Sivu 1/1

Slider pähkäilyä

Lähetetty: 31.07.2016 17:39
Kirjoittaja zak69
Moi, tarve olisi pienelle ja hyvälle sliderille, ja halvallekin vielä.
Enkä tosiaan viitsisi ostaa kaikkia vaan yksi riittäisi :)

Olen noita Edelkronen slidereita katsellut kun näppärän pieniä ja se että jalalla matka tuplaantuu, hintaa vaan ihan kohtuullisesti.
Varsinainen kysymys kuuluukin että tekeekö niillä halvemmilla "kopioilla" mitään vai ostanko suosiolla ihan perinteisen mallin ja unohdan tuon näppärän roudattavuuden?

Lähetetty: 31.07.2016 18:02
Kirjoittaja johkar
Itse ostin n 1,5v sitten Varavon Slidecam Lite 800:n. Halpa slideri, mutta pienellä harjoittelulla ihan käyttökelpoinen.

Aluksi otin siihen E-imagen 707-videopään mukaan mutta pakkasessa se hyytyi täysin ja kuormitti slideriä aika lailla. Hankin sitten Manfrotton MVH500AH - pään ja kiristin sliderin laakerit ohjeen mukaan, jonka jälkeen toiminta on ollut ok.

Kamerana A7S + painavin objektiivi Samyang T1.5/24mm.

En ole kokeillut isompia ja jämerämpiä slidereitä, mutta tämänkin toiminta on ihan tasaista kun opettelee liikuttamaan kameraa aivan kiinnityskohdan juuresta ja suunnittelemaan liikkeensä etukäteen siten ettei kesken liu'uttamisen tarvi esimerkiksi siirtää toista jalkaansa. Myös tuuli haittaa joskus.

Seccedin jalustassa slideri istuu hyvin ja sillä voi tehdä siinä nätisti pystyliu'utuksia ja jalustan kuulapäätä säätämällä sen saa kohtuu nopeasti vaateriin.

Yksinään slideri on kevyt kuljettaa (kamerankin kanssa) ja minulla on toisen jalan tilalla ruuvattuna gorillapod jolla voin säätää helposti sliderin vaakaan kun maasto on kuitenkin epätasaista. Tämä siis jos haluan kuvata ihan maanpinnalta.

Liukupintoihin menee aina pölyä ja roskaa ja sitä pitää melko usein putsata. Varavonissa on myös oma voitelutyyny joka kulkee aina mukana, sillä voi kentällä aina välillä puhdistaa ja voidella kiskot.

Tässä yksi video jossa liu'utukset kaikki tehty Varavonilla, pakkasta oli -26c.

https://vimeo.com/151294572

Lähetetty: 31.07.2016 18:21
Kirjoittaja zak69
Hieno video ja hienostihan tuo näytti toimivan pakkasesta huolimatta, itsellä olisi koko slider ja kamerat ja kaikki tärissyt niin paljon että siitä olisi smooth motion ollut kaukana :D

Tuo Varavon varmasti hyvä hintaluokassaan ja laatu mulle riittävää, tarkoitinkin näitä slidereita.....en tiedä onko näillä joku oma nimi, muutama esimerkki :

http://www.ebay.co.uk/itm/Viltrox-V2-50 ... 1971842879

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... us_v2.html

http://www.ebay.co.uk/itm/50cm-100cm-8k ... 2027222485


Siis näitähän on vaikka kuinka mutta siis tuo idea jossa jalalla matka (yleensä) tuplaantuu.

Lähetetty: 01.08.2016 21:58
Kirjoittaja seepukka
jos nurkissa pyörii ylimääräinen soutulaite niin siitä penkin rullakiskosta saa oikein hyvän ja todella vahvan miniradan väsättyä halvalla indiekäyttöön :D

itse tein joskus aikoinaan Tunturi -merkkisestä (ilmeisesti oli Tunturi 605) joka löytyi kierrätyksestä mutta varmaan joku muukin malli toimisi. kiskot ja pyörät puhtaaksi ja crc:ta hiukan kiskoihin niin hyvin kulkee :wink:

Lähetetty: 02.08.2016 09:09
Kirjoittaja Rantarosvo
Youtubeen kun laittaa hakusanaks "diy camera slider" niin saa paljon ideoita. Myös näitä erikoisempia malleja mitä alkuperäinen kysyjä hakee.

Miulla on Proaim merkkinen jalusta joka kaverin kanssa todettiin vieressä ollutta manfroton vastaavaa tukevammaks. Merkki on intialainen ja sillä on myös slidereita. Normaaleja, kaarevia ja sitten on tämmönen "venyvä" ehkä jopa kaks. Sparks on varmasti ja wigo:sta en oo ihan varma kun en oo videota nähny.

http://www.ebay.com/itm/Proaim-Spark-17 ... Swqu9VT8WF

Intiasta suoraan on hinta huomattavasti alhasempi, mutta rahdin kanssa kannattaa olla tarkka, se voi olla yllättävän iso. Siihen tietysti mahdollinen tulli päälle, niin pitäsin tota briteistä ostamista järkevämpänä. Jalustani tilasin intiasta kun ei sillon muualta saanu.

Lähetetty: 02.08.2016 10:56
Kirjoittaja zak69
Juuri tuota Proaim Sparksia hyvänä vaihtoehtona katselin, ja tosiaan kantsisi kyllä sieltä briteistä tilata niin ei tule yllätyksiä rahdin suhteen.
Uskoisin että helposti ajaisi mulla asiansa kun käyttö ei kuitenkaan mitään ammattimaista tai päivittäistä ole.
Ja mitä arvosteluja ja muuta tuosta lukenut niin ihan hyvä peli hintaisekseen pitäisi olla, täytyykin alkaa tutkimaan tarkemmin......

Lähetetty: 07.12.2016 14:45
Kirjoittaja Macfly
Onko kelkkojen rakenneratkaisujen kestävyydessä ja käytössä mielestänne huomioitavia eroja? Esim. hammashihna/rulla tai toiminta Suomen sääoloissa yleensä.

Minkälainen sähköinen pan & tilt -pää voisi olla toimiva parikiloiselle kameralle? Katselin yhtenä vaihtoehtona tällaista bundlea:
https://www.digislider.co.uk/collection ... zed-slider