Sivu 1/5

Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia

Lähetetty: 23.02.2007 15:05
Kirjoittaja arttuextra
27.4.2007 aloittava Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia televisiossa. Ajatuksena on tuottaa yhteisökanava, jossa myös verkko toimii suuressa roolissa. Kanavalla suhtaudutaan positiivisesti esimerkiksi kansalaisjournalismiin, lyhytelokuviin, sketseihin yms. Uskoisin että ajatus herättäisi mielenkiintoa juuri tällä foorumilla. Lisätietoja osoitteesta http://www.yle.fi/extra

Lähetetty: 23.02.2007 17:30
Kirjoittaja marnoldrosa
kuulostaa hyvältä. tämä mahollistaa laajemman katsojasektorin, koska kuitenkin pääasiassa vain harrastajat löytää netin videot ja alan palstat.

Lähetetty: 23.02.2007 22:43
Kirjoittaja japiippo
En äkkiseltään löytänyt mainintaa, pitääkö videoita lähettävän luovuttaa kaikki materiaalinsa tekijänoikeudet firmalle, kuten esim. Nelosen hauskat kotivideot -ohjelman tapauksessa pitää. Löytääkö joku tietoa?

Lähetetty: 26.02.2007 14:00
Kirjoittaja arttuextra
Olemme ajatelleet että hankkisimme lähetettävälle materiaalille vuoden esitysoikeudet. Materiaali voitaisiin näyttää kokonaisuudessaan kanavallamme kaksi kertaa. Lisäksi voisimme käyttää osia materiaalista markkinointi tarkoituksiin.

http://www.yle.fi/extra

Lähetetty: 26.02.2007 14:31
Kirjoittaja uuh
arttuextra kirjoitti:Olemme ajatelleet että hankkisimme lähetettävälle materiaalille vuoden esitysoikeudet. Materiaali voitaisiin näyttää kokonaisuudessaan kanavallamme kaksi kertaa. Lisäksi voisimme käyttää osia materiaalista markkinointi tarkoituksiin.

http://www.yle.fi/extra
Eikö tuo ole se sama perussetti mikä muillakin Ylen kanavilla?

Lähetetty: 26.02.2007 16:05
Kirjoittaja Jannechrome
Hauska nähdä YLEltä tällaista rohkeutta. Tuottajalle haasteellinen tehtävä, mutta kun se toimii niin varmaan siitä tulee jotain uutta ja ihmeellistä.

Kaksi esitysmahdollisuutta vuoden aikana kuulostaa sopivalta. Täydellinen materiaalin omiminen ikuisiksi ajoiksi ei toimisi, ainakaan pidemmän päälle. Sillä tavalla olisi mahdoton saada hyvää ainestoa.

Re: Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia

Lähetetty: 26.02.2007 16:45
Kirjoittaja EsaH
arttuextra kirjoitti:27.4.2007 aloittava Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia televisiossa.
Hienoa! Uskoisin, että YLE:n puolella osataan hoitaa tekniikkapuolikin hieman asiantuntevammin kuin Nelosen Hauskat Kotivideot ohjelmassa. Näkyisi jotakin muutakin kuin nykivää kuvaa, kuvaa mistä ei saa mitään selvää tai pätkiä joissa on field order nurin päin. Nämähän kuuluvat "Hauskoissa Kotivideoissa" ilmeisesti jonkinlaisiin videon teknisiin perusvaatimuksiin... :D

Missä formaateissa materiaalia voi toimittaa ja onko myös 16:9 kuvasuhde anamorfisena mahdollinen, ilman että se näkyy TV:ssä "venytettynä"? Tietäisi sitten vastaisen varalle, jos vaikka jotakin sopivaa löytyisi... Tämä kuvasuhdejuttuhan ei välttämättä ole päivänselvä kun valtaosa materiaalista on yleensä 4:3 muotoa ja kuitenkaan kuvasuhdetta ei voine muuttaa kesken ohjelman.

Lähetetty: 26.02.2007 16:51
Kirjoittaja Jaakko
Toi "Ruttoryhmä" pitää ainakin saada Extralle!

http://www.youtube.com/ruttoryhma

Lähetetty: 26.02.2007 17:35
Kirjoittaja Digiootti
Jaakko kirjoitti:Toi "Ruttoryhmä" pitää ainakin saada Extralle!
Eiköhän nuo "tankeros" jutut sovi paremmin törkytorstaihin.... :wink:

Re: Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia

Lähetetty: 26.02.2007 22:33
Kirjoittaja japiippo
arttuextra kirjoitti:Olemme ajatelleet että hankkisimme lähetettävälle materiaalille vuoden esitysoikeudet.
Hyvältä kuulostaa. Tällaista on odotettu, YLEispätevää kanavaa. :)
EsaH kirjoitti:...tekniikkapuolikin hieman asiantuntevammin kuin Nelosen Hauskat Kotivideot ohjelmassa.
Tosin sielläkin ne jenkkilästä ostetut videot ovat toimineet oikein (vaikka niissä NTSC-PAL-muunnos onkin), ongelmia taisi olla aikoinaan lähinnä kotimaisten videoiden kanssa. Ja nyt sekin on ratkaistu, kun kotimaisia näytetään enää vain nettiversioista televisioon skaalattuina. :)

Re: Yle Extra alkaa näyttää katsojien tuottamaa materiaalia

Lähetetty: 27.02.2007 11:40
Kirjoittaja EsaH
japiippo kirjoitti:Ja nyt sekin on ratkaistu, kun kotimaisia näytetään enää vain nettiversioista televisioon skaalattuina. :)
Juu, eipä ole field order ongelmaakaan kun matsku on kamerakännykällä tai stillkameralla kuvattua. Voihan sen tietysti noinkin ratkaista... :?

Mutta josko sitten Extralla nähtäisiin aitoa videokuvaakin.

Lähetetty: 27.02.2007 21:24
Kirjoittaja sobere
pitääköhän videossa olla oma tekosta musiikkia yms. ääni samplet ite tehty?

Lähetetty: 27.02.2007 22:25
Kirjoittaja Pukki
Kaippa ylellä on varaa maksaa _Edes_ teostot.

Lähetetty: 27.02.2007 23:23
Kirjoittaja Epäilijä
Pukki kirjoitti:Kaippa ylellä on varaa maksaa _Edes_ teostot.
Lähetysoikeuskorvaukset varmaan joo jos tekijä on kuitannut tallennuskorvaukset.

Yle Extra / Tekijänoikeudet / Kamerat

Lähetetty: 28.02.2007 11:44
Kirjoittaja arttuextra
Mikäli lähetetty materiaali sisältää teoston alaista musiikkia siitä maksetaan myös korvaus. Edellinen koskee kuitekin ainoastaan televisiota, tällä hetkellä kaupallisen musiikin käyttö verkon puolella tuottaa ongelmia (toistaiseksi).

Kyllä Extralla nähdään myös videolla kuvattua materiaalia mikäli sitä meille lähetetään ja se on sisällöltään laadukasta. Esimerkiksi kännykkäkameralla kuvatun materiaalin näyttäminen televisiossa vaatii jonkin verran säätöä, mutta on kuitekin teknisesti ihan mahdollista.

Mikäli vastaavanlaisia kysymyksiä herää lisää, Extran nettisivuilla on "asiakaspalvelu"-palsta, jossa aiheista voidaan keskustella lisää http://www.yle.fi/extra/arttu.php