Sivu 1/1

GreenScreen maali

Lähetetty: 29.03.2012 20:34
Kirjoittaja Azmodan
Mistä ja mikä väri tuohon sopii parhaiten?? siis tarkoitus olis maalata vaneri "seinä" ... pohjamaali ja sitten tuo green screen maali...??

Lähetetty: 29.03.2012 21:07
Kirjoittaja Azmodan

Re: GreenScreen maali

Lähetetty: 29.03.2012 21:37
Kirjoittaja canned
Azmodan kirjoitti:Mistä ja mikä väri tuohon sopii parhaiten??
tämä
tai tämä esim. täältä

Lähetetty: 29.03.2012 21:50
Kirjoittaja Azmodan
Mutta käykö tuo ehdottamani maali??

Lähetetty: 30.03.2012 05:21
Kirjoittaja canned
Azmodan kirjoitti:Mutta käykö tuo ehdottamani maali??
kyllä varmaan, en ole testannut. saturaatiota vois olla enemmänkin mut pitäis päästä testaamaan ihan livenä että vois tarkemmin sanoa. Esim. pinnan pitää olla ihan matta ja myös heijastusindeksin oikea (tällä merkitystä enimmäkseen jos valaistaan kohde ja osa taustasta, esim. lattia, samalla valolla. Muuten vaikuttaa enemmän tarvittaviin valotehoihin jne.)

Sanottakoon että 'oikean' maalin käyttäminen ei välttist tule paljoa kalliimmaksi jos ei maalaa sillä isoa lattiapintaa (jota tulee sotkettua yleensä oikein urakalla eli jota pitää uudelleenmaalata usein) vaan lähinnä seinäpintoja jotka saavat enimmäkseen olla rauhassa.
Pinta muuttaa myös väriä ikääntyessään joten uusintamaalaus on yleensä tehtävä koko screenille, kannattaa ottaa huomioon suunnittelussa. Lattiasta osa kannattaa maalata irrallisille vanerilevyille yms. jotka voi siirtää turvaan silloin kun lisäpintaa ei tarvita ja joilla voi jatkaa pintaa syvyyssuunnassa paikallisesti ilman että koko lattian pitää olla isompi :wink:

Lähetetty: 30.03.2012 15:14
Kirjoittaja Azmodan
Mitään levyjä jaksa käydä maalailemaan... tilasin sit 3x6m:n kankaan digitarvikkeesta.. ja sen lisäksi minullahan on jo 2x3 kangas niin tuolla nyt varmaan saan sitten haluamani taustan rakennettua helposti ja suht edullisesti! ;)

Lähetetty: 03.04.2012 19:03
Kirjoittaja Azmodan
Tänään se sitten tuli... pitäs vaan viel asentaa se tonne seinälle.. ;)

greenscreen maali

Lähetetty: 08.09.2012 12:55
Kirjoittaja harris
Moi,
onkos kenelläkään käytännön kokemuksia kalliin Roscon korvaavista maaleista(esim. tuosta edell. mainitusta tikkurilan vihreästä)? Ja jos on pakko vaikkapa sitten tehdä viimeinen silaus Roscolla, niin millaisenkohan pinta-alan tuolla about 3 litralla maalaisi. Ja vielä kyselisin mistähän Suomesta saisi huokeimmalla kallista Roscoa(olen toki googlaillut, mut jos joku tietää hyvän mestan, joka ei välttämättä tärppää verkolla, verkosta)

Lähetetty: 08.09.2012 17:09
Kirjoittaja Halsu
Meillä on uuden studion tiimoilta meneillään saman aiheen pähkäily. Kirjoitin aiheesta hieman blogiakin studiomme saitille (tuolla myös esimerkkikuvia):

http://spacewhale.fi/rinta-kaarella-maaliin-tai-ei/

Summa summarum, omien tutkailujeni mukaan Roscon greenscreen -väri on suunnilleen puolivälissä tikkurilan kahdesta väristä: S1070-G10Y ja S1070-G20Y.

Molemmat noista varmaan toimivat riittävän hyvin yksinkin, jos yhteensopivuus aidon kanssa ei ole välttämätöntä. Sekoittamalla noita kahta maalia 50-50 suhteella päästään jo sangen lähelle.

Harmony oli hieman pettymys - verrattuna aitoon maaliin, "täyshimmeä" harmony kiiltelee selvästi. Riippuu tapauksesta haittaako tämä - omalle pajallemme on tulossa ns. avaruustausta jossa seinien, lattian ja katon kulmat pyöristetään - tällöin on vaikea välttyä havaittavilta kiilloilta jos maali ei ole täysin mattaa. Suorassa seinässä ongelma on kertaluokkia pienempi, kiilloista pääsee kyllä eroon sijoittamalla valot sopivasti.

Voi olla että päädymme maalaamaan ensin pariin-kolmeen kertaan Harmonyllä ja sitten viimeiseksi ohuesti Roscoa päälle. Se gallonan pänikkä riittänee tässä käytössä sangen pitkälle koska kerroksen ei tarvitse olla 100% peittävä, riittää että pinnasta saadaan matta.

greenscreen maali

Lähetetty: 08.09.2012 17:35
Kirjoittaja harris
Kiitos uusista maalivinkeistä. Ostin juuri tuota harmonymattagreeniä ja meinaan maanantaina kokeilla. Jos ei hyvä niin sitten kokeilen noita kahta, uusia Halsun ehdottamia maaleja, mixausta 50-50%.
Vielä valojakin olisi hankittava...onkohan toi ihan yes toi uusi "halpa" Litepanels1x1 LS. Onkos halvempia hyviä vaihtoehtoi...Flolight 1024 about samassa hintaluokassa, hmm?

Lähetetty: 18.07.2013 20:57
Kirjoittaja Hoodoo
Halsu kirjoitti:Summa summarum, omien tutkailujeni mukaan Roscon greenscreen -väri on suunnilleen puolivälissä tikkurilan kahdesta väristä: S1070-G10Y ja S1070-G20Y.
Minulla pääsi maali loppumaan eikä kauppa, josta edelliset ostin pysty tähän hätään Roscon maalia toimittamaan.

Ajattelin kokeilla lattialevyihin jotain tavallista maalia ja toi Halsun mainitsema yhdistelmä voisi olla hyvä kokeilla.

Mutta mitä nämä koodit ovat? En löytänyt Tikkurilan sivuilta tuonlaisia koodeja.

Lähetetty: 19.07.2013 20:35
Kirjoittaja Hoodoo
Hoodoo kirjoitti:Mutta mitä nämä koodit ovat? En löytänyt Tikkurilan sivuilta tuonlaisia koodeja.
Noo... K-raudassa tunsivat hyvin kaikki noi koodit, eiköhän se tästä.