#######

Tietokoneisiin ja niiden oheislaitteisiin liittyvät ongelmat.
japiippo
Viestit: 4227
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 06.09.2017 15:52

Lisäkysymykset aloittajalle olivat kyllä aiheellisia ongelman selvittelyn kannalta, eivätkä sanamuodotkaan mielestäni sellaisia olleet, että noin olisi kannattanut reagoida. No, ei voi mitään.

Kim kirjoitti:Sata 3 vastaavasti 4800 Mbps.

Eikö tuo ollut 6 Gbps?

jorma k
Viestit: 3373
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja jorma k » 06.09.2017 19:11

japiippo kirjoitti:Lisäkysymykset aloittajalle olivat kyllä aiheellisia ongelman selvittelyn kannalta, eivätkä sanamuodotkaan mielestäni sellaisia olleet, että noin olisi kannattanut reagoida. No, ei voi mitään.

Harmillista tuo viestien poisto, olisin suonut ainakin otsikon jättämisen.
Yleensä täällä vastaillaan (ainakin osin) niin, että niistä olisi hyötyä mahdollisesti muillekin kuin ko. kysyjälle. En minäkään usko, että tässä tarkoituksena olisi ollut kenenkään mielen pahoittaminen.

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 06.09.2017 20:53

juu viestit pitäisi aina jättää että ketjusta on muillekin avuntarvitsijoille hyötyä. lainauksissa säilyy jonkinverran toki sisältöä josta voi päätellä mistä ketjussa on kyse.

ketjun aloittajallahan ongelma oli se että kone jumitti pahasti ja hän halusi päivittää koneensa tämän takia vaikka selkeästi jumitus johtui ihan muusta kuin rautatason ongelmista (paitsi mahdollinen kovalevyn viallisuus olisi saattanut olla syynä) . Ilmeisesti päivitys oli muutenkin suunnitelmissa joka tapauksessa jolloin aloittaja turhautui siitä että häntä patistettiin etsimään ongelman syytä huonosti toimivasta käyttöjärjestelmästä/ohjelmista sen sijaan että olisi kannustettu (ilmeisesti jo päätettyä) koneen rautatason päivitystä/uuden koneen ostoa.

Toki tällainen turhauttaa kun on valmiiksi tavallaan päätetty oma toimintatapa ja muut tulevat siihen sanomaan että ei ehkä kannata näin tehdä tai ei ainakaan kannata hätäillä asian kanssa ennen kuin todennäköisimmät ongelman lähteet on ensin selvitetty.

--
Yleinen väärinkäsitys tuntuu varsinkin harrastajilla olevan että editointikoneen pitäisi aina olla joku uusinta uutta oleva tehotykki kun sillä editoidaan "4k-videota" vaikka kyseessä olisi formaatit ja työtavat jotka eivät oikeasti vaadi kovin paljon koneelta tai ohjelmilta tai varsinkaan kovalevynopeutta. halutaan ssd:ta ja raidia ja vaikka mitä vaikka oikeasti pärjättäisiin jollain kämäisellä usb2 ulkoisella kovolla :roll:
ja LEIKATESSA EI MUUTEN TODELLAKAAN TARVITA 4k-monitorointia yhtään mihinkään, hd riittää ihan mainiosti leikkausvaiheessa kunhan pyörii sujuvasti näytöllä että näkee leikkauskohdat oikein. ihmettelen suuresti harrastajahipstereitä joille on ihan elintärkeää että editoidessa previkkakuva tulisi 4k:na ulos, sen täytyy olla joku tekniikkafetissi koska tuollaista ominaisuutta ei ammattipuolellakaan tarvita yhtään mihinkään paitsi silloin jos pitää pullistella ja tehdä vaikutus johonkin yritysvideon tilanneisiin pikkupomoihin :D
kannattais opetella leikkaamaan kunnolla niin ei tarvis keskittyä niin paljon tekniikkahipsteröintiin ja lopputuloksestakin tulisi paljon parempi heh :D


---
yksi tarinan opetuksista on se että jos tietokoneessa on jotain vikaa niin kannattaa aina ensin etsiä ongelmaa softapuolelta ja ajureista sekä käyttöjärjestelmästä ja vasta sitten alkaa syyttää rautapuolen juttuja. Itsellä on sanonta että "mihinkään tietokonepohjaiseen ei voi luottaa" mikä pitää täysin paikkansa myös (ja varsinkin) videohommissa :wink:

tän ketjun voi varmaan nyt sulkea kun on kaikki näkökulmat käyty läpi ja ratkaisut ongelmiin löytyneet :wink:

Vastaa Viestiin