Sivu 1/1

Nebula 4000 Lite Gimbal

Lähetetty: 06.12.2014 17:26
Kirjoittaja mjrpayne
Tuosta Stedicam ketjun kyselystä kimmokkeen saaneena hankin otsikon mukaisen vakaajan. Ja nyt sitä kokeiltuani voin sanoa ettei hukkaan mennyt tämä hankinta. Laite tekee sen mitä lupaa eli pitää kameran vakaana. Verrattuna painovoimaiseen stedicamiin, Nebula on huomattavasti kompaktimpi ja kohtuullisen kevyt (800g). Lisäksi Nebulan voi kääntää vaikka vaakatasoon eli kuvata yläältä päin tai jopa ylösalaisin ja vakain toimii edelleen eli kuvakulmaa ei maan vetovoima rajoita.
Säätämisessä meni aikaa mutta opastusvideon avulla sekin onnistui kohtuullisessa ajassa (mukana tulleella ohjelehtisellä ei tee mitään). Laite on tosiaan tehty pienille kameroille, A7s nippa nappa mahtuu siihen. Lisäksi objektiivi ei voi olla kovin pitkä jotta laitteen saa tasapainoon. Esim FE24-70/4 on liian pitkä samoin kuin Novoflex adapterin päässä ollut Nikkor 28/1.8. Nikkorin 50mm/1.4 jo toimi. Ja näistä "adaptoiduista" linsseistä pääseekin ensimmäiseen miinukseen. Moottoreiden vastus on niin pieni että kun tarkennusrengasta kääntää niin koko kamera kääntyy ja alkaa moottori juriseen. Eli käsin tarkennus ei onnistu lennossa. Siispä testaaminen jäi Zeiss 24/1.8 linssin varaan tällä kertaa.
Käytön kannalta harmittavin ongelma on se että kameran näyttö jää rakenteen taakse ja sitä joutuu katsomaan noin 45 asteen kulmasta yläältä päin. Lisänäytön toki voi asentaa (kahvassa kierteet) mutta A7s HDMI lähtö jää pahasti kiinitysraudan taakse. Lisäksi epäilen jäykän HDMI kaapelin sopivuutta hommaan sillä säätömoottori ei todellakaan ole kovin vääntävä. Pitäisi löytää löysä HDMI-lattakaapeli pienellä kulmaliittimellä tai vielä parempi oli langaton ratkaisu.
Eihän tämäkään laite ihmeitä tee jos kuvaajan liikkuu holtittomasti kuten voitte päätellä kuvaamastani testipätkästä. Kamera toki pysyy vakaana vaan kohde ei pysy etsimessä kuvaajan heiluessa miten sattuu eikä tarkennuskaan pysy perässä nopeissa liikkeissä lähikuvissa :)

http://youtu.be/B26npPnIiHg

Lähetetty: 13.01.2015 23:05
Kirjoittaja fd
Mistä ostit gimbalin? Löytyykö Suomesta tai muualta EU-alueelta?

Lähetetty: 14.01.2015 09:16
Kirjoittaja mjrpayne
http://filmpower.us tilasin. Tosin tulee Kiinasta ja mukana jenkkitöpselillä oleva laturi. Tulli/huolinta teki 165€ lisää. Löytyy myös http://shop.chdntech.com