Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Yleiskeskustelu alue on suljettu uusilta viesteiltä. Vanhoja voi selata edelleen.
Lauri Hirvonen
Viestit: 76
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Espoo

Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Viesti Kirjoittaja Lauri Hirvonen » 06.02.2005 00:09

Satuin lukemaan Kauppalehti -lehteä pe 4.2.2005. Sivulla 4 on juttu, miten digivalokuvauskameroiden myynti on sujunut hyvin vuonna 2004 Suomessa.

Samassa jutussa on tieto, että Digivideokameroita myytiin Suomessa 2004 kaikkiaan 40.317 kpl.

Tiedot ovat tukkukauppiaiden ilmoituksista heidän myynneistä Suomeen.

Saman lehden mukaan verottomin tukkuhinnoin myytyjen digivideokameroiden arvo oli noin 18 miljoonaa Euroa.

Tästäpä näppärästi laskee, että tukkumyyjälle tuli rahaa keskimmäärin 466 Euroa per digivideokamera verottomana.

Lisäksi oli tieto, että myynti vuonna 2004 kasvoi lukumäärässä 26 prosenttia vuodesta 2003. Mutta myynnin arvo pysyi suunnilleen samana. Siis digivideokameroiden hinnat "laskivat" keskimmäärin 26 prosenttia edellisestä vuodesta.

T: LAre

Tuiskula
Viestit: 1356
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Re: Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Viesti Kirjoittaja Tuiskula » 06.02.2005 00:59

Lauri Hirvonen kirjoitti:


Lisäksi oli tieto, että myynti vuonna 2004 kasvoi lukumäärässä
26 prosenttia vuodesta 2003. Mutta myynnin arvo pysyi
suunnilleen samana. Siis digivideokameroiden hinnat "laskivat"
keskimmäärin 26 prosenttia edellisestä vuodesta.

T: LAre


Pakko kommentoida. Hinnathan siis laskivat noin 20,635 prosenttia, eivät 26 %. Prosenttiyksiköinä tulos on aivan oikein 26.

Lauri Hirvonen
Viestit: 76
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Espoo

Re: Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Viesti Kirjoittaja Lauri Hirvonen » 06.02.2005 02:32

Tämäpä mielenkiintoinen tulkintajuttu.

Lasketaanko alhaalta ylös vai ylhäältä alas.

Minun tulkinta on se, jos hintoja ei olisi alennettu, niin myynin arvo olisi myös noussut 26 %.

Mutta kun tukkureiden myynnin arvo ei noussut vaan myynnin arvo pysyi samana, niin tarkoitin, että kuluttajat säästivät tämän 26% nousun.

Mutta jos matemaattisesti lasketaan, että vuoden 2003 videokamera tuo keskimmäärin 562 Euroa tukkurille ja vuonna 2004 enää 446 Euroa (tässä kohtaa annoin aikaisemmin väärän luvun), niin se on n. 20 % lasku tukkurille per kamera.

No joo, tämä on tulkintaa näkökulmata.

T: LAre

PetriKa

Re: Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Viesti Kirjoittaja PetriKa » 06.02.2005 18:20

Mielenkiintoista ... ehkäpä kuluttajamarkkinan osalta tuosta voisi myös päätellä seuraavaa:

1) Kappalemääräinen markkinakasvu ja alempaan hintasegmentiin siirtyminen indikoi kuluttajamarkkinan siirtymistä kalliimmista early adopters segmentistä halvempien tuotteiden massamarkkinaa kohti (40.317 kpl/v = 2% noin kokonais markkinasta, eli % osuus kotitalouksien määrästä joilla on TV / TV lupa = noin 2M). Yleisen kuluttajakäyttäytymisen mukaan jos hintoja ei olisi alennettu, niin kasvu olisi todennäköisesti ollut pienempi - eli tuotekategorian alempi hinta houkutteli yleensä houkuttelee uusia ostajia joita ehkä muuten ei olisi saavutettu.

2) Maahantuojien katteesta tai kannattavuudesta tuo luku ei kerro mitään, tosin yleensä halvemmissa tuotteissa on alempi kate, mutta volyymin kasvu on voinut tehdä sen että maahantuojien ko. tuotelinjan kannattavuus on ollut jopa parempi. (Erityisesti jos maahantuojat ovat panostaneet tarvikemyyntiin jossa yleensä katteet ovat paremmat.)

3) Myöskään kalliimman kategorian ostokäyttäytymisestä (tai yleensä mixistä) tuo ei kerro mitään, sillä voihan olla että kalliimmat kamerat on ostettu ulkomailta ? Tällaista nettiostamisen lisääntymisen trendiä tukisi se että monet saksasta toimittavat tahot ovat lähteneet pyytämään suomalaista alv:ia - suomalainen alv määrätään maksettavaksi kun liikevaihto suomeen ylittää tietyn rajan.

4) Se mikä kuitenkin on selvää on että volyymin kasvun myötä tarvikemarkkinat kasvavat... eli kasetteja, akkuja ja linssejä kysytään lisää. Tämän perusteella ennustan että nyt olemassa olevat nettikaupat saavat pian tarvikemyynnissä kilpailijoita lisää, ehkäpä myös jopa päivittäistavaraketjuista. (Nettiostaminen ulkomailta tarvikemyynnissä tuskin tulee kannattavaksi toimituskustannusten osalta - ellei ostaja ole todella aktiivinen etsiessään toimituskustannuksiltaan edullisia ostopaikkoja.)

t; PetriK

Lauri Hirvonen
Viestit: 76
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Espoo

Re: Paljonko Digivideokameroita myydään Suomessa?

Viesti Kirjoittaja Lauri Hirvonen » 07.02.2005 01:24

Hyvää analyysia markkinoista PetriK:lta

Lisäisin tähän, että tuo luku 40317 kpl oli vain suomalaisten maahantuojien ilmoittama vuoden 2004 yhteenlaskettu tukkumyynti Suomeen.

Muistan nähneeni jo aikaisemmin Elektronikka tukkukauppiaiden tilaston, jossa kerrottiin, että videokameroita oli Suomeen myyty jo yli 250.000 kpl. Tosin silloin vielä varmaan suurin osa analoogisia.

Olisi mukava kuulla heiltä, mikä on analogisten videokameroiden kumulatiivinen määrä ja nyt sitten näiden uusien digitaalisten videokameroiden kumulatiiviset myyntimäärät Suomeen.

Parhaat kamerakännykät osaavat ottaa myös videokuvaa. Mutta ne varmaan lasketaan kännykkä myyntilukuun.

Lähes kaikki digikamerat osaavat ottaa myös videokuvaa. Mutta ne varmaan lasketaan digikamera myyntilukuun.

Sitten on uusi ryhmä, jossa videokamera kuvaa muistikortille. Siis eivät kuvaa perinteiselle videokasetille tai DVD-levylle. Mihin kategoriaan ne lasketaan? Kait videokameroihin.

Tietokonekäyttöön on myyty valtavasti videokameroita. Niitä kutsutaan myös WEB-kameroiksi. Veikkaan, että niitä ei ole laisinkaan tilastoitu videokamera myyntilukuihin. Minullakin on kotona sellainen. Se on kiini tietokoneessani ja tallettaa videokuvaa sen kovalevylle. Voin niitä otoksia myös editoida, kuin videokameroidenkin videokuvauksia. Siis mikä näiden ero oikein on? Toinen tilastoidaan ja toista ei.

T: LAre

Vastaa Viestiin