Sivu 1/1

Ilmaisohjelmilla mitään efektejä?

Lähetetty: 16.04.2004 18:12
Kirjoittaja Nyyppä
Onko olemassa mitään ilmaista ohjelmaa, jolla voisi kuvaan liittää ihan perusefektejä, kuten vaikka räjähdyksiä tai valoilmiöitä? Vai pitäisikö suosiolla marssia kauppaan, jos haluaa muutakin kuin Movie Makerin klipklap-editointia? Asiassa on sellainen rajoite kuin nollabudjetti, eli tässä haen nyt ihan mitä vain "karvalakki"-efekteistä lähtien, kunhan saisi jotain näköä videoon.

Re: Ilmaisohjelmilla mitään efektejä?

Lähetetty: 16.04.2004 19:12
Kirjoittaja Saha
Ilmaisia ei taida löytyä oikein millään. AlamDV on halpa (en ole kokeillut), jahshaka ilmainen mutta vasta kehitysvaiheessa (opensource softa) ja ParticleIllusionista taitaa olla jokin ilmainen versio jolla valmiita partikkeleita voi kai katsella ja mahdollisesti myös käyttää.

http://www.alamdv.com
http://www.jahshaka.org/net
http://www.wondertouch.com

Re: Ilmaisohjelmilla mitään efektejä?

Lähetetty: 16.04.2004 20:17
Kirjoittaja Akseli
No, monillahan ohjelmilla saa "näköä" videoon. Tässä olisi muutama esimerkki:

Wax http://www.debugmode.com/wax. Tällä ohjelmalla saa käänneltyä ja väänneltyä kuvaa kaikella lailla. Ohjelmassa on myös kuvan päällemaalaus toiminto (roto mate).

Zwei-Stein http://www.thugsatbay.com/software/index.html. Tästä ohjelmasta löytyy sitä sun tätä.

Re: Ilmaisohjelmilla mitään efektejä?

Lähetetty: 16.04.2004 21:20
Kirjoittaja savali
Ilmaisilla softilla pääsee hyvin pitkälle. Ongelmana monella on se, että yleensäkin pätevien efektien teko vaatii paljon aikaa ja pirusti opettelemista. Sitten kaksi softaa, joiden tuloksia yhdistämällä saa aikaan lähes mitä tahansa:

Cinepaint http://www.cinepaint.org
------------------------------------
Monipuolinen piirto- ja jälkikäsittelysofta kuvasarjoille. Tätä on käytetty mm. seuraavien leffojen tekemiseen: Harry Potter, Last Samurai ja League of Extraordinary Gentlemen.


Blender http://www.blender.org
--------------------------------
3D -softa. Hyvä ja nopea käyttää kunnon opiskelun jälkeen...

Lähetetty: 13.10.2006 22:03
Kirjoittaja pasa
Tuo Wax on varsin helppokäyttöinen, ja löytyy siitä Chroma Key -toimintokin! Tosin kyseisen ohjelman liekit yms. ovat surkeita, joten kannattaa nuo räjähdykset hankkia osoitteesta http://www.detonationfilms.com ja sitten lisätä tuolla Waxilla haluamaasi videoon... Mutta suosittelen kuitenkin hankkimaan jotain parempaa.

Lähetetty: 13.10.2006 22:04
Kirjoittaja pasa
Nuo detonation films:in räjähdykset ovat ilmaisia(ne joissa lukee FREE) eikä lopputeksteihin ole edes pakko laittaa crediittiä räjähdyksistä...