Sivu 1/1

Canon HV 20

Lähetetty: 16.04.2018 15:46
Kirjoittaja lynxlynx
Moi. Onko muille käynyt noin. Kyseinen kamera oli seisonut hyllyssä muutaman kuukauden. Otin kameran ja avasin kasettikotelon. Laitoin kasetin pesään ja sen se otti normaalisti, mutta siihen se loppuikin. Ei tullut virtaa, eikä laturiin kytkeminen auttanut. Eli kamera on täysin kuollut. Eipä tuossa taida olla mitään tehtävissä. Harmi kun olisi ollut tarvetta kaapata vanhoja nauhoja koneelle.

Lähetetty: 17.04.2018 10:13
Kirjoittaja Arkkitehti
Laturit hajoavat usein.

Lähetetty: 17.04.2018 10:55
Kirjoittaja seepukka
Vanhojen kameroiden muistinvarmistuspatterit tyhjentyvät usein ja voi oireilla noin ettei kamera lähde ollenkaan päälle. Pitkä välisäilytys viittaisi tähän. Joissalin malleissa pitkä lataaminen voi auttaa

Lähetetty: 17.04.2018 12:30
Kirjoittaja japiippo
Jos tuo mainittu kellon/muistin varmistus on nappiparistolla, niin senhän voi vaihtaa (en tiedä, onko tuossa mallissa). Joissakin kameramalleissa on myös pieni, kynän kärjellä painettava reset-painike tilanteen nollausta varten. Ja jos akku on ollut koko ajan paikoillaan, se voi olla mennyt liian tyhjäksi ja pilalle, jolloin kamera ei ehkä käynnisty verkkovirrallakaan, jos se akku on kiinni. Tai sitten juuri se rikkoi virtalähteenkin? Arvailua toki taas.

Lähetetty: 17.04.2018 22:02
Kirjoittaja lynxlynx
kiitos vaan , mutta ei noista mikään sovi tähän tapaukseen.

Lähetetty: 21.04.2018 13:44
Kirjoittaja SK
Minulla on täällä HV 30 joka oireilee vähän saman tyyliin...
Saan sen yleensä käyntiin vaihtamalla virtanupin asento; jos esim. haluan kuvata (ja mitään ei tapahdu) laitan nuppi PLAY-asentoon, että kamera herää, ja vaihdan sitten CAMERA-tilaan. Tämä toimenpide joutuu joskus toistamaan, mutta yleensä (jossain vaiheessa) herää :roll:

Joku muistinvarmistuspatteri/akku tässä on, ja se on kyllä loppu. Kello ja pvm jää aina edellisestä käyttökerrasta, mutta muut asetukset ihme kyllä säilyvät. Manuaalissa sanotaan vain että pitkä lataus auttaisi, muttei kyllä onnistu...
Googlaukset eivät ainakaan minulle ole paljastanut mitään keinoja korjata tämä muistinvarmennus :cry:

Lähetetty: 21.04.2018 19:10
Kirjoittaja japiippo
SK kirjoitti:Manuaalissa sanotaan vain että pitkä lataus auttaisi, muttei kyllä onnistu...

Sisäisellä akulla tuo sitten lienee varmistettu, kuten Panasonicin kameroissakin. Niissä muistaakseni sanottiin, että 24 tunnin latauksella verkkovirralla tulee täyteen. Mutta jos akku on iän myötä menettänyt varauskykynsä, pitänee vaihdattaa se huollossa, jos moinen vielä onnistuu. Tietysti kameran toimimattomuus voi johtua muustakin viasta, jolloin tuohon käytetty raha menee ehkä hukkaan.