Kulttuurivihkojen suora vaalistudio 25.5.2014

Keskustelua videoiden pakkaamisesta ja välittämisestä internetissä.
Kulttuurivihkot
Viestit: 40
Liittynyt: 29.02.2008 18:36
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Kulttuurivihkojen suora vaalistudio 25.5.2014

Viesti Kirjoittaja Kulttuurivihkot » 15.04.2014 09:36

Kulttuurivihkoilla on jälleen perinteinen vaalistudiolähetys suorana netissä. Kuvaamme studiollamme Suvilahdessa Helsingissä ja kentällä kahdessa paikassa: toinen kuvausryhmä on Musiikkitalon valvojaisissa, toinen kiertää puolueiden vaalivalvojaisissa. Meillä on valmius myös etäyhteyksiin muualle Eurooppaan.

Olemme edelleen avoimia lisätyövoimalle ja lisätekniikalle (kamerat, valot, mikrofonit, tietokoneet jne.). Lähetys tehdään talkoilla, kenellekään ei makseta. Ruokahuolto pelaa lähetyspäivänä, sillä projektiin osallistuu kokki.

Studiolla videomikseri on Vidblaster, käytössä pari kolme kameraa. Kentällä käytetään kannettavia lähetysyksiköitä: läppärissä encoder ja kamera letkulla kiinni. Varakalustona on kännykkä haastattelumikrofoneineen. Lähetyksessä on inserttejä, musiikkiesityksiä ja paljon studiovieraita. Lähetys kootaan yhteen Livestream-palvelun tekniikalla (joka on ainoa, mitä lähetystä varten ostetaan parin data prepaid -liittymän lisäksi).

Tekijät ovat koossa, ja työtä johtavat studio-ohjaajana, apulaisohjaajana ja Musiikkitalon kuvaajana elokuva- ja tv-alan ammattilaiset oman toimensa ohella. Joukkoomme sopii kokemusta saamaan vielä ainakin:
mikittäjä studiolle (nappimikit paikalleen, äänityksen avustavat tehtävät)
äänittäjä (kentälle; oma kalusto toivottava)
kuvaaja (ensisijaisesti studiolle, Sony VX9000 tai oma kamera)
leikkaaja (lähetyksen aikana tehtäviin insertteihin)
lavastaja (studiolle)
valaisija (studiolle tai kenttä toiveista riippuen, kalusto tervetullutta)
avustavaa henkilökuntaa studiolle ohjastamaan ja viihdyttämään kuvauksiin tulevia vieraita (kuvaussihteerin alaisuudessa)

Ennen lähetyspäivää on useita kokouksia, joissa läsnäolo on toivottavaa, sekä harjoituksia, joihin aktiivinen osallistuminen on pakollista hankkeeseen sitoutuville. Lisäksi viikonloppuna 23.–24.5. rakennetaan studio ja pidetään kenraali. Lähetys 25.5.2014 klo 19–23, työ alkaa tehtävästä riippuen jossain kohden puolenpäivän jälkeen.

Projektin sivut: http://kulttuurivihkot.fi/lehti/jutut/e ... tudio-25-5

Vanhoja projekteja on osoitteessa http://kulttuurivihkot.fi/lehti/videot/vaalistudio ja olemme niistä tällä keskustelufoorumillakin kertoneet sekä saaneet monta kertaa ystävällistä apua. Kiitos!

Akuutisti tarvitsisimme nyt Sony VX9000:een virransyöttölaitetta. Ks. keskustelunavaus http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopi ... highlight=

Toisekseen tarvitsisimme lainaan jykevähkön jalustan filmipäällä VX9000:n painoiselle kameralle ja akku/paristokäyttöisiä kuvausvaloja kentälle. Kentälle sopiva paristolla toimiva ja kameraan kytkettävä monohaastattelumikki ei olisi pahitteeksi.

Yhteys: johan.alen sähköposti kulttuurivihkot.fi tai p. 0405624592.