Sivu 1/1

Sopiva tietokone & Final Cut Pro?

Lähetetty: 09.10.2019 17:41
Kirjoittaja videomedia
Ehdotuksia mikä (kannettava) tietokone voisi olla sopiva Final Cut Pro-editointiohjelmaa varten? Mac-kone luonnollisesti vaaditaan, mutta mikä olisi riittävän tehokas kone, jos budjetti täytyisi pystyä pitämään kurissa.
Ilmeisesti prosessori ja RAM-muisti on aika tärkeässä osassa, mutta mikä olisi se ominaisuus numero 1, johon kannattaisi kiinnittää eniten huomiota koneen valinnassa?
Oma editointi on kuitenkin pääasiassa max.30min videoita ja useimmiten HD-laadulla. Silläkään ei ole merkitystä, joutuuko esikatselua katsomaan surkealla laadulla, kunhan ohjelma ei kaadu, eikä mene ihan takkuamiseksi ja renderöinti rullaa hyvin. Toki se on plussaa, jos 4K-videoiden editointi tai pidemmätkin projektit tarvittaessa sujuvat edes jotenkin, mutta niitä harvemmin tulee itselle vastaan.
En hae mitään täydellistä konetta, vaan lähinnä siedettävää/riittävää, jossa myös hinta pysyy sopivan alhaalla. Riittääkö esim. Macbook Pro, jossa i5-prosessori?

Lähetetty: 06.11.2019 23:52
Kirjoittaja Mika1
https://hopeinenomena.fi/viewforum.php?f=39
Etsi vaikka tuolta vähän käytetty i5/i7 MacBook Pro, jossa vähintään 16Gt Ram, niin työskentely on sujuvampaa.

Macille on toki ilmaisiakin editointiohjelmia saatavissa (esim. DaVinci Resolve), jollaista voit kokeilla ennen FCP:n ostoa.

Onnea koneen etsintään!