Sivu 1/1

Kamerauutisia pitkästä aikaa

Lähetetty: 12.09.2009 18:53
Kirjoittaja Kunto Hirvikoski
Kamerarintamalla on ollut rauhallista sen jälkeen kun HD saatiin myös muistikorttikameroihin. Malleja toki ilmestyy koko ajan lisää, mutta mullistavia uusia ominaisuuksia niissä ei juuri ole.

Eräs trendi on kameroiden pienentyminen ja videon tulo valokuvauskameroihin ja kännyköihin. JVC on kuitenkin julkaissut kännykän kokoisen ja näköisen HD-videokameran - ilman kännykkää.
Kuva
http://www.jvc.co.uk/product.php?id=GC-FM1VEU

Apple taas on lisännyt iPod mediasoittimeensa videokuvauksen. Se tosin ei ole HD, vaan VGA-tasoista. Tämä lienee tämän hetken pienin videokamera, painoa on vain 36 grammaa.
http://www.apple.com/fi/ipodnano/specs.html

Videokuvaajan kannalta ongelmallista näissä kaikissa on, että eurooppalainen tv-normi näyttää unohtuneen jopa täällä myytävistä laitteista. Amerikkalaisella kuvataajuudella pärjää toki, jos ei tarvitse sekoittaa kuvaamiaan otoksia kotimaisen videon kanssa. Nuo molemmat kamerat on varustettu softalla, jolla jonkinmoinen "leikkaus", otosten valinta ja videon siirto YouTubeen onnistuu. Toivottavasti valmistajat noteeraavat Euroopan olemassaolon edes seuraavissa malleissaan.

TV-alan ammattilehti julkaisi, tosin kysymysmerkillä varustettuna uutisotsikon: "Sony julkaisee viimeisen SD-kameransa". Viisi vuotta tuotannossa ollut PD170 saa seuraajansa, DSR-PD175:n. Paljonkaan muutoksia ei ole tapahtunut, mutta ilmeisesti jo tuotantolinjakin kaipasi uusintaa. Jos tämä on viimeinen nauhalle tallentava SD-kamera, voidaan olettaa nauhoja saatavan vielä ainakin 10 vuotta. Hintaa ei aiota laskea, vaikka uutisen lopussa todetaan, että vastaavan Sonyn HD-kameran saa maksamalla 20% lisää. Tällaiset kamerat ostetaan kuitenkin tarpeeseen ja jos HD:n tarvetta ei ole, mitäpä sellaista hankkimaan. Uutinen kokonaisuudessaan: http://www.tvbeurope.com/index.php?opti ... 5&Itemid=1

Lähetetty: 16.09.2009 10:46
Kirjoittaja Kunto Hirvikoski
Löytyyhän niitä iPodia pienempiä kameroita tietysti. Tässä yksi, vain 18 grammaa painava. Sitä sitten kutsutaankin jo vakoilukameraksi:
http://www.intelspy.com/smallest-007-mi ... order.html