Digi8:n tulevaisuus?

Tietokoneisiin ja niiden oheislaitteisiin liittyvät ongelmat.
Teijo Särkkä

Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Teijo Särkkä » 21.04.2002 11:31

..meni ensin ihan vika foorumiin vahingossa..oisko täällä vastaajia?
Mikähän lienee tuon Digi8-formaatin tulevaisuus, onko kellään näkemystä?
Eli jos vaan haluaa edullista ja hyvää digivideokuvaa talteen ilman sen kummempaa tarvetta editoida filmejä suuremmin sekä mahdollisesti vain siirtää tallennetta normaalille VHS:lle, niin onko Digi8 riittävä siihen. Vai onko Digi8 jo häviävää luonnonvaraa lähitulevaisuudessa??
Ilmeistä kai on, että kuitenkin "digi"-muotoon tallennettu tieto voitanee helpommin siirtää tulevaisuudenkin laitteille nähtäväksi ja kuultavaksi. Vai onko Mini-dv lyömässä kokonaan Digi8:n?
Jos Digi8, niin mikä pikselimäärä "pitäisi" olla, jotta saadaan selvästi parempaa tulosta, kuin perinteisillä VHS:llä tai VHS-C:llä .. joka on aika kai suhteellista, mutta "noin" arvio!
Täsmennyksenä, että kameran hintaluokan halutaan olevan alle n. 6000Fim !!

Aki Hartikainen

Re: Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Aki Hartikainen » 22.04.2002 15:01

Tuosta tulevaisuudesta en osaa sanoa mutta kokemusta sekä digi8:n että DV:n käytöstä on vuosikausien ajalta ja digi8:ssa ei koko aikana ole ollut ainuttakaan nauhaan liittyvää ongelmaa.

Syytä tähän voi tarkastella vaikkapa vertaamalla kasettien ulkonäköä, DV-kasetti on tulitikkuaskin kokoinen pakkaus jossa nauha on ohutta ja kierretty jyrkälle mutkalle pienten rissojen ympärille. Digi8 käyttää saman asian tallentamiseen huomattavasti vankempaa tekoa olevaa kasettia ja nauhaa.

d8 fani

Re: Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja d8 fani » 22.04.2002 15:12

Tuo on muuten juuri eräs nimimerkkivalintani perustelu.

Sepi

Re: Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Sepi » 22.04.2002 15:46

Uskon sen tulevaisuuteen syystä, että maailma on pullollaan analogia-formaatissa olevia 8 mm kasetteja. D8:han osaa käyttää noita suoraan ja muuntaa dig. muotoon.

Markku

Re: Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Markku » 22.04.2002 16:17

Digi8-nauhatekniikka riittää siihen mihin DV:kin, joten voit editoida ja käsitellä sitä samalla tavalla ja laadulla sekä samoilla laitteilla kuin DV-materiaaliakin.

d8 fani

Re: Digi8:n tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja d8 fani » 22.04.2002 16:28

Korjaisin: LÄHItulevaisuuteen(10 - 20 v.), sillä nyt vielä on paljon esim.ns. suurten ikäluokkien 8 mm:n analoginauhoja odottamassa elvytystään, sitten tämä D8 kait vähitellen muuttuu spesiaaliksi.

Uskoisin myös, että samassa ajassa tulee jokin muu nauhan korvaava media miniDV:n rinnalle/tilalle.

Sepi

Digi8 & DV =>DVD-kamera

Viesti Kirjoittaja Sepi » 22.04.2002 16:50

DVD-levy taitaa olla seuraava tallennusväline, jota kamerat lähitulevaisuudessa käyttävät. Sellaisia on jo mm. Hitachilla ja taitaa olla Panasonicillakin, Amerikan markkinoilla.
Ongelmana on vielä nykyisin ainakin lyhyt tallennusaika.

Osku

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera

Viesti Kirjoittaja Osku » 22.04.2002 17:32

Joo kyllä magneettinauha vetää tallennusformaattina jo viimeisiään, tai ainakin toivotaan niin. Sen verran huono se on.

Jukka Vainikainen
Viestit: 336
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera?

Viesti Kirjoittaja Jukka Vainikainen » 22.04.2002 23:17

HTMLSepi kirjoitti:

DVD-levy taitaa olla seuraava tallennusväline, jota kamerat
lähitulevaisuudessa käyttävät.

Rohkenen olla erimieltä. DVD levyissä on monta haitta puolta mukana eikä levyn pyörittämiseen tarvittava virrana määrä ole vähäisempiä, akkukäyttöisitä laitteista kun on kyse. Lisäksi levyjen naarmuuntumis herkkyys ja koko ovat asioita jotka estävät niiden yleistymisen.

Minä toivon että nauhoista siirrytään suoraan jonkin moiseen muistikorttin perustuvaan järjestelmään. Näissä on merkittävästi pienempi virrankulutus, eivät ole kolhuille allergisia, nopeita käyttää eivätkä vaadi liikkuvia osia. Näissäkin on se mutta. Joko pakkausta on kehitettävä tai muistikorttitekniikan on otettava aimoharppaus eteen päin. Mielumin molempia ;-)/HTML

Sepi

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera?

Viesti Kirjoittaja Sepi » 23.04.2002 09:04

Näin toivoisi, että seuraava tallennusväline olisi muistikortti. Tarvittava muistin määrä esim. yhden tunnin mittaisen hyvälaatuisen videomateriaalin tallentamiseeen nykyisillä pakkausalgoritmeilla on useita gigatavuja. Muistin kalleus rajoittanee vielä pitkään ko. tallennusmedian yleistymistä.
Sillä, mitä pakkausrintamalla tapahtuu, on myös suuri merkitys.

ac
Viestit: 86
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera?

Viesti Kirjoittaja ac » 23.04.2002 10:22

Heippa...

Asiasta kaverin kanssa keskusteltuani, olemme tulleet siihen tulokseen että kun nämä suoraan kovalevylle tallentavat ovat hieman yleisempiä, niin niihin todennäköisesti tulee uutistoimitukset siirtymään, koska siinä jää yksi niin pitkä prosessi pois uutisten tekemisessä, eli siirto nauhalta konelle. Ja mikäli tämä tulee toteutumaan niin rohkenen epäillä muistikortin tulevaisuutta ainakin vähään aikaan, kun kovolle mahtuu hieman enemmän tavaraa, eikä siinä ole kysymys enään kuinka iso tallennusväline on fyysisesti. Eri asia on sitten miten kuluttajille, kun heille on tärkeämpää yleensä fyysinen koko, ja tässä tarkoitan ns. turisteja-kuluttajia, joita kuitenkin on suurin osa kuluttajista.

AC

ismo k

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera?

Viesti Kirjoittaja ismo k » 25.04.2002 22:20

Tulossa on varmaankin myös ei-pyöritettävien optisten muistien vuoro. Hologrammitekniikalla voidaan tallentaa pieneen tilaan hirveät määrät tietoa.

Kiju
Viestit: 12
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: Digi8 & DV =>DVD-kamera?

Viesti Kirjoittaja Kiju » 26.04.2002 03:23

Joko pakkausta on kehitettävä tai muistikorttitekniikan
on otettava aimoharppaus eteen päin. Mielumin molempia

Jaa noin, kun nuo pakkausmenetelmät ovat tähän asti "hävittäneet jotain aidosta pakkaamattomasta".

Muropaketti.com puolella taikasilmä Jose G on tämän "nähnyt selvästi esim. MPEG 2, DV:n, DivX ym. suunnattomana heikkoutena".. Eli missähän putkahtaa sitä häviötöntä aitoa luonnonmukaista loistokuvaa? :7
Kehitettävää vain siis riittänee..

Vastaa Viestiin