Lavastaminen varastotilaan

itarumaa
Viestit: 135
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Lavastaminen varastotilaan

Viesti Kirjoittaja itarumaa » 30.04.2012 13:25

Moi,

onko kokemuksia siitä, että miten voisi hyvin lavastaa varastotilaan erinäisia kohtausten vaatimia lavasteita, kuten toimistohuone, makuuhuone, olohuone jne.

Kun kesällä pitäisi Tampereella kuvata tätä minun täyspitkää elokuvaa ja olen kovasti pähkäillyt näitä kuvauspaikkoja.

Ideana sitten tuli että jos vuokraisi n. 40 neliön varaston 1kk ajaksi ja lavastaisi sinne tarvittavan rekvisiitan. Reaalisointikeskuksista saa huonekalut halvalla ja pakua saa lainaan. Valot voisi toteutua esim led-valojen avulla.

Onko kenelläkään kokemuksia/kommentteja/yms ideasta.

canned

Viesti Kirjoittaja canned » 30.04.2012 19:51

Jos saat jostain halvalla rakennusmateriaaleja niin vaikkapa vanerista ja kakkosnelosesta voi tehdä lavastuselementtejä joilla rajataan tilaa osiin, sopivalla pintamateriaalilla toimiston oikeita seinäpintoja voi hyödyntää lavastetilan osina ja säästää elementeissä. Tyypillinen palikka on noin metrin leveä ja pari- kolme metriä korkea, mieluiten 3 luokkaa. Valot voi ampua yläreunan yli tai tehdä teräsputkesta ristikon johon valot kiinnitetään.
Muista järeät painot seinäelementeille, sattuu pirusti jos sellainen kaatuu jonkun päälle :(

Kannattaa piirrellä tilat tosi tarkkaan etukäteen, seinää tai kattoa ei tarvita sinne mistä sitä ei nähdä kuvassa. Hyvinkin vähällä voi päästä jos rajaa ovelasti :wink:

Arkkitehti
Viestit: 907
Liittynyt: 22.03.2005 09:50

Viesti Kirjoittaja Arkkitehti » 02.05.2012 10:35

Voi olla että jauhan nyt itsestäänselvyyksiä, mutta 40neliön tilaan jos nuo setit lavastat niin tuskin ne samaan aikaan mahtuvat olemaan pystyssä. Tai siis lavasteen suurin hyötyhän menetetään, jos operointitilaa ei ole.

Tämäkin varmaan itsestään selvää, mutta valaisimet varaston oikeaan kattoon tai lavasteeseen tehtyyn kehikkoon, niin vältyt jalustojen näkymiseltä kuvissa. Toki myös jalustoille itse lavastehuoneen ulkopuolelle.

Tsekkaa tilan melutaso. Toisin sanoen meneekö vieressä isoa valtatietä? Onko lähellä metrotunnelityömaa? Entä ilmastointi. Esim makuuhuonekohtauksissa pienikin hurina tulee myöhemmin ketuttamaan.

Tosin tuskin varastohallissa välttämättä mitään koneellista ilmanvaihtoa on, mutta kandee tsekata kaikki hurisevat laitteet ja saako ne pois päältä.

Akustiikka on kans olennainen. Testaa se, ja pehmennä seiniä tarvittaessa. Ihminen muuten tottuu kaikuun, eli jos tilaan menee niin kannattaa nauhottaa siellä dialogia ja MYÖHEMMIN kuunnella sitä vasta kotona esim kuulokkeilla, että oliko sitä kaikua vai ei.

Jos haluat vähän jenkkileffafiilistä niin savukone ei oo pahitteeks. Sillä kun suihkii semmoisen ihan kevyen udun ja antaa hälvetä hetken, niin valo pehmenee ja tulee makeeta ilmaperspektiiviä kuviin. Tosin mieluummin liian vähän kuin liian paljon.

Ja nyt kun kerran olet tekemässä lavastetta niin ota kaikki ilo irti siitä. Toisin sanoen mieti elokuva värimaailmaa ja mitä siltä haluat. Usein leffoissa esim käytetään vihreää tapettia (jota ei oikeasti enää ole juuri missään) koska se sointuu oranssin ihmisihon kanssa makeesti yhteen. Ja esimerkiksi Le Havre elokuvassa oli selvästi kaikki maalattu vaaleanturkoosiksi (toimii myös hyvin oranssin kanssa).

Itse en edes harkitsisi valkoista seinää kun kerran on mahdollisuus tehdä mitä lystää.

Vanhat ketut tekevät lavasteisiin myös pelivaraa, esimerkiksi reikiä taulujen taakse. Näistä reistä voi sitten kuvata jos ei jaksa koko seinäelementtiä siirtää.

itarumaa
Viestit: 135
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja itarumaa » 02.05.2012 12:25

Olipa hyviä ideoita, erityisesti tuosta värimaailmasta, pystytettävistä seinistä jne.

Sen verran huomauttaisin että koska kyse on mykkäleffasta niin äänillä ei ole merkitystä:)

Eihän lavasteen tarvitse olla iso, periaateessa yksi nurkkakin riittää suureen osasta kohtauksista., riippuen toki mitä kuvataan ja kuinka paljon näyttelijät liikkuvat.

Arkkitehti
Viestit: 907
Liittynyt: 22.03.2005 09:50

Viesti Kirjoittaja Arkkitehti » 02.05.2012 20:52

Jos käyttää nurkkana varaston oikeata nurkkaa, ei takavalojen asentaminen onnistu enää helposti. Studiossa työskentelyssä on just parasta se että pääsee pyörimään rajattomasti setin ympärillä.

Perry
Viestit: 67
Liittynyt: 18.07.2007 09:58

Viesti Kirjoittaja Perry » 06.07.2012 21:50

40 neliömetriä kuulostaa erittäin vähältä, riittää toki lähikuviin, muttei paljoa muuhun.

itarumaa
Viestit: 135
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja itarumaa » 13.07.2012 10:08

Tämä homma jäi sen takia, että tuntui olevan kovin vaikeaa löytää varastotilaa jossa homman voisi toteuttaa, joten muutin monta kohtausta sitten ulkoilmassa kuvattavaksi.

Vastaa Viestiin