Sivu 1/1

Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 30.01.2020 17:16
Kirjoittaja musti
Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä kun teet omia videoita. Mulla niitä on kymmeniä käyttämättömiä hyllyssä kun teen tiedoston ja siirrän sen digiboksiin ja katson televisiolla sieltä.

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 30.01.2020 22:15
Kirjoittaja kallevm43
Eikohän aika ole jo ajanut levytallenteiden ohi. Kun olen kuvannut pienen videopätkän jostain tilaisuudesta, niin siitä pyydetään kopiota itselle katseltavaksi ja muistoksi. Kun kysyn, että missä muodossa kuvaus halutaan, niin kaikki sanovat, että muistitikulle tallennuttuna niin voivat katsoa sitä koneeltaan tai suoraan telkkarista. Yksikään ei ole pyytänyt enää levylle tallennettuna. Itse kuskasin jo kaikki levyt kaatopaikalle. Kuvaukset on tallennettu MP4 muotoon ulkoisille kovalevyille/tallentimille, mitkä on kytketty suoraan tekkariin. Kaukosäätimelle voi sitten valita ja ohjata katsottavat videopätkät.

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 31.01.2020 18:55
Kirjoittaja japiippo
Valmiuden levyjen tekoon vanhojen kuvausten DVD-imageista säilytän edelleen, ja yksi levy viime joulukuussa pyydettiinkin vuosien tauon jälkeen. Omat varmuuskopio-DVD:ni sen sijaan tuhosin jo vuosia sitten, enkä BD-asemaa ehtinyt edes hankkia ennen levyjen omaan käyttöön polttelun lopettamista. Jaa, mitenkö tuhosin levyt? Leikkasin ne muovipussin sisällä kahtia peltisaksilla.-)

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 31.01.2020 23:16
Kirjoittaja Kunto Hirvikoski
Lyhyeksi jäi sen formaatin historia, enkä ehtinyt bluerayta edes hankkimaan.
Enpä minäkään ole DVD:lle tallentanut enää vuosiin. Tutuille videot menevät muistitikulla tai netissä.
DVD-levyn rakennetta kyllä jäin kaipaamaan. Päävalikko, josta voi valita katsottavaa lyhyemmissä pätkissä, oli mukavampi kuin laittaa koko tapahtuma samaan pötköön. Miten sellainen tehdään muistitikulle tai tuubiin?

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 31.01.2020 23:33
Kirjoittaja japiippo
Kunto Hirvikoski kirjoitti:
31.01.2020 23:16
Miten sellainen tehdään muistitikulle tai tuubiin?
Valikosta en tiedä, mutta .mkv (Matroska) -tiedosto tukee ainakin kappalemerkkejä ja useita kuva- ääni- ja tekstitysraitoja.

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 01.02.2020 08:51
Kirjoittaja v peltonen
Useampi sata ns. varmuuskopioita on DVD levyllä videoita ja valokuvia. Harmillisesti tuo tallennusväline on katoamassa, pyrin noi kuitenkin säilyttämään toistaiseksi.

Re: Vieläkö sinä käytät DVD / bluray levyjä

Lähetetty: 01.02.2020 19:18
Kirjoittaja jorma k
Kyllä, ovat mm. halvin tapa jakaa (ilman nettiä) muutaman gigan tiedostoja. Laitteita on myös USB-liitännällä, joten käyttöikää (laitteita) ollee vielä kauan