Sivu 1/1

Media Studio vs. Premiere

Lähetetty: 03.08.2001 13:14
Kirjoittaja Tero Pänkäläinen
Entisenä Media Studio 5.2 Full käyttäjänä otin tuossa pari päivää sitten testiin Premieren 6.0 demoversion. Paketin koko oli n.75Mt, joten sitä sitten latailtiin modeemilla hieman kauemmankin (tuli aina taustalla netissä käydessä). Ihan periaatteesta otin Adoben virallisen 30 päivän rajoitetun kokeiluversion, vaikka netissä olisi saanut myös kokoversion piraattina. No asiaan…

Eilen kokeilin Premiereä muutaman tunnin, aloittaen (tai siis koko ajan) kokeilut 3-piste editoinnilla, jota Media Studiosta (ainakaan omasta 5.2) ei löydy (onkohan muuten 6.0/6.5:ssä). Editointi oli selkeää ja helppoa ja pääsin nopeasti sisään. Huomasin että ainakin minulle 3-piste editointi sopii paremmin kuin entinen aikajanalla tapahtuva A/B –tyyli. Jälkeä syntyy nopeammin ja vaivattomammin. Entiselläkin aikajana tyylillä editointi onnistuu hyvin, mutta ei yhtä kätevästi ja nopeasti.

Myös tuo projekti kansio on mielestäni käytännöllisempi ja selkeämpi tapa (varsinkin 3-piste editoinnissa) hallita klippejä, kun suora aikajanalle sijoittaminen.

Premieressä mukana tuleva Cleaner EZ sopii siihen kuin nakki silmään (siis hyvin). Cleanerilla on helppo tehdä tiedostot nettiin suoraan aikajanalta. Cleaner on myös melko arvokas lisä ohjelmaan, sen isoveljen Cleaner 5:n hinta erikseeni ostettuna on 5 000mk paikkeilla.

Premieren ääniominaisuudet ovat todella hyvät verrattuna Media Studioon, ja varsinkin uuden audiomikserin totesin erittäin hyödylliseksi, nopeaksi ja helppokäyttöiseksi.

Ja jos ajatellaan Plug-in määrää, ei taida olla epäilystäkään kummalle ohjelmalle niitä on enemmän. Premiere johtaa tätä tilastoa noin suhteella 30:1.

Ja klipin liikuttaminen on Premierellä paljon helpompaa, yhdestä valikosta säädetään kaikki tarpeellinen, ja liikkeen preview näkyy suoraan ruudussa (paljon parempi kuin MS:ssä). Media Studiolla joutuu sen sijaan valitsemaan eri moving pathin halutun liikkeen mukaan (esim. zoomaus), ja yrittää siitä saada liike hyväksi. Myös ohjelman vakio tekstityökalu on Premieressä parempi ja monipuolisempi kuin Media Studiossa.

Saa nyt nähdä jos vaikka innostuisin jossain vaiheessa kirjoittamaan jutun näiden kahden ohjelman hyvistä ja huonoista puolista. Tällä hetkellä on työn alla pari muuta juttua, joten ehkä se sitten joskus. Vielä en ole kolunnut koko ohjelmaa läpi, joten täysin en pysty vertaamaan ohjelmia vielä.

Tämä ei siis ollut mikään Adoben ylistyspuhe, vaan omia kokemuksiani muutaman tunnin jälkeen. Itse pidän enemmän Premieren (tai yleensäkin 3-piste) editointityylistä. No, kuukauden kuluttua joudun palaamaan vanhaan MS –tyyliin, mutta tiedän ainakin että jotain parempaa on olemassa :-)

Jos toisilla on samanlaisia tai vastakkaisia kokemuksia, kuuntelen mielelläni.

Re: Media Studio vs. Premiere

Lähetetty: 03.08.2001 14:21
Kirjoittaja Kunzi
Jotta vertailulla olisi kantavuutta, pitäisi mielestäni verrata kummankin ohjelman uusinta versiota. En puolusta MSP:tä, kun en sitä ole koskaan edes avannut, mutta vanhaa versiota ei kannata verrata uuteen Premiereen.

Re: Media Studio vs. Premiere

Lähetetty: 08.08.2001 23:39
Kirjoittaja Petri J
Uleadiltahan loytyy myos MSP 6.0 kokeiluversio, 34MB. Latailepa se ja kerro miten se parjaa Premieren kanssa. Monet MSP moitteistasi nayttaisivat koskevan nimenomaan 5.2 versiota.

Itse olen kayttanyt vain MSP6.0VE:ta, sekun tuli kortin mukana. Ehka pitaisi joskus kipaista hakemassa tuo Premiere demo ja kokeilla itsekin.