Windows 10:ssä toimiva DV-kaappaus?

Tietokoneisiin ja niiden oheislaitteisiin liittyvät ongelmat.
Marko Ronkainen
Viestit: 22
Liittynyt: 17.12.2008 14:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Windows 10:ssä toimiva DV-kaappaus?

Viesti Kirjoittaja Marko Ronkainen » 12.06.2018 12:59

Ostin hiljattain uuden koneen ja siihen Firewire-kortin (FW400), tarkoituksena saada vihdoin siirrettyä koneelle vanhat DV-nauhat. Tarkoituksena oli kaapata ne Premierellä, jolla myös pääasiassa editoin.

No, eipä onnistunut. Windows tunnisti kyllä liitetyn videolaitteen, mutta Premiere ilmoitti capture-ikkunassa, että "Can't Activate Recorder. Try Resetting The Camera." Eikä mikään tietenkään auttanut. Ei toinen piuha, ei toinen liitäntä, eikä onnistunut millään muullakaan kokeilemallani softalla. Osa softista pystyi kontrolloimaan kameraa nauhurina, toistamaan, stoppaamaan ja kelaamaan, mutta kuvaa ei millään saanut koneelle asti.

Googlaamalla näyttäisi siltä, että Windows 10 ei vaan enää yksinkertaisesti tunne noin vanhaa tekniikkaa kunnolla.

Minulla on myös käytössä Pinnaclen 710 Moviebox-purkki, mutta eipä onnistu silläkään. Siihen ei enää uusia ajureita löydy, eikä vanhoilla ajureilla herää sekään henkiin.

Kamera on muuten Panasonic NV-DX100.

Eli, onko kukaan saanut Windows 10:llä moista toimimaan joko Premiere CC:n kanssa (viimeisin) tai ylipäänsä minkä tahansa softan?

Windows 7:lla Moviebox suostui kaappaamaan vain Pinnaclen omalla softalla, mutta eipä taida sitä enää mistään kätköistäni löytyä.

Itselleni kelpaisi myös pakattu video Movieboxin kautta, mieluiten tietty suora DV-kaappaus.

Kokeilin Premieren lisäksi seuraavia:
Debut Video Capture
ScenalyzerLive
WinDV

Äärimmäisessä hädässä tuli mieleen, että voisi jossain firmassa siirrättää ne, mutta se maksanee maltaita, joten ei tällä hetkellä ole optio. Kasetteja on viitisenkymmentä.

Tai tietääkö joku esim. ulkoista DV-nauhuria, joka toimisi Windows 10:ssä ja olisi edes jotenkin kohtuuhintainen? Vaikka vuokralle joksikin aikaa.

- Marko

Marko Ronkainen
Viestit: 22
Liittynyt: 17.12.2008 14:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marko Ronkainen » 12.06.2018 14:33

Sain toimimaan!

Sain apuja Facebookissa. Ratkaisu löytyi täältä:
https://www.studio1productions.com/Arti ... wire-1.htm

Eli piti asentaa nuo Legacy-driverit. Ihan helppoa sekään ei ollut, driveripaketti tuli msi-asennustiedostona ja driverien manuaalipäivitys oletti löytävänsä inf, cab, sys ja muita tiedostoja. Piti purkaa msi-paketti, katsoa inf-tiedostosta mitä filejä se oletti löytävänsä ja nimetä tiedostoja uudelleen. Ei mennyt ekalla kerralla putkeen. Lopulta minulla oli kolmet eri versiot tiedostoista, valitsin manuaalisen driverin päivityksen, mutta en kertonut suoraan, mistä tiedostot löytyivät, vaan käskin skannata tietystä polusta alihakemistoineen. Jotkut oikeat filet sieltä sitten löytyivät.

Ja vielä, Premieressä Capture-ikkunassa oli oletuksena In- ja Out-pointtien välistä kaappaaminen, eikä niitä ollut asetettu, molemmat olivat nollassa siis. Piti valita Tape, jolloin se kaappaa koko kasetin. Vaihtoehtoisesti olisi voinut valita in/out -pointit, mutta kun tarkoitus on kuitenkin kaapata aina koko kasetti, tämä sopii hyvin.

japiippo
Viestit: 4214
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 12.06.2018 16:43

Tuolla on viimeksi ollut täällä juttelua DV-siirrosta eri Windowseissa:

http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopi ... 12#1843612

Marko Ronkainen
Viestit: 22
Liittynyt: 17.12.2008 14:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marko Ronkainen » 14.06.2018 14:30

Joo, itse asiassa tuolla eka linkki oli se, minkä avulla homma ratkesi, tosin oli aika monivaiheinen prosessi kaikkinensa, mutta ei siihen montaa tuntia lopulta mennyt. Nyt on jo 12 kasettia siirretty varsin onnistuneesti.

- Marko

Vastaa Viestiin