Kuvan tallennusformaatti kuntoon?

Keskustelua videokameroista
Zadam
Viestit: 10
Liittynyt: 26.04.2016 14:51

Kuvan tallennusformaatti kuntoon?

Viesti Kirjoittaja Zadam » 26.04.2016 15:15

Haluan tehdä korkealaatuista kuvaa, jota voidaan esittää erilaisilta lcd- ja lednäytöiltä, joiden mitat saatavat olla suuretkin (julkinen tila, ulkotila jne.) -Pääsen ehkä vaikuttamaan myös käytettävien näyttöjen valitsemiseen, mutta en välttämättä - eli kuvan pitäisi toimia mallikkaasti yleisimmillä kalustoilla. Audiopuolella ei ole tässä tapauksessa merkitystä, eli mikrofoni ei käytössä. mYöskään netissä jakaminen ei ole tarpeellista, vaan näyttöön liitetään erillinen player.

Kysymys numero 1: AVCHD vai MP4?

Arvaukseni on AVCHD, mutta jos näin, niin miksi? Mihin tarkoitukseen oikeastaan siis ovat kumpainenkin? - Entä mitä iloa tai harmia minulle on 4K:sta, jos otan sen käyttöön?

Kamera on Panasonic DMC-FZ1000.

Editoinitohjelma tulee olemaan Final Cut Pro X.

Kiitollisena avusta.

-Tai pitäisikö aihe siirtää tuonne Kuvaus -osastoon.?

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 26.04.2016 16:24

tekniset asiat ovat yleensä tässä Kamerat ja välineet -osiossa eli mielestäni ihan oikeassa paikassa on :)

Et kertonut miten suuria määriä materiaalia kuvataan ja kestääkö edittikoneesi UHD materiaalin leikkausta, jos materiaalimäärä on senverran kohtuullinen ja editti tehokas ettei 100Mbps UHD tuota ongelmaa niin silloin tekisin kaiken sillä ja skaalaisin sitten siitä leikkauksen jälkeen esitysformaattiin. Näyttölaitteissa on huomioitavaa käytettävä kuvasuhde sekä kuvataajuus, skaalauksen yleensä saa toimimaan suht ok mihin vaan laitteeseen ja tod näk resoluutio on joka tapauksessa niin outo ettei mikään kamera sellaista valmiiksi kuvaa :/

eli toisin sanoen, aina niin laadukkaana kuin on käytännöllistä tehdä aikataulun ja budjetin puitteissa ja sitten siitä tehdään heikkolaatuiset versiot tarvittaessa editissä :wink:

Zadam
Viestit: 10
Liittynyt: 26.04.2016 14:51

Viesti Kirjoittaja Zadam » 26.04.2016 18:59

Kiitos, Seepukka.

Tulkitsenkos nyt oikein, jos luulen, että vastauksesi "100Mbps UHD" tarkoittaa sitä, että noista kysymyksessäni manituista vaihtoehdoista suosittelet valitsemaan AVCHD + 4K, jos vain editti on tehokas? Kun termit vähän uusia minulle...

Kuvattavaa aineistoa tulee melko paljon, määrä ei vielä tiedossa. Mitä editin tehokkuuteen tulee, tästä pääseekin sivukysymyksiin. Kone on Mac Book Pro, jonka muisti 8 Gt (en tiedä, voiko lisätä, pitäisikö?), Prosessori 1600 MHz:n DDR3, 2,4 GHz Intel Core i7, ja tarkoituksena hankkia nopea ulkoinen kiintolevy aineistoille. Mitä sellaista suosittelette?

Entä onko koneen vapaan tallennustilan määrällä merkitystä työskennellessä? Kai sitäkin jonkun verran tarvitaan.

Entä mitä mieltä ollaan siitä, pitäisikö editointikoneeksi pyhittää yksi kone ihan erikseen. Tällä kun pyöritetään paljon muitakin raskaita ohjelmia.

Paljon kiitoksia taas jo etukäteen.


[/img]

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 26.04.2016 21:23

kameran spekseistä ymmärsin että tallentaa ultra hd:ta ainoastaan mp4 muodossa. tarkoitin sitä että yleensä kannattaa valita parhaan laatuinen formaatti joka soveltuu käyttötarkoitukseen tilan- ja tehontarpeen, käytettävyyden ym. puolesta. Editti siinä ensimmäiseksi alkaa kiukuttelemaan eli sen mukaan varmaan pitää mennä. Kamera on ilmeisesti omasi, testaa ihmeessä kuvata parhaalla laadulla pitempi pätkä materiaalia ja leikata siitä valmis tuotos ja testaa alkaako yskimään. Kannattaa myös huomioida että jos tuotoksilla on kiireellinen julkaisuaikataulu niin silloin ei välttämättä kannata uhd:ta tehdä heikkotehoisella editillä koska sen exporttaus ja skaalaus esitysformaattiin vie huomattavasti kauemmin kuin hd-materiaalilla.

määrissä "melko paljon" tarkoittaa kymmeniä/satoja/tuhansia gigoja päivässä? itse miellän "paljon materiaalia" levytilan kannalta niin että 3-terainen levy riittää yhden tai maksimissaan kahden päivän materiaaleille :D silloin kannattaa käyttää irtonaisia koneen sisälle tarkoitettuja 3.5" kovalevyjä joissa halvin terahinta ja ostaa kiintolevytelakka niille koneeseen sopivilla liitännöillä (halvemmissa usb3, paremmissa voi olla thunderbolt myös) . silloin saa myös paljon nopeampaa levytilaa enemmän halvemmalla kuin jos yrittäisi ostaa vastaavaan hintaan valmiin ulkoisen kovalevyn. eikä tarvi edes maksaa teostoja siitä levystä...

joku Rugged-tyylinen käppälevy riittää varmaan leikkaukseen ihan hyvin noilla formaateilla jos matskun tilantarve ei ole suuri, mitään raid-pakkaa tuskin tarvitaan :wink:

Vastaa Viestiin