via VGA"

DVD soittimessa on component video out (YPbPr) s-video out ja scart liittimet.

Kiitos jo etukäteen

Toivottavasti tää on oikea paikka kysyä tätä?

Re: Lomittamaton kuva lcd-tv:hen jossa ei ole komposiittia

Lähetetty: 29.07.2008 21:31
Kirjoittaja h3mb3
blufan0 kirjoitti:-- Miten saisi lomittamatonta kuvaa lcd televisioon jossa ei ole komposiittia --
Tarkoitat varmaankin komponenttia? Komposiitin läpi ei ainakaan tule progekuvaa (oksennus voi tulla - suustasi).

Tuossa tapauksessa lomittamattoman kuvan kuljettaminen saattaa olla mahdotonta. Eli scart on komponentista seuraavaksi paras. Taitaa komponentti (YPbPr) -> HDMI -adapteri olla sen verta tyyris tuote, että ennemmin ostaa jo jonkun HDMI-liitännällä varustetun dvd-soittimen (muutenkin parempi vaihtoehto).

Lähetetty: 30.07.2008 09:24
Kirjoittaja Vaka Vanha
Jos en nyt vallan väärin muista niin scart'in kautta rgb'nä kulkee myös lomittamaton signaali.

Lähetetty: 30.07.2008 17:10
Kirjoittaja h3mb3
Vaka Vanha kirjoitti:Jos en nyt vallan väärin muista niin scart'in kautta rgb'nä kulkee myös lomittamaton signaali.
Esim. joidenkin digiboksien (jokunen Topfield-malli) SCART-ulostulon kautta voidaan kyllä lähettää komponenttisignaalia (YPbPr), jolloin sopivalla adapterilla saadaan television komponenttiliittimiin tulemaan kuvaa (myös progena). En ole kumminkaan kyllä kuullut töllöstä joka osaisi SCART-sisääntulon kautta ymmärtää komponenttivideota. Joko ovat harvinaisia tai sitten niitä ei ole ollenkaan. Perinteisen RGB-SCARTin kautta voin kyllä vaikka vannoa kulkevan pelkkää lomitettua videota (tai tässäkin voidaan saivarrella: Jos 25p lähetetään 50i:nä, voidaan silti vastaanottovehkeessä kaivella alkuperäiset 25 kokokuvaa kaikkine juovineen, jos lomituksenpoisto tämän älyää tehdä, siis pelkästään yhdistää peräkkäiset kentät).

Re: Lomittamaton kuva lcd-tv:hen jossa ei ole komponenttia

Lähetetty: 30.07.2008 18:31
Kirjoittaja japiippo
blufan0 kirjoitti:tv:ssä on... ...joku "YPbPr via VGA"
Ehkäpä tuo tarkoittaa, että television VGA-liittimen kautta voidaan syöttää sopivan liitinadapterin avulla myös komponenttivideota? Jos voi, niin sehän ratkaisisi ongelmasi.

Lähetetty: 30.07.2008 20:10
Kirjoittaja Vaka Vanha
h3mb3 kirjoitti: ...En ole kumminkaan kyllä kuullut töllöstä joka osaisi SCART-sisääntulon kautta ymmärtää komponenttivideota. Joko ovat harvinaisia tai sitten niitä ei ole ollenkaan...
Analoginen RGB on komponenttisignaali siinä kuin tuo jenkkien suosima YPbPr signaalikin. Onpahan vain hieman erilainen.

SCART spekkiin kuuluu myös RGB-signalointi, ja useimmat televisiot myös sitä käyttävät. Onhan RGB kuitenkin se lopullinen signaalimuoto johon näyttölaite sisääntulevan signaalin muuntaa ennen näyttöpinnalle tulostamista.

Lähetetty: 31.07.2008 08:44
Kirjoittaja tero521
Näytön merkki ja malli voisi auttaa selvittämään ongelmaa. Jossain videoprojektoreissa on ainakin toteutettu YPbPr sisääntulo hd15 liittimellä(vga liitin)

Joku kytkis
http://www.avforums.com/forums/archive/ ... 02566.html

Lähetetty: 31.07.2008 13:00
Kirjoittaja japiippo
h3mb3 kirjoitti:Perinteisen RGB-SCARTin kautta voin kyllä vaikka vannoa kulkevan pelkkää lomitettua videota...
Putkitelevisioiden tapauksessa noin onkin, mutta rajoitusta ei tietenkään tee Scart-liitin, vaan televisio itse. Voisi kuvitella olevan periaatteessa mahdollista, että esim. LCD-televisio osaisi toistaa komponentin lisäksi myös Scartin kautta tulevaa RGB-kuvaa normaalia paremmilla näyttötiloilla. Eri asia sitten on, onko tuota mahdollisuutta käytännössä toteutettu littutelkkareissa(?).

Itselläni esim. on vanha Amiga 1200 -tietokone, jonka näyttöpiireistä saa kaapelin Scart-liittimestä RGB:nä ulos vaikka millaisia kuvataajuuksia, myös VGA-tyylisiä lomittamattomia tiloja. Putkitelevisio tai -videomonitori ei niitä tietenkään osaa toistaa, mutta joitakin muita erikoisia näyttötiloja kyllä. Koneesta saa ulos esim. 1400x576 -tarkkuuksista, lomitettua RGB:tä, joka toistuu ihan kiltisti putkitöllössä (vaikkakaan putken erottelukyky ei ihan riitä pienimpien yksityiskohtien toistoon.-) Portaattomien kuvataajuussäätöjen avulla tuolla koneella on ollut hauska testailla, millaisiin ihmetaajuuksiin putkitelkkarin saa venymään. Myös lomittamaton kuva toistuu, mutta vain puolella tarkkuudella (yksi kenttä pystysuunnassa).

Lähetetty: 31.07.2008 18:18
Kirjoittaja blufan0
tero521 kirjoitti:Näytön merkki ja malli voisi auttaa selvittämään ongelmaa. Jossain videoprojektoreissa on ainakin toteutettu YPbPr sisääntulo hd15 liittimellä(vga liitin)

Joku kytkis
http://www.avforums.com/forums/archive/ ... 02566.html


Eli tv on Mirai DTL-742E600

Lähetetty: 31.07.2008 18:34
Kirjoittaja tero521
oletko kysellyt Mirailta tuosta?
Käyttöohje oli aika yks tyhjän kanssa :x
http://www.mirai.eu/Suomi/Saatavuus

Lähetetty: 31.07.2008 19:34
Kirjoittaja h3mb3
Vaka Vanha kirjoitti:Analoginen RGB on komponenttisignaali siinä kuin tuo jenkkien suosima YPbPr signaalikin. Onpahan vain hieman erilainen.
No, saivarrallen asia kai on noinkin, mutta ei se tätä erilaisista liittimistä johtuvaa pulmaa ratkaise.

Edit: Poistoa.

Lähetetty: 01.08.2008 14:09
Kirjoittaja Vaka Vanha
h3mb3 kirjoitti: No, saivarrallen asia kai on noinkin, mutta ei se tätä erilaisista liittimistä johtuvaa pulmaa ratkaise.
On se ilman saivarteluakin. RGB on itse asiassa se muoto johon muut analogiset muodot muutetaan ennen näyttämistä.

En ymmärrä mikä pulma tässä on liittimien suhteen. Kumpaisessakin laitteessa näyttäisi olevan samanlainen liitin, eli scart.