Cinestream 3

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
terssi

Cinestream 3

Viesti Kirjoittaja terssi » 02.08.2001 12:12

Vannoutuneena iMovie-käyttäjänä testasin kuitenkin päivänä yhtenä Cinestream-ohjelmaa,joka aikaisemmin tunnettiin nimellä EditDV.

Ja se ohjelma vaikutti vaikeaselkoiselta!

Sain vaivoin kapturoitua tarvittavan matskun ja heitettyä aikajanalle putkeen, mutta mitään muuta editointia en sitten osannutkaan, vaikka työkaluja oli runsain mitoin.

Kunzi joskus puhui jotain, että iMoviella pitää ajatella asiat "toisinpäin", joten miten sitten lähestyä Cinestream-editointia?

Vai pitäisikö sittenkin haikailla FinalCut Pro:n suuntaan?

kunzi

Re: Cinestream 3

Viesti Kirjoittaja kunzi » 02.08.2001 15:12

Olen EditDV:hen niin tottunut vuosien varrella, että se tuntuu helppokäyttöisimmältä.

Ideaa olen hiukan sivunnut sivuillani editointijutussa. Periaate on määritellä leikattava "source"-ikkunassa. Sinne se siirretään hiirellä vetäen. Siellä merkitään pituus tai alku tai loppu. "Program"-ikkunassa on valmis tuotos, johon leikataan merkittyyn paikkaan tai automaattisesti perään. Hakasulut ovat merkintävälineet. Kolmen pisteen editointi ja useat päällekkäiset raidat varmasti hämäävät iMoviesta siirtyjää.

Ikkunoiden välissä on leikkausnuoli ja merkinnät, mille kuva- tai ääniraidalle tavaraa haluaa.

En tunne FCP:tä, mutta voisi ennustaa sen menestyvän. Yrityskaupoilla Media100:lle siirtynyt EditDV voi olla kehittämisen suhteen hitaammalla uralla. Merkit ainakin ovat sellaiset.

Kunzi

Re: Cinestream 3

Viesti Kirjoittaja Kunzi » 03.08.2001 14:27

Olinpa ainakin osittain väärässä. Tänään tuli heti päivitys CineStreamiin ja siinä oli muutamia merkittäviäkin parannuksia. CS:ssä on FCP:hen verrattuna se etu, että sitä saa eri käyttöjärjestelmille ja suurin osa käyttäjistä toimiikin Windows-ympäristössä.

Muuten: Helppokäyttöisin ohjelma on se, jonka jo osaat.
Aloittelijalla vain on pulma: Mitä alkaa opiskella.

Vastaa Viestiin