Sivu 1/1

Pinnacle 16 ongelma

Lähetetty: 07.04.2013 12:51
Kirjoittaja junki
Kun lisään aikajanalle leikkeitä, niin eri raidoilla olevat leikkeet siirtyvät pois paikaltaan. Eli kun leike on 2 raidalla ja leikkeen äänen kanssa synkattu irtoääni raidalla 3, nyt kun lisään uuden leikkeen jollekin 1,2 tai3 raidalle niin tämä ääni siirtyy pois paikaltaan. Kaikilla raidoilla tapahtuu siirtyminen.
Muissa Pinnacleissa ei tällaista ilmiötä ollut milloinkaan. Entäs kun raitoja on enemmän, hommahan käy mahdottomaksi hallita.
Miten te muut olette saaneet leikkeet pysymään kohdillaan. Jossakin on ilmeisesti nappi jolla raidat saa lukittua keskenään.
Olin Future Retailin Pinnacle 16 neuvonta- ja esittelytilaisuudessa, siellä useilla oli sama ongelma, mutta "ohjaaja" ei osannut avittaa.
Ei myöskään sähköpostilla osattu neuvoa, ongelma
tunnettiin "Pitää tutkia asiaa".

Lähetetty: 07.04.2013 21:01
Kirjoittaja Digiootti
Yritin vartavasten lisätä ääniä ja videoleikkeitä Studio 16 raidoille, kaikki leikkeet pysyi paikoillaan mihin olin ne laittanut.
Jokaisen raidan vasemmassa reunassa on lukitus.
Oletko ladannut Studio 16 korjauspäivityksen.?
http://corel.force.com/pinnacle/article ... popup=true

Lähetetty: 08.04.2013 06:31
Kirjoittaja junki
Kiitos Digiootti. Pitää koittaa ladata päivitys. Siellä koulutustilaisuudessa ohjaaja kulutti suuren osan ajasta, mielestäni toissijaiseen tähtiluokituksen käyttöön.
Pinnacle 16 manuaalin sivu 71 sanotaan mm. Lisäys-tila ..........Kaikki aiempi synkronointi muiden raitojen kanssa muokkauspisteestä oikealle menetetään.
Kuten sanoin, sähköpostilla sain kysymykseen vastauksen "Tuttu ominaisuus johon pitää syventyä"

Lähetetty: 08.04.2013 07:01
Kirjoittaja Digiootti
Aikajanan yläpuolella olevan tehtäväpalkin oikeassa reunassa on kolme vaihtoehtoa, jolla voi vaikuttaa aikajanalle lisättyjen leikkeiden käyttäytymiseen. Kun sieltä valisee vaihtoehdon nuoli alaspäin, pitäis leikkeet säilya muuttumattomina, kun lisää leikkeitä eri raidoille.
http://www.youtube.com/watch?list=PL5A0 ... 5Iw#t=127s

Lähetetty: 18.04.2013 15:12
Kirjoittaja junki
Päivitykset tehty, mutta edelleenkin kun raidalta 2 siirrän leikkeen raidalle 1 niin ykkösradan leikkeet siirtyvät eteenpäin. Tämä tapahtuu siis kun alkupään leikkeitä siirtelee.
Jos oikean reunan nuolen laittaa alaspäin, niin tällöin siirretyn leikkeen paikalle jää tyhjää.
Jos vasemmasta reunasta lukitsee, niin eihän silloin voi leikkeitä siirrellä. Edelleen manuaalin ohje pitää paikkansa, että oikealla puolella olevien leikkeiden synkka menetetään. Pitää siis tietää mitä tekee, eli alkupäähän ei voi tehdä muutoksia.

Lähetetty: 18.04.2013 16:39
Kirjoittaja musti
Mikset pidä leikettä raidalla 2, miksi se täytyy siirtää

Lähetetty: 18.04.2013 16:58
Kirjoittaja Digiootti
En itsekkään ole Pinnaclen 16 versiolla editoinut vielä mitään, ainoastaan joitakin kokeluja tehnyt.
junki kirjoitti:Päivitykset tehty, mutta edelleenkin kun raidalta 2 siirrän leikkeen raidalle 1 niin ykkösradan leikkeet siirtyvät eteenpäin. Tämä tapahtuu siis kun alkupään leikkeitä siirtelee
.
Kun tietää mitä leikkeden siirtelystä seuraa, homman voi tehdä varmaan toisinkin.
Jos ykkösraidalla olevan leikkeen siirtää aikajanan alussa kakkosraidalla olevan leikkeen alkua pidemmälle, kakkosraidan alkuun tulee tyhjää. Tuon voi estää klikkaamalla aikajanan yläpuolen palkin okeasta reunasta mangeettirauta sympolia.

Kuva

Lähetetty: 19.04.2013 08:11
Kirjoittaja junki
Miksi leike täytyy siirtää?
Miksi yleensä on useampia raitoja, 16 lla rajaton määrä. Esimerkiksi, inehmo, joka on kuvassa, kertoo talon historiasta ja sisustuksesta. Esitys on monisanainen ja takelteleva ja kamera kääntyy kuvaamaan yksityiskohtia.
Pätkää editoidessa, 2 raidalla, täytyy leikata, lyhentää ja etsiä siitä olennainen. Tällöin leikkauskohdissa kuva, henkilö, töksähtelee ikävästi, mutta kun leikkeen lopusta pätkäisee niitä yksityiskohtia ja siirtää 1 raidalle, äskeisen päälle, niin esityksestä tulee juohevampi. Eli henkilö näkyy ajoittain kuvassa ja vain ääni tullee raidalta 2, mutta kuva tulee päällekkäisraidalta. Tämä vain yksi esimerkki joka Pinnaclella toimii hyvin, mutta ei 16:ta.

Lähetetty: 19.04.2013 11:43
Kirjoittaja Digiootti
Uskon että onnistuu Studio 16:kin kuvailemasi tyylinen editointi, kun vain oppii sen toimintatavat. Voihan ottaa sen aiemmin olleen version käyttöön, jos 16 ei miellytä. Minullakin on koneellani vielä Studio 14, 16 ohella.

Lähetetty: 19.04.2013 12:36
Kirjoittaja junki
Uskon minäkin, että onnistuu, mutta kohtuuttoman vaikeaksi on tehty. On minullakin koneella versio 15 sisällä ja toimii mainiosti paitsi, kun se on järkyttävän hidas AVCHD-tä editoida.
Ja miksi maksaa ohjelmasta mikä on puutteellinen.