japiippo kirjoitti:Näkyykö sinulla laitehallinnan laitelistassa molemmat, sekä CPU:n sisäinen että erillisen
näytönohjaimen oma GPU?
Ei ole tollasta prossua, jotten en osaa tohon vastata, täällä ollee joitakin joilla on? Ehkäpä joku heistä vastaa tähän.
Jos ei, niin veikkaisin, ettei tuota sisäistä GPU:ta voi yksittäinen ohjelma edes käynnistää ja ottaa omaan käyttöönsä. Itse ainakaan en saanut taannoin erästä Intelin prosessorilla ja emolevylle integroidulla näytönohjaimella varustettua konetta käyttämään prosessorin GPU:ta muuten kuin kytkemällä monitorin kaapelin emolevyn monitoriliittimeen ja jättämällä erillisen näytönohjainkortin kokonaan pois.
Tuntus aika oudolta, että tollaseen kikkailuun nykypäivänä joutuisi, tosin eihän se kaapelin vaihtokaan niin hirveän iso homma ole, jos verrataan saavutettavaan ajansäästöön renderöinnissä.
Videokoodekin valinta sinällään tarkoittaa vain videon pakkaamiseen ja purkamiseen käytettävän softan valintaa, se softa sitten käyttää järjestelmän tarjoamaa GPU:ta pakkauksen/purkamisen apuna, jos asetuksista on niin valittu (toimii kyllä ilmankin GPU:n apua).
Noinhan se on ja jos se näytönohjain (GPU) ei osaa käyttää koodekin antamia ohjeita, se ei tee mitään ja kaikki tehdään prosessorilla laskemalla.
Sitäpaitsi pakkauskoodekin valinta ei todennäköisesti vaikuta mitään editoinnin ja renderöinnin aikana mahdollisesti laskettavien kuvatehosteiden GPU:n käyttöön tai käyttämättä jättämiseen.
Kaikki riippuu siitä, miten ohjelman koodi on tehty. Luulen, että koodin parantamisen varaa on kaikilla edittiohjelmilla, ja paljon.
Tosin, ei se koodaajillakaan niin helppoa ole, kun käyttis ja näytönohjaimet muuttavat koodiaan (esim. Cuda-tuen poisto ajureista), päivityksiä tuntuu tulevan aika tiuhaan.
Ja me käyttäjät toimimme tuotetestaajina, ja vielä maksamme siitä. :-(