Ilmoitusrauhanjulistus!

Etsitkö tekijää projektiisi? Kysy sitä täällä.
timpu
Viestit: 349
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Ilmoitusrauhanjulistus!

Viesti Kirjoittaja timpu » 01.06.2007 23:07

Arvoisat keskustelijat!

Tämä foorumi on varattu ilmoituksille, joissa etsitään työtä tekijöille tai toisinpäin. Keskustelut oikeudenmukaisuudesta, palkoista, työehdoista ja ammatillisuudesta sopivat paremmin joko toiselle viestialueelle tai ainakin oman otsikkonsa alle.

Annetaan ilmoitusten olla ilmoituksia, jotta etsijät löytävät haluamansa. Tämä olisi minusta kohteliasta muita käyttäjiä kohtaan.

Toivoisin siis kaikilta keskustelijoilta hieman tähänastista parempaa harkintaa tässä asiassa!


Ismo Kiesiläinen
moderaattori

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 01.06.2007 23:56

Kuulkaa aivan sama.

Jos Digivideo haluaa brändikseen "foorumi, jossa tyhmää huijataan" niin siitä vaan. Eipä se ole pois kuin siltä joka lankaan lentää.

Toivottavasti on edes harkittu temppu foorumin viralliselta humanistilta.

Kannattaa myös huomata, että kommentointiin puuttuminen ei ole asian ainoa puoli. Tämä uusi käytäntö toimii oikeastaan vain sillä ehdolla, että täällä julkaistaville työtarjousilmoituksille määritellään tarkat säännöt. Ilmoituksesta on alusta asti selvittävä tiettyjä, kenties ikäviäkin, faktoja.

Jasu
Viestit: 932
Liittynyt: 13.03.2007 20:26

Viesti Kirjoittaja Jasu » 02.06.2007 00:01

Epäilijä kirjoitti:Jos Digivideo haluaa brändikseen "foorumi, jossa tyhmää huijataan" niin siitä vaan. Eipä se ole pois kuin siltä joka lankaan lentää.
Ymmärränkö oikein että johdonmukaisuus ei olisi hyve?

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 02.06.2007 00:06

Jasu kirjoitti:Ymmärränkö oikein että johdonmukaisuus ei olisi hyve?
Se on ihan sinun oma asiasi mitä ymmärrät.

timpu
Viestit: 349
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja timpu » 02.06.2007 00:13

Epäilijä kirjoitti:Kannattaa myös huomata, että kommentointiin puuttuminen ei ole asian ainoa puoli. Tämä uusi käytäntö toimii oikeastaan vain sillä ehdolla, että täällä julkaistaville työtarjousilmoituksille määritellään tarkat säännöt. Ilmoituksesta on alusta asti selvittävä tiettyjä, kenties ikäviäkin, faktoja.
Kiinnitin huomioni siihen, että yleisluontoinen pohdiskelu harrastus- ja ammattitoiminnan pelisäännöistä pitäisi käydä erillisessä keskustelussa. Tällä hetkellä sitä käydään toistuvasti ilmoitusten alla. Tällaisen keskustelun keskittäminen oikean otsikon alle auttaisi löytämään sen jatkossakin.

Silti on aivan mielekästä kysyä tarkennuksia, jotka liittyvät itse ilmoitukseen - varsinkin, jos on itse tosissaan kiinnostunut ilmoitukseen vastaamaan.

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 02.06.2007 01:17

Jep,

Mutta edelleen on aiheellista nostaa älämölö jos joku etsiskelee kokenutta äänittäjää koko heinäkuuksi, 110% panoksella, ilman yhdenkään päivän poissaoloa, mahdollisella - mutta ei varmalla - ruokapalkalla.

Jasu
Viestit: 932
Liittynyt: 13.03.2007 20:26

Viesti Kirjoittaja Jasu » 02.06.2007 01:27

Epäilijä kirjoitti:Jep,

Mutta edelleen on aiheellista nostaa älämölö jos joku etsiskelee kokenutta äänittäjää koko heinäkuuksi, 110% panoksella, ilman yhdenkään päivän poissaoloa, mahdollisella - mutta ei varmalla - ruokapalkalla.
Miksi, kykenet ehkä perustelemaan väittämäsi?

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 02.06.2007 01:31

Jasu kirjoitti:Miksi, kykenet ehkä perustelemaan väittämäsi?
Ei ole ollut tapana.

tapio
Viestit: 1694
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja tapio » 02.06.2007 02:00

timpu kirjoitti:Kiinnitin huomioni siihen, että yleisluontoinen pohdiskelu harrastus- ja ammattitoiminnan pelisäännöistä pitäisi käydä erillisessä keskustelussa. Tällä hetkellä sitä käydään toistuvasti ilmoitusten alla. Tällaisen keskustelun keskittäminen oikean otsikon alle auttaisi löytämään sen jatkossakin.
Mieluusti voidaan käydä keskustelua tästä ja muista polttavista aiheista niitä varten luotujen otsikkojen alla, mutta kyllä räikeistä epäkohdista pitää voida huomauttaa juuri tasan niissä ketjuissa, joissa kyseinen tilanne on tullut esille.

Toinen vaihtoehto on se, että moderaattorit pitävät "töitä ja tekijöitä tarjolla"-osaston siistinä ja poistavat kaikki päättömät ilmoitukset. Vähän epäilen, että täällä kantti siihen riittää.

timpu
Viestit: 349
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja timpu » 02.06.2007 12:03

Epäilijä kirjoitti:Jep,
Mutta edelleen on aiheellista nostaa älämölö jos joku etsiskelee kokenutta äänittäjää koko heinäkuuksi, 110% panoksella, ilman yhdenkään päivän poissaoloa, mahdollisella - mutta ei varmalla - ruokapalkalla.
Kuten tuolla etusivulla lukee, "Digivideo.fi on suomalaisille videoharrastajille tarkoitettu sivusto". Jos joku harrastaa elokuvantekoa noin intohimoisesti ja etsii tekemiseen kumppaneita, on tämä sivusto siihen juuri oikea paikka. Harrastustoimintaa ei ole mitään syytä arvioida työehtosopimusten valossa tai muilla ammatillisilla kriteereillä.

Jos on syytä epäillä huijauksesta tai laittomuuksista, ne epäilyt voisi käsitellä jotenkin asiallisemmin. Esimerkiksi ylläpidolle voi ilmoittaa, jos sellaista täällä esiintyy. Todisteet mukaan. Pelkästään se, että ammattilaista ottaa harrastustoiminta päähän, ei minusta ole riittävä syy sabotoida toisten ilmoituksia.

Ja edelleen: keskustelua voi ja on syytäkin käydä. Pidetään se kuitenkin erillään ilmoituksista.

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 02.06.2007 13:28

timpu kirjoitti:Harrastustoimintaa ei ole mitään syytä arvioida työehtosopimusten valossa tai muilla ammatillisilla kriteereillä.
Ihan maalaisjärki riittää.

Taitaa olla niin, että foorumin virallisella humanistilla on itsellään pian alkamassa jotain projektintynkää, jossa tarvitaan orjavoimaa ja siksi pitää vedellä uusia linjauksia. No vetele ihan rauhassa.

Minkä tähden muuten luokittelet sabotoinniksi tuon törkeisiin ylilyönteihin puuttumisen. Muistaakseni tuollaisissa keskusteluissa ei koskaan ole esitetty kieltoa osallistua puheena olleeseen hankkeeseen. On vain esitetty erilaisia pohdintoja ja jos siltä pohjalta joku sitten päättää jättää osallistumatta ko. hankkeeseen niin pohdinnoissa lienee ollut vinha perä. Ja jos pohdinnat ovat olleet aiheettomia niin varmasti aikuiset ihmiset osaavat myös itse tehdä johtopäätöksiä.

Taidat kuvitella olevasi joku niin suuri mediaguru, että luulet, ettei kenelläkään muulla ole medialukutaitoa kuin sinulla ja siksi sinun täytyy auttaa poloisia. Olet väärässä.

kuvaaja myös
Viestit: 26
Liittynyt: 10.03.2007 14:10

Viesti Kirjoittaja kuvaaja myös » 02.06.2007 14:34

Osittain olen samaa mieltä, veetuilu ei kuulu aina ilmoituksen perään. Joskus kuuluu. Näistä voi valita, nämä eivät ole suoria lainauksia, vaan karrikointeja eri ilmoitustyypeistä, jotka ovat kaikkein rasittavimpia ja ärsyttävimpiää:


1. "Hei. Olemme innokas amatööriporukka joka etsii ammattitaitoisia osaajia. Olethan valmis sitoutumaan ja lupaamaan meille ilmaiseksi täyden työpanoksen leffaamme, joka menee kansainväliseen levitykseen tai ainakin yritämme myydä idean kanaville ja tuotantoyhtiöihin. Olemme kaksi suurta lupausta jotka päättävät kaikesta elokuvaan liittyvästä, sitä sanotaan yhteistyöksi.

Koska emme osaa itse leikata, kuvata, valaista, äänittää emmekä tehdä tehosteita elokuvaamme, tarvitsemme siksi osaavaa porukkaa tekemään meille leffa, jonka voimme laittaa nettisivuillemme ja sanoa töitä hakiessamme olevamme ohjaajaguruja ja sisällöntuottajia. Kaikki ryhmän jäsenet saavat tietenkin nimen lopputeksteihin, ja siten kunniaa ja mainetta. Muuten leffan valmistuttua voivat painua sinne mistä ovat tulleetkin, varsinkin kun päätön palloilumme kuvauspaikalla johtuu aina netistä haalituista amatööreistä, eikä suinkaan puutteellisista ohjaajantaidoistamme, huonoista ihmissuhdetaidoistamme ja surkeasta käsikirjoituksesta. Toivomme että sinulla on oma kalusto, ja sinulla on TODELLA halua sitoutua projektiin"

2. "Hei olen töissäkäyvä aikuinen setä. Etsin taitavaa nuorta kuvaamaan rasittavan juhlatilaisuuden. Koska olen jo tuhlannut koko kuukausipalkkani pöydän antimiin ja väkijuomiin, budjetti on erittäin pieni. Oletan että ymmärrystä ja joustavuutta löytyy nuorelta, jonka tehtävänä siis olisi kuvata ja editoida tilaisuus DVD:lle.
Jos siis jollain teistä on selkärankaa ja halua saada arvokasta kokemusta tilaisuudenkuvaamisesta, ota yhteyttä ja tee tarjous, mitä pyytäisit kokoillan työstä. Työ menee halvimmalle ja taitavimmalle. Laiskat, rahanahneet ja tyhmät älkööt vaivautuko."

kuvaaja myös
Viestit: 26
Liittynyt: 10.03.2007 14:10

Viesti Kirjoittaja kuvaaja myös » 02.06.2007 14:54

ja the last and the worst:

3. "Hei! Etsimme työtäpelkäämätöntä harjoittelijaa uuden tv-sarjan tuotantoon.
Sinulla on usean vuoden kokemus kuvaamisesta, leikkaamisesta ja tuotantokuvioista. Kykenet noudattamaan aikatauluja ja hoidat pyydettäessä kaikki asiat itsenäisesti. Tunnet Final Cutin, Avidin ja Adoben softat paremmin kuin äitisi visakortin numeron. Atk-taitosi ovat moitteettomat niin mac- kuin pc- ympäristöissä. Osaat tehdä nettisivuja ja artikkeleitasi on julkaistu alan lehdissä. Osaat taittaa julisteita ja pyöräytät useita tunteja motion graphicsia mennen tullen ja palatessa. Sinulla on silmää niin yksityiskohdille, kuin myös laajemmille kokonaisuuksille. Olet lahjakas, idearikas sekä sosiaalinen. Vaikka olekin erikoistunut omaan alueeseesi, sinulta odotetaan että et ole mikään tuppisuinen nörtti, vaan luonteeltasi avoin ja harrastat jotain kallista, kuten vaikkapa laitesukellusta.
Sinulla on ajokortti, johon olet aikoinaan raapinut rahat leikkaamalla hautausmaalla nurmikkoa, odotellessasi tilaisuutta päästä suomen elokuvamaailman huipulle. Me korjaamme nyt hedelmät siitäkin hankinnastasi takoessamme voittoa. Olet organisointikykyinen, joustava etkä pelkää joutua haastaviin tilanteisiin mahdottomissa olosuhteissa. Palkkaa emme ymmärrettävistä syistä voi harjoittelijalle maksaa, mutta saat työtodistuksen ja kokemusta. Lähetä kattava portfoliosi, CV:si ja lyhyt kertomus itsestäsi ja tähän astisesta elämästäsi sekä perustelu, miksi juuri sinä olisit meidän paras valintamme. (Max 1 sivu, koska meillä ei ole aikaa lukea hakemuksia.) Voit halutessasi liittää hakemukseesi tuoreen valokuvan itsestäsi sivulta, takaa ja edestä. Emme vastaa puhelimitse emmekä sähköpostitse esitettyihin kysymyksiin. "

Jargon
Viestit: 50
Liittynyt: 14.06.2005 13:32
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Jargon » 03.06.2007 11:43

Melkoinen rauhanjulistus...

Entäpä sellainen sydeemi, että itse ilmoitusosiossa pyrittäisiin välttämään kauhean syvällisiä kritiikkejä, mutta digivideo-foorumille avattaisiin jonkin sortin "Kuukauden kusetus" -palsta, jolla voisi sitten vedellä täysilaidallisia arveluttavia ilmoituksia kohtaan? Sillä tavalla kaikki mielenkiintoiset palautteet ja keskustelut olisi helppo löytää yhdestä paikasta.

muLperi
Viestit: 30
Liittynyt: 12.04.2007 15:44
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja muLperi » 03.06.2007 19:15

hullua porukkaa

Lukittu