Sivu 1/1

Canon 6D

Lähetetty: 11.03.2013 15:28
Kirjoittaja Kim
Tulipahan hankittua tällainen lelu wanhan 5D:n (MK I) kaveriksi. Stillipuolella kameran kenno näyttäisi silmämääräisesti olevan noin 3 aukkoa herkempi samalla kohinalla kuin wanha 5D. Tämä siis testattuna raakakuvilla kaikki prosessointi poiskytkettynä. Nettitesteissä testataan lähes poikkeuksetta kameroiden jpg prosessointipehmennystä eikä tehdä oikeita kohina/herkkyystestejä raakakuvilla ilman kameran omaa kohinanpoistoprosessointia.

Videopuolella on all-I valintamahdollisuus kuten 5DMK III:ssa. Tämä kamera käyttää SD-korttia, ja jos pesään lyö SDXC-kortin (64GB-2TB) joka käyttää exFAT-tiedostojärjestelmä joka tukee yli 4 GB tiedostoja, niin tämä kamera ottaa sen 30 min. videota yhdellä otolla. Äkkiseltään kokeiltuna Transcendin 64 GB SDXC Class 10 kortti suostui tallentamaan ihan kiltisti 1080p25 all-I.

Vehkeessä on kaikenlaisia härpäkkeitä kuten GPS, mutta Wi-fi on ihan kiva kun sen kautta pystyy asiirtämään kuvat konelle tai katsomaan ne DLNA-telkkarin kautta. Myöskin ohjaus iPhonen kautta onnistuu kivasti Canonin ilmaisen softan kanssa.

Täytyypä tässä jatkaa tutustumista mutta ihan kivalta lelusta vaikuttaa äkkiseltään.

Lähetetty: 11.03.2013 17:41
Kirjoittaja Mikkå
Päteeks toi exFAT-meininki myös vanhemmilla Canoneilla? Nääs ekaa kertaa kuulin moisesta nyt.

Lähetetty: 11.03.2013 18:05
Kirjoittaja Kim
Mikkå kirjoitti:Päteeks toi exFAT-meininki myös vanhemmilla Canoneilla? Nääs ekaa kertaa kuulin moisesta nyt.
En tiedä.

Lähetetty: 06.07.2013 12:03
Kirjoittaja Macfly
Videokuvausominaisuuksista ja niiden puutteista kuulisin mielelläni lisää eli ainakin focusoinnista ja moiresta.

Lähetetty: 08.07.2013 21:16
Kirjoittaja atommi
Macflyn kysymykseen:

Videolaatu ihan hyvä, kennon herkkyys verrattavissa 5Dmk3. Muutenkin ainakin omaan käteen tuntuu sopivammalta kuin 5D.

Samat ALL-I ja IPB ja 720/50p tallennusmoodit kuin mk3:ssa. Moirea saa jos hakee ja muutenkin vähän full frame lookki kuvassa. Audio input ymmärtää sekä mikki- että linjatasoista ääntä. Kuulokeliitännän puutteesta miinusta, samoin äänentasoja ei voi säätä nauhoituksen aikana kuten 5Dmk3:ssa.

Hyvä vallitsevan valon valokuvakamera, sopivan kokoinen esim. 40mm pannarin kanssa mukana kannettavaksi. SD kortille kirjoittavana kamerana tuo tuskin tulee RAWia kuvaamaan ainakaan fullHD resolla. Magic lanternin kehitys myös vähän vaiheessa ja varmaankin toissijaista.

Tarkennussysteemi (valokuva) yksinkertaisempi kuin mk3:ssa. Videopuolella tietty manuaalisesti. Kroppikennoisten kääntyvää näyttöä kaipaa monesti videokäytössä.

Lähetetty: 10.07.2013 23:31
Kirjoittaja Macfly
Tanks atommi! Audion tallennan yleensä erilliselle tallentimelle varmuuden vuoksi ja kun joidenkin kameroiden säädöt ja esiasteen laadut ovat olleet vaihtelevia. Arvelinkin että kuvanlaatu menee 5D III:n kanssa aika samoihin (siitä on hiukan kokemusta). Magic Lantern on itselleni uusi käsite, johon pitänee perehtyä jahka kameran ostan.

Koska kuvaan paljon myös stilliä, niin vaihtoehtona on Nikonin D600. Sen videon laadusta ei ole tietoa ja lasien hinnassa voipi olla eroja Canonin eduksi. Canonissa tulee myös lisäksi GPS ja WiFi. Yhtenä kameravaihtoehtona mietin myös Panan DMC-GH3 mallia, mutta ei sitten kuitenkaan.

RAW jää tosiaan vielä haaveeksi => eipähän tarvitse vielä päivittää Maccia, heh. Tuo tarkennuksen hallinta on vaan uusi opeteltava juttu, mutta eiköhän senkin opi.

Edit: Canonilta ilmestyy näemmä uusi runko sekoittamaan pakkaa http://www.bobatkins.com/photography/di ... s_70D.html