Kamera-arvosteluita kirjoittamaan Wikiin

Kokemuksia videokameroista
Kunto Hirvikoski
Viestit: 3752
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Kamera-arvosteluita kirjoittamaan Wikiin

Viesti Kirjoittaja Kunto Hirvikoski » 05.01.2007 15:43

Jaoin jutun http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopi ... highlight= kahtia, jotta Wikin kirjoitusohjeet eivät häiritsi itse kamera-arvostelusta syntyvää keskustelua.

Näin tuo keskustelu siis jatkui Piipon kysymykseen "Tuo ansaitsisi paikan myös yhdistyksen sivujen artikkelilistassa, nämä rupeavat muuten hajoamaan useampaan paikkaan, ja löytyminen voi vaikeutua?"

-------------

Artikkelit ovat siirtymässä kokonaan Wikiin.

Siellä käsittely on helpompaa ja ne löytyvät hakusanoilla monipuolisemmin. Nykyisiäkin artikkeliosaston juttuja siirrellään Wikiin ja jatkossa se on pääasiallinen julkaisukanava.

Henkilökohtaiset, nimellä kirjoitetut jutut voi ylläpitäjä Wikissä suojata, joten niitä eivät kaikki pääse muuttelemaan.

Kirjoittamasi Pana 27 juttu sopisi hyvin Wikin sivuille. Haluaisitko kokeilla siirtoa?
Viimeksi muokannut Kunto Hirvikoski, 05.01.2007 16:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

japiippo
Viestit: 4222
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 05.01.2007 15:59

Kunto Hirvikoski kirjoitti:Artikkelit ovat siirtymässä kokonaan Wikiin.
Ai, no sittenhän ne ovat lopulta kaikki samassa paikassa, mitä ajoin takaakin. :)
Kunto Hirvikoski kirjoitti:Haluaisitko kokeilla siirtoa?
Mikäs siinä... Tuohon lienee sitten jonkinlaiset ohjeet?

Kunto Hirvikoski
Viestit: 3752
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kunto Hirvikoski » 05.01.2007 16:58

Perusohjeet ovat vasemmassa sivupalkissa: Muokkausohjeet

Poppen jutusta saa paljon viitteitä kappalejaosta (josta syntyy sisällysluettelo) ja kuvien sijoittamisesta. Niitä voi tuoda isona ja sijoittaa sivulle haluamansa kokoisena pix-määrittelyllä. Silloin iso kuva aukeaa pienempää klikkaamalla. Canon juttua voi siis Muokkaa-tilassa tutkia aivan rauhassa, sillä se on lukittu vieraitten muutoksilta.

Jutun pääotsikko, eli hakusana pitää olla kameran merkki ja tyyppi perusmuodossa. Silloin siitä muodostuu tietosanakirjan hakusana. Alaotsikkoon voi laittaa vaikka mitä mielipiteitä ja sijamuotoja. Hakusanan saa tehtyä kirjoittamalla vaikkapa Videokamera: Artikkelit Muokkaus-tilassa parin rivinvaihdon jälkeen kameran merkin tuplahakasulkuihin, jolloin siitä tulee punainen hakusana. Sitä klikkaamalla voi ryhtyä kirjoittamaan sisältöä sanalle. Jatkoin kokeeksi Panasonicilla tuota palstaa näin:

== Artikkelit ==
'''[[Canon XH A1]]''' HDV-kameran esittely ja arviointi, Poppe Johansson

'''[[Panasonic NV-GS27]]'''


Monet lainausmerkit ovat Boldin-merkki.

Kun nimi on tehty, seuraavaksi kannattaa tuoda kuvat.
Tallenna tiedosto on sitä varten. Omalta levyltä haetaan kuvat ja talletetaan Wikiin. Niiden nimet kannattaa nyt kopioida muistiin, jotta voi ne sijoittaa sivulle myöhemmin.

Kuvia voi siis pienentää vapaasti (katso Poppelta mallia) ja ne voi sijoittaa oikealle tai vasemmalle |right| tai |left| määrittelyllä, jolloin tekstin saa kuvan sivuun.

Tekstin voi kopioida suoraan vaikka tekstinkäsittelystä tai selaimesta. ==Otsikot== jakavat sen kappaleisiin, joita voi muokata erikseen.

Jos haluaa rauhassa kokeilla, linkin Artikkelisivuilta voi poistaa ja laittaa takaisin vasta kun on tyytyväinen juttuunsa. Kun se on valmis, minulta tai Jaamolta voi pyytää lukitusta jutulle, jolloin sitä eivät muut pääse muuttelemaan. Lukituksen voi taas avata, jos on tarpeen täydentää juttua.

Minusta ei lainkaan haittaisi, vaikka samastakin kamerasta tulisi useita arviointeja. Tulisipa laajemmin pohdittua asioita. Silloin otsikointi pitää varmaan laajentaa kameramerkin lisäksi kirjoittajan nimellä. Haku kyllä löytää senkin.

Monesti viitattu mallijuttu: http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Canon_XH_A1
Artikkelisivu: http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Videokamera

japiippo
Viestit: 4222
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 06.01.2007 19:21

Kunto Hirvikoski kirjoitti:Perusohjeet ovat vasemmassa sivupalkissa: Muokkausohjeet
Ahaa, se olikin samanlaista kuin wiki-sivujen teko muutenkin (joita olen muutamia tehnytkin). Luulin, että tuohon oli jokin uusi "siirtotoiminto" tms, kun siirtämisestä puhuttiin. :)

Kiitos kuitenkin lisäohjeista, jotka tässä ketjussa ovatkin samalla oikeassa paikassa muidenkin nähtävillä.
Kunto Hirvikoski kirjoitti:Minusta ei lainkaan haittaisi, vaikka samastakin kamerasta tulisi useita arviointeja. Tulisipa laajemmin pohdittua asioita.
Useammat näkökulmat ovat nimenomaan toivottavia. Nythän sellaisena toimivat täällä foorumin puolella artikkeleista esitetyt kysymykset vastauksineen, ehkäpä tuosta kannattaisi olla wikissä kamera-artikkeliluettelon yhteydessä maininta?

Vastaa Viestiin