Videopää nykii

Keskustelua videokameroista
Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Videopää nykii

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 15.08.2016 12:06

Eli meni Jämin lentonäytöksen kuvaukset persiilleen videopään nykimisen takia. Oisko mitään ideoita mikä moisen aiheuttaa? Jouset oon löysänny kuvauksen jälkeen ja ei oo mitään syytä epäillä, ettei edellinen omistaja ois tehny samoin. Kyseessä Manfroton 516. Muuten ihan mukavan jykevä pää.
Rantarosvo kirjoitti: Pitäs vissiin jostain kehittää räjäytyskuva videopäälle ja tutkia onko nykimiselle tehtävissä mitää. Huoltoon ei kannata lähettää, on senverran vanha ja halpa kampe. Manfrotto 516 kyseessä. On tossa kaverilta lainassa Sachtlerin pää, mutta miulla jalustassa 100mm reikä ja vidopäässä 70mm joten adapterin joutuu laittamaan väliin ja senkanssa pultista loppuu pituus. Odottelen 3/8 kierrepakkaa että voin tehdä pidemmän ruuvin testailua varten. Taidan tehä toisen säikeen tälle nykimiselle oikeeseen osioon.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 15.08.2016 17:52

Jotain likaa jossain liukupinnoissa, saanut kolhun eikä enää ole täysin pyöreä? (jos nykii pannatessa).

Noi on aika yksinkertaisia rakenteeltaan, pura ja kuvaa samalla niin osaat kasata takaisin. (ja tietenkin omalla vastuulla :-) )

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 15.08.2016 19:05

Vastaan tässä toisen säikeen kysymykseen, että Saikkonen ja puolet yleisöstä laski kairyksen syöksykierteet ja valokuvasta helppo laskea kun savut päällä.

Jalusta ei oo kaatunu tms. joten kolhun todennäkösyys pieni. Mitähän mömmöjä siellä mahtaa videopäässä sisällä olla. Jonkun sortin nestepää toikin vissiin on. En tiedä, kun manfroton sivuilta ei vanhoista tuotteista tietoa pahemmin löydy ja googgelikin on aika vaisu. Jos jostain jouset sais, niin voishan nekin varmuuden vuoks vaihtaa. Uus pää sotkis enskesän hankinnat kokonaan, joten jotain pitää keksiä ennen kun uuden tilausnappia painaa. Kaik keinot on koitettava ensin.

Toki toi pikkasen paremmin toimi kun sitä vatkas ensin aikansa eestakasin, mut nykiminen on selvää kokoajan. Nykii myös tiltatessa, mutta selkeemmin pannatessa. Ei nyt luulis, että käytön puutekkaan noin isoa nykimistä aiheuttas ja kyl mie vatkaan päätä(video) tasasin väliajoin vaikken kuvaakkaan, ettei mömmöt näivety. Kameran paikallaanpito on vaikeeta, siihen kiinnitin huomiota, eli nykäsee mitättömän pienestä liikkeestä ja melkeimpä hitaissa liikkeissä nykiminen pahempaa. Jouset pidän aika tiukalla kuvatessa ja väännän kohtuu pitkillä kahvoilla, niin ei tuu potkittua jalustaa niin paljon.

OT
Pitänee leikkauksen jälkeen tutkailla josko pahimmista pätkistä sais siedettävämpiä jollain vakautustoimilla vaikka resoa kustannuksella. Saattaa kyllä olla sellasta avainruuduilla kikkailua, että jää kokeiluun.
Kunhan nyt saa leikkaukset tehtyä ja renderöityä noi FHD, niin kokeilee sit lisää. Sunnuntai alkaa olla tehty, mut lauantain kuvaukset on yhtä lukuunottamatta tekemättä. Ollu 1 esitys/päivä tahtina, mut reilu viikko meni tietokoneongelmien takia odotellessa. Renderöintiajasta tippu 10minuutin videolla tunti pois kun käyttöjärjestelmälle tuli ssd-levy. Pitänee vaihtaa myös levy johon valmiit tuotokset renderöidään jossain vaiheessa. Reilu tunti menee nyt ja projekti, käyttis ja lopputulos on kaikki omilla levyllään. Lopputulos ei jää tolle levylle mille se renderöidään, vaan se levy on tyhjä kun alotan renderöinnin.

Niin tohon ohjelmalla tehtyyn vakautukseen en oo tyytyväinen. Vakauttaa kyllä, mut sitten tulee välillä reiluja nykäyksiä. Mie ko en pysty progressiivista kuvaamaan.

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 15.08.2016 22:07

Linkistä löytyy esimerkin vuoksi julkasukelvoton pätkä josta näkee kuinka paljon videopää nykii. Mustang on koneena helpoimpia kuvattavia nopeita ohilentoja lukuunottamatta. Liikehtii hyvin rauhallisesti ja nykimistä on vaikka kone lentää kaukana ja on vielä helpompi kuvata.

https://youtu.be/JqS5c1DFUyk

Inhoan automaatti tarkennusta ja tässä pätkässä se jostain syystä oli jääny päälle. Oli päivän eka lento ja korjasin asetukset ennen seuraavaa esitystä.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 16.08.2016 16:30

Rantarosvo kirjoitti:Linkistä löytyy esimerkin vuoksi julkasukelvoton pätkä josta näkee kuinka paljon videopää nykii. Mustang on koneena helpoimpia kuvattavia nopeita ohilentoja lukuunottamatta. Liikehtii hyvin rauhallisesti ja nykimistä on vaikka kone lentää kaukana ja on vielä helpompi kuvata.

https://youtu.be/JqS5c1DFUyk
Näytti aivan meikäläisen käsivarakuvaukselta :-)
Tuli mieleen, että sulla oli tossa käytössä "pitkäzoomi" silloin jalustan pienetkin periksi antamiset näkyvät varsinkin jos kameran vakaaja tekee siihen päälle omia korjauksiaan.
Inhoan automaatti tarkennusta ja tässä pätkässä se jostain syystä oli jääny päälle. Oli päivän eka lento ja korjasin asetukset ennen seuraavaa esitystä.
Mitenkäs manuaaliasetuksilla saat tarkennuksen kohdilleen kun kone liikkuu syvyyssuunnassa kameraan nähden?

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 16.08.2016 18:27

Kokeilin jonkun koneen kanssa maltillista zoomausta, mutta muistaaksein se ei ollu musse. Ton nykimisen näkee kaikista videoista joista suurin osa taatusti täysin zoomaamattomia. Musse senverran iso kone että ei zoomailun tarvetta samalla tavalla kun jollain mikä kerää horisontissa korkeutta. Se miks en käytä zoomausta on juurikin toi virheliikkeiden kertautuminen. Musse lens ensimmäisenä ja sen pistin merkille että tauon jälkeen nykiminen oli rajumpaa.
Zoomauskokeilussakin se zoomi oli hyvin maltillista. Pitkällä zoomilla en sais kestämään konetta edes samalla pallon puoliskolla kameran kanssa. 1 syy miks en usko musse videon olevan zoomattu on se, että se esiinty vain sunnuntaina kun tuli ruotsista vasta lauantai iltana esiinnyttyään siellä. Harvoin kokeilen mitään videolla koneesta josta ei ole jo kuvaamaani materiaalia olemassa.

No oli toi esimerkki video zoomattu tai ei, niin videopää nykii joka tapauksessa hemmetisti. Nyt auttas tieto siitä mitä mömmöjä tuolla manfroton sisällä mahtaa olla ja saako niitä jostain. En viitti purkaa jos ei saa, vaikka ei sillä tommosenakaan mitään tee.

Mie tarkennan kameran kentänlaidasta horisonttiin, koska pieni epäterävyys ei mielestäni häiritse niin paljon kun automatiikan ramppaaminen edestakasin pilven ja koneen välillä. Toi musse pätkä on ainoa tubeen lataamani jossa automatiikka päällä ja sekin todella vahingossa. Aamukahvi ei vissiin vielä vaikuttanu :D

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 16.08.2016 19:26

Rantarosvo kirjoitti: No oli toi esimerkki video zoomattu tai ei, niin videopää nykii joka tapauksessa hemmetisti. Nyt auttas tieto siitä mitä mömmöjä tuolla manfroton sisällä mahtaa olla ja saako niitä jostain. En viitti purkaa jos ei saa, vaikka ei sillä tommosenakaan mitään tee.
Ethän siinä mitään häviä, jos se kerran on nyt huono. Todennäköisesti siellä on sitä rasvaa paljon, joten sitä voinee tarvittaessa siirtää paikasta toiseen.

Itse kokeilisin tolla (jos se vanha on käyttökelvotonta)
http://www.motonet.fi/fi/tuote/600100/C ... iini-100ml
Käytännön kokemusta tosta ei ole.
Mie tarkennan kameran kentänlaidasta horisonttiin, koska pieni epäterävyys ei mielestäni häiritse niin paljon kun automatiikan ramppaaminen edestakasin pilven ja koneen välillä. Toi musse pätkä on ainoa tubeen lataamani jossa automatiikka päällä ja sekin todella vahingossa. Aamukahvi ei vissiin vielä vaikuttanu :D
Joo onhan se sumentuminen ikävää, itse hyväksyn sen "kompomissina" hyvin pienissä määrin.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

=>

Viesti Kirjoittaja jorma k » 16.08.2016 21:09

Lisätään tähän sulle uskonvahvistukseksi
https://www.youtube.com/watch?v=j1H-Kn418fk

Eli tuskin siellä pään sisällä mitään nestettä on, ei ole omassanikaan. Sen olen purkanut/kasannut palasiksi. Tosin siinä ei ole jousia, niiden sijainti on hyvä katsoa tarkasti => Kuvaa video ja laita se YouTubeen meinän iloksi.

Ton rasvan pakkasen kestävyyden (kuinka paljon tahmenee) voi testata vaikka pakastimessa, jos talvella ulkona kuvailet

Kattele vielä, ettei siellä ole välystä missään tärkeässä paikassa

Kim
Viestit: 3483
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Kim » 16.08.2016 21:18

Mä laitoin joskus johonkin huonoon videopäähän paksua silikoniöljyä mitä käytetään RC-auton tasauspyörästöissä jäykistimenä.

http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc- ... diffioljyt

En nyt vaan muista miten paksua tököttiä laitoin. Joku 100 000 on jo sellaista että sitä saa ihan ajan kanssa lirutella ulos purkista. Mutta sen muistan että laitoin liikaa koska sitä valui pikkuhiljaa käsille siitä... Mutta oli se parempi remontin jälkeen kuin ennen.

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 17.08.2016 18:31

Kun irrotin kuulan jalustasta pääs sitä pannausta pyörittelemään käsin reilusti ja siinä pyöritellessä huomasin että se ottaa tiukemmin kiinni yhdessä kohtaa, eli syy taitaa olla siinä. No jatkoin purkamista ja mitään kolhuja ei löydy ja neulalaakerikin näyttää silmämääräsesti olevan ok. Toki toleranssit niin pienet että ei silmä riitä. Välyksiä ei ole ja tilttauksessa on toisella puolella jousi ja toisella jotain hemmetin tahmasta nestettä/mönjää. Pannauksessa ei jousta ole ja neulalaakerissa on rasvaa. Tota tilttausta en aukase ennen ko saan jotain vastaavanolosta mönjää tilalle. Alotan ettimisen tosta silikoniöljystä. Rasvaa on hyvin vähän ja sitä oli tasasesti joka paikassa. Kulumajälkiä ei löydy mistään pinnoista. Laakereita on tähän mennessä löytyny 4kpl joista toi pannauksen on suurin. Oisko 70mm halkasijaltaan. Sen sisäpuolella on jonkinsortin uritettu kitkapinta jäykkyyden säätöön. Tossa kitkapinnassa on kanssa jotain tahmeeta mönjää. Koitin 80% Viru valgeella putsata, mut ei tapahtunu mitään.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 19.08.2016 22:55

Rantarosvo kirjoitti:Kun irrotin kuulan jalustasta pääs sitä pannausta pyörittelemään käsin reilusti ja siinä pyöritellessä huomasin että se ottaa tiukemmin kiinni yhdessä kohtaa, eli syy taitaa olla siinä.

Merkkasitko esim. tepillä tarraavan kohdan runkoon?

No jatkoin purkamista ja mitään kolhuja ei löydy ja neulalaakerikin näyttää silmämääräsesti olevan ok. Toki toleranssit niin pienet että ei silmä riitä. Välyksiä ei ole ja tilttauksessa on toisella puolella jousi ja toisella jotain hemmetin tahmasta nestettä/mönjää. Pannauksessa ei jousta ole ja neulalaakerissa on rasvaa. Tota tilttausta en aukase ennen ko saan jotain vastaavanolosta mönjää tilalle. Alotan ettimisen tosta silikoniöljystä. Rasvaa on hyvin vähän ja sitä oli tasasesti joka paikassa. Kulumajälkiä ei löydy mistään pinnoista. Laakereita on tähän mennessä löytyny 4kpl joista toi pannauksen on suurin. Oisko 70mm halkasijaltaan. Sen sisäpuolella on jonkinsortin uritettu kitkapinta jäykkyyden säätöön. Tossa kitkapinnassa on kanssa jotain tahmeeta mönjää. Koitin 80% Viru valgeella putsata, mut ei tapahtunu mitään.

Jollain mauserilla voi noita mita 0,1mm -0,15mm tarkuudella, säätää välin kiinteäksi ja pyörittää päätä, niin näkee onko oikeasti pyöreä.

Jos mekaaninen putsaus ei riitä, niin arvauksena lakkabensiini tai diesel öljy vois toimia?

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 20.08.2016 09:30

Mineraalitärpätillä lähti möhnä pois. Ensin tietysti suurimmat puutikulla. Se on noi kitkalevyt jotka kinnaa kiinni. Ei niissä mitään vauriota näy, mut ilmeisesti ottaavat toisiinsa kiinni yhessä kohtaa. Kohta on melkein neljäsosan mittanen. Levyt on jotain muovin olosta, vaikee sanoa kun ei saa irti. Metallia ne ei ainakaan ole.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 20.08.2016 22:48

Laita siitä video niin voi paremmin arvailla?

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 21.08.2016 12:46

Miten mie kahen metallisen osan välistä videon otan. Ei niitä kitkalevyjä edes näy kun sitä pyörittelee. Kinnaus on vähentyny huomatavasti, eli en ilmeisesti oo saanu sitä täysin puhtaaks.
Ylipäätään se kinnaus ei näy, sen vaan tuntee käsissään että johonkin ottaa kiinni ja se on aina sama kohta.

Driffiöljyä on tilattuna 3 eri viskositeettia. Putsailu jatkuu.

jorma k
Viestit: 3366
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 21.08.2016 16:16

Rantarosvo kirjoitti:Miten mie kahen metallisen osan välistä videon otan. Ei niitä kitkalevyjä edes näy kun sitä pyörittelee.

Eikös sulla ole se palasina, vai miten kitkapinnat muuten puhdistit?
Olis ihan mielenkiintoista nähdä tollanen purettuna.

Vastaa Viestiin