Hintaero Suomi vs. Saksa (ja muut maat)

Keskustelua laitteiden ja tarvikkeiden hinnoista sekä "mistä ostan" jutustelu
Mika1
Viestit: 492
Liittynyt: 26.03.2005 18:12
Paikkakunta: Pieksämäki

Hintaero Suomi vs. Saksa (ja muut maat)

Viesti Kirjoittaja Mika1 » 04.09.2014 13:49

Muutama vuosi sitten porukka tilasi innokkaasti kameroita Saksasta ja muista maista. Taitaa hinnat olla muuttuneet sellaiseksi, ettei ainakaan uusimmissa kameramalleissa kannata enää lähteä merta edemmäksi kalaan.

En vertaillut eri merkkejä, mutta ainakin Panasonic GH4 runko maksaa tätä kirjoittaessani Suomessa 1499,- (norm. 1699,-). Saksan hintavertailukone näyttää siellä hinnan olevan sama 1499,- kaikkialla. Ebay:n kautta voi tilata suoraan Japanista, jolloin hinta arvolisäverollisena 1454,50, joten häviävän pieni ero Suomeen.

Rahat kannattaa muutenkin jättää pyörimään kotimaahan aina kun mahdollista, joten hintaetua ulkomaan hyväksi tulisi olla vähintään 20%, ennekuin kannattaa edes harkita muualta hankintaa.

Äänipuolen kamoja suomalaiset harrastajat hankkivat edelleen läjäpäin Saksan Thomannilta. Kuitenkin esim. kotimainen St. Paul's Sound tarjoaa usein samat hinnat ja joskus jopa edullisemmat.

Osta Suomi nousuun! :wink:

tonalt
Viestit: 608
Liittynyt: 01.08.2011 08:36

Viesti Kirjoittaja tonalt » 04.09.2014 15:16

Vähän riippuu. GH4:n päädyin ostamaan Suomesta. GH2 tuli aikoinaan vielä huomattavasti halvemmaksi ostaa briteistä.

Kamerarigit yms. erikoisvempeleet, millä on laadukkaita kiinalaisia/korealaisia semipro-valmistajia kuten Lanparte tai Wondlan, tulee edelleen huomattavasti halvemmaksi ostaa ulkomailta. Ja miksi niitä Suomesta koskaan halvemmalla saisikaan?

Sitten pro-audiovehkeet, kuten Sound Devices, on ero USA:n ja Euroopan välillä merkittävä. Tosin tulee verot päälle, ellei sitten joku hae paikan päältä..

St. Paul's Sound -issa näyttäisi tosiaan olevan kuluttajatason vehkeet kilpailukykyiset Thomannin kanssa. Pistetään muistiin.

"Osta Suomi nousuun" sloganit on täyttä shaissee. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan, näin se on ja tulee aina olemaan. Kallista ja paikallista tuen lähinnä ravintolapäivinä, koska siinä saa samalla kokemuksen ja oikeasti jotain mitä et pysty tilaamaan Kiinasta.

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 05.09.2014 13:26

Japanin hinnoissa kannattaa muistaa se että vempeleet tulee ilman akkua joka sitten ostettava jostain muualta. Liittyy johonkin lentorahti säännöksiin.

Valitettava tosiasia on että persaukisella ei oo varaa ostaa suomesta. Hinnat pitäs olla samaa tasoa ainakin eu-maiden kanssa kun tullit ja verot suurinpiirtein samaa tasoa. Asiakaskuntakin on verkkokaupoissa sama.

Vastaa Viestiin