Adios!

Kehittävää keskustelua Digivideoyhdistyksen toiminnasta. Risut ja ruusut ovat tervetulleita.
Lukittu
EsaH
Viestit: 652
Liittynyt: 16.11.2006 13:14
Viesti:

Adios!

Viesti Kirjoittaja EsaH » 04.12.2007 22:58

Koska minulla ei ole mitään sanottavaa täällä, eikä kommenttejani selvästikään kaivata:
faq kirjoitti:Vielä yksi asiaantarttuja, kuten ESAH! Ei tässä sulta olla mitään kysytty. Jos sulla ei ole mitään uutta sanottavaa, niin älä kommentoi! Ja sullahan ei yleensä ole. Olet niinkuin kaiku täällä muiden puheenvuorojen seassa ja toistat kuin apina, mitä muut sanovat, koska et ymmärrä itse ajatuksen ydintä.
...niin olen päättänyt taipua tämän yllä näkyvän kommentoijan, palstan moderaattorin sekä hallituksen yhteiseen tahtoon ja päämäärään. Jätin tänä aamuna eroilmoitukseni Digivideo Ry:n jäsenyydestä. Koskien yllä lainattua kirjoittelua kysyin sekä palstan moderaattorilta (Jarmo) että yhdistyksen hallitukselta kyseisen kommentin asiallisuudesta. Sekä moderaattorin että hallituksen yhteinen kanta oli se, että yllä näkyvät kommentoinnit ovat täysin asiallisia ja kuuluvat tämän yhdistyksen toimintaan.

Näin ollen en halua enää olla jäsenenä yhdistyksessä, jonka toimintaan kuuluvat henkilökohtaiset hyökkäykset niitä maksavia jäseniä kohtaan, jotka vapaaehtoisesti viettävät päivittäistä aikaansa täällä mm. neuvomassa aloittelijoita. En myöskään halua tukea rahallisesti yhdistystä, joka tietoisesti pyrkii ylläpitämään epäasiallista keskustelua julkisella nettipalstalla. Jatkossa en enää kirjoita täällä, koska se on selvästi pahaksi. Samalla lakkaan myös suosittelemasta Digivideo ry:n jäsenyyttä enää kenellekään, jonka kanssa olen tekemisissä näiden asioiden merkeissä joko työni tai harrasteeni kautta. En uskalla suositella kenellekään harrastepiiriä, jossa asiallinen keskustelu palkitaan haukkumisella ja jopa yhdistyksen hallitus on asiasta yhtä mieltä. Olen mukana hyvin monissa erilaisissa yhdistyksissä ja täytyy myöntää, että ainoastaan Digivideo Ry tekee aktiivista työtä jäsentensä karkoittamiseksi.

Reilun vuoden aikana mitä olen täällä ollut, on näitä hyökkäyksiä ollut useampia joten tässä ei ole kyse yhdestä ainoasta kerrasta. Rajansa kuitenkin kaikella; kun kyse on kuitenkin vapaaehtoisesta pyyteettömästä auttamishalusta harrastukseen liittyen, ei sitä odottaisi saavansa toistuvasti tällaista palautetta.

Mikäli joku jää kirjoituksiani tai apuani kaipaamaan niin ilmaiskoon mielipiteensä suoraan asianomaisille: faq, Jarmo sekä Kunto Hirvikoski ovat tästä asiasta tietoisia. Joten osoittakaa mielipiteenne mieluiten suoraan heille.

TipArt
Viestit: 190
Liittynyt: 21.07.2005 14:27

Viesti Kirjoittaja TipArt » 04.12.2007 23:50

Ei kannata foorumille tulla jos vetää herneet nenään, sananvapaus se on täälläkin

panomies
Viestit: 369
Liittynyt: 21.05.2006 09:57

Re: Adios!

Viesti Kirjoittaja panomies » 05.12.2007 11:00

EsaH kirjoitti: ...yhdistyksessä, jonka toimintaan kuuluvat henkilökohtaiset hyökkäykset
EsaH on valitettavasti oikeassa. Tämä foorumi on periaatteessa tosi hyvä ja katto pitäisi olla korkealla. Mutta ne jotka ei tunnustaudu _unto ylijumalan uskoon, painetaan heti alas ja argumentit on kuten EsaH kirjaa. Henkilökohtaisuuksiin ei syyllisty vain ylijumalan sopulit vaan myös hän itse. Tietty kaikilla voi olla se huono päivä eikä se kirjoitettu aina ole tarkasti mietitty. Se ei kuitenkaan selitä kaikkea.

Kuvaavaa on että ao nimetyt henkilöt ei nyt edes vaivaudu kommentoimaan...

Itse en osaa :lol: ottaa törkeyksiäkän henk kohtaisesti. Ainut este osanottoon on ajanpuute 8)

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 05.12.2007 11:57

Omituisin juttu EsaH:ssa oli se, että hän odotti meidän muiden kumartelevan ja olevan suuresti kiitollisia hänelle siitä, että hän vaivautuu kuluttamaan kallisarvoista aikaansa (aikaa jonka voisi käyttää hyödyllisemminkin :shock: ) itseään huonompien seurassa. En oikein jaksa uskoa, että häntä olisi tänne alunperin kunniavieraaksi kutsuttu tai että tämä palvelu ihan oikeasti olisi hänelle muutenkaan mitään velkaa. Kyllä täällä kaikki muutkin kirjoittavat jatkuvasti sillä riskillä, että joku toinen voi olla eri mieltä.

Parempi näin.

TipArt
Viestit: 190
Liittynyt: 21.07.2005 14:27

Viesti Kirjoittaja TipArt » 05.12.2007 12:14

Ettekai te nyt ihan tosissaan ole...??

EsaH ja panomies kirjoittelee soopaa, hiekkalaatikollakin kiusaaminen on rajumpaa kuin täällä.

Näin se on kuin Epäilijä sanoo, joskus joku voi olla erimieltä.

japiippo
Viestit: 4222
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 05.12.2007 12:20

No onhan täällä välillä aika rajua menoa, joka menee henkilökohtaisuuksiinkin, ja aina muutaman kerran vuodessa joku kyllästyy ja lähtee ovet paukkuen. Itsekin onnistuin ajamaan yhden käyttäjän pois, jankuttamalla neuvoa jota hän ei halunnut kuulla (Studion päivittämisestä Vista-yhteensopivaan versioon Vistan kanssa käytettäessä). Varmasti olin hänen silmissään rääväsuinen rähinöitsijä, vaikken omasta mielestäni ollutkaan.

Vaikkei sananvapautta enempää rajoitettaisikaan, niin ehkäpä ylläpito voisi kuitenkin hieman huomautella "palikaksi" tai "apinaksi" haukkumisiin ynnä vastaaviin, selviin solvauksiin? Eiväthän ne mukavaa luettavaa ole, vaikka osaisikin olla niistä hermostumatta.

Kunto Hirvikoski
Viestit: 3752
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kunto Hirvikoski » 05.12.2007 12:23

Niistä voi myös huomautella privana ja se on minusta osoittautunut tehokkaammaksi kuin julkinen nimittely. :wink:

Virtanen
Viestit: 1117
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Virtanen » 05.12.2007 12:50

Koska asia käsiteltiin yksityisesti hallituksen ja asiasta valittajan välillä, ei sitä olisi mielestäni ollut enää syytä tuoda julkiseen riepotteluun. Asianomainen kuitenkin itse katsoi tärkeäksi kertoa oman mielipiteensä julkisesti, joten tähän asti vallinnut yksityisyyden velvoite on hallituksen puolelta rauennut.
Jottei tästä asiasta tulisi kohtuuttoman suurta myrskyä vesilasiin, huomauttaisin, että asia on käsitelty hallituksessa ja päädyttiin tulokseen, ettei herjaukseen "syyllistä" ole syytä rangaista erikseen. Tarkasti tuon lainauksen kun lukee, huomaa ettei siinä edes ketään nimitellä apinaksi tms.
Esimerkkinä voisin mainita, että jos joku mielestäni juoksee kuin hirvi, en häntä kyseiseksi elukaksi nimittele, vaan kyseessä on kielikuva.
Tuollaisen vuoksi olisi ollut kohtuutonta sulkea ketään sivustolta, niin kuin vaadittiin. Jäimmekin valvomaan tilannetta ja kun keskustelu ei jatkunut, oli mielestämme asiaa turhaa paisutella enempää.

Valittaja katsoi täten itseään loukatun ja ilmoitti eroavansa yhdistyksestä. Näin ollen hänen tietonsa on poistettu yhdistyksen jäsenrekisteristä.
Katsoisin, että asia on loppuun käsitelty ainakin yhdistyksen suunnalta, enkä tule kommentoimaan tätä lausuntoani millään tavalla.

Jukka Virtanen
Puh.johtaja
Digivideoyhdistys ry

Jasu
Viestit: 932
Liittynyt: 13.03.2007 20:26

Viesti Kirjoittaja Jasu » 05.12.2007 14:08

Eräs yleinen foorumikäytäntö lienee että foorumilla on jonkinlaiset käyttöehdot ja pelisäännöt kirjattuna, joita sitten foorumille rekisteröityvä lupaa noudattaa.

Pelisäännöissä voisi olla todettuna että foorumi, sen kirjoitukset, moderointi yms. ei edusta yhdistyksen virallista kantaa tai jotain vastaavaa sopivasti muotoiltuna.

Tällöin ehkä laineet suuntaan ja toiseen saattaisivat siltä osin käydä vaimeampina.

japiippo
Viestit: 4222
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja japiippo » 05.12.2007 14:57

Virtanen kirjoitti:...päädyttiin tulokseen, ettei herjaukseen "syyllistä" ole syytä rangaista erikseen.
Tarkoitin yllä lähinnä, että henkilökohtaisuuksiin menemisten kohdalla ylläpito laittaisi (ainakin aluksi) sekaan jonkin vakiomuotoisen, geneerisen huomautuksen, että pysytäänpäs asialinjalla. Uskon, että sellaisten näkyminen silloin tällöin ehkäisisi ylilyöntejä jo ennakolta, tai ainakin enemmän kuin ettei niihin reagoida julkisesti mitenkään. Voin tietysti arvella väärinkin, mutta kannattaisi sitä ehkä silti kokeilla?

EsaH
Viestit: 652
Liittynyt: 16.11.2006 13:14
Viesti:

Tarkennus asian "käsittelystä"

Viesti Kirjoittaja EsaH » 05.12.2007 20:12

Virtanen kirjoitti:Koska asia käsiteltiin yksityisesti hallituksen ja asiasta valittajan välillä, ei sitä olisi mielestäni ollut enää syytä tuoda julkiseen riepotteluun.
Tarkennettakoon nyt vielä, mitä tämä "asian käsittely hallituksen ja valittajan välillä" käytännössä oli:

Ilmoitin palstan moderaattorille asiattomasta kirjoituksesta, odottelin vuorokauden verran, enkä saanut MITÄÄN vastausta. Tämän jälkeen kirjoitin asiasta Kunto Hirvikoskelle, ja vasta tämän jälkeen sain vastauksen moderaattorilta, joka totesi että asiaa oli puitu hallituksessa ja että tämän suuntainen kirjoittelu ei ole tällä palstalla epäasiallista. Kunto Hirvikoskelta en koskaan saanut mitään vastausta.

Sen sijaan minkään tasoista asian käsittelyä "valittajan ja hallituksen" välillä EI siis ole tapahtunut. He ovat päättäneet asian keskenään ja täysin yksipuolisesti. Siksi tuo Virtasen väitös asian käsittelystä avoimesti kaikkien osapuolten kesken on 100% vale. Samoin on valetta myöskin se, että olisin "vaatinut" tiettyä rangaistusta. Kerroin kyllä esimerkin, millaisia rankaisuja asiattomista kirjoitteluista on yleensä annettu. Yksinkertaisintahan olisi ollut esimerkiksi poistaa asiaton kirjoitus (niin muuallakin tehdään), mutta tällainen ei ilmeisesti tullut kenellekään mieleen hallituksessa, ja niinpä asialle ei tehty yhtään mitään.

Muilta osin hallituksen yleinen asenne muita ihmisiä kohtaan ilmeneekin tuosta Virtasen kommentista, joten miettikääpä niitä sanoja pureskellen, onko järkeä maksella jäsenmaksuja yhdistykselle jonka hallitus toimii näin. Jäsenedut eivät kuitenkaan niin huisin merkittäviä ole.

Eli eipä minulla enää muuta, halusin vain tuoda julki tämän valehteluyrityksen.

Jari P
Viestit: 767
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Re: Tarkennus asian "käsittelystä"

Viesti Kirjoittaja Jari P » 05.12.2007 20:38

EsaH kirjoitti:
Virtanen kirjoitti:Koska asia käsiteltiin yksityisesti hallituksen ja asiasta valittajan välillä, ei sitä olisi mielestäni ollut enää syytä tuoda julkiseen riepotteluun.
Tarkennettakoon nyt vielä, mitä tämä "asian käsittely hallituksen ja valittajan välillä" käytännössä oli:

Ilmoitin palstan moderaattorille asiattomasta kirjoituksesta, odottelin vuorokauden verran, enkä saanut MITÄÄN vastausta. Tämän jälkeen kirjoitin asiasta Kunto Hirvikoskelle, ja vasta tämän jälkeen sain vastauksen moderaattorilta, joka totesi että asiaa oli puitu hallituksessa ja että tämän suuntainen kirjoittelu ei ole tällä palstalla epäasiallista. Kunto Hirvikoskelta en koskaan saanut mitään vastausta..
En ole tähän keskusteluun aikaisemmin ottanut kantaa mutta kun nyt koko hallitusta nimitellään niin ajattelimpa oman osaseni antaa täälläkin.

Hallituksen jäsenet kun eivät voi kokopäiväisesti ja joka tunti vahtia kaikkea email liikennettä, tulee asioiden käsittelyssä pakostakin viiveitä. Sinun palautteesi on moderaattorille lähtenyt
02.12.2007 klo 21.50. Jarmo taasen ilmoitteli hallituksen jäsenillä tästä palautteestasi seuraavana aamupäivänä jonka jälkeen kukin hallituksen jäsen, jotka asiaan ehtivät/halusivat ottaa kantaa sanoivat oman mielipiteensä. Myös sen, kuka sinulle vastaa ja päätimme että turha lähteä kaikkien vastaamaan.

Sen sijaan minkään tasoista asian käsittelyä "valittajan ja hallituksen" välillä EI siis ole tapahtunut. He ovat päättäneet asian keskenään ja täysin yksipuolisesti. Siksi tuo Virtasen väitös asian käsittelystä avoimesti kaikkien osapuolten kesken on 100% vale. Samoin on valetta myöskin se, että olisin "vaatinut" tiettyä rangaistusta. Kerroin kyllä esimerkin, millaisia rankaisuja asiattomista kirjoitteluista on yleensä annettu. Yksinkertaisintahan olisi ollut esimerkiksi poistaa asiaton kirjoitus (niin muuallakin tehdään), mutta tällainen ei ilmeisesti tullut kenellekään mieleen hallituksessa, ja niinpä asialle ei tehty yhtään mitään.
Minusta sinä melko avoimesti kerroit mielipiteesi asiasta yhteydenotossasi. Muut omat kannanottosi ja kirjoituksesi kukin pystyi lukemaan tältä foorumilta ja muodostamaan oman kantansa.

Kyllä kirjoituksesi: "Täten pyytäisin ystävällisesti puuttumaan asiaan" luen ainakin pyynnöksi ellen vaatimukseksi. Kun em. lausetta edelsi vielä viittaukset "kuukaudeksi jäähylle ja bannata käyttäjä ulos loppuiäksi" niin miten tuota nyt sitten tulkitsee. Minä tulkitsin kyllä , kuten muutkin hall jäsenet, vaatimukseksi rangaistukseen pitkän kokemuksen omaavalta henkilöltä jolla kokemusta BBS ajoilta asti.


Muilta osin hallituksen yleinen asenne muita ihmisiä kohtaan ilmeneekin tuosta Virtasen kommentista, joten miettikääpä niitä sanoja pureskellen, onko järkeä maksella jäsenmaksuja yhdistykselle jonka hallitus toimii näin. Jäsenedut eivät kuitenkaan niin huisin merkittäviä ole.
Tämäkin foorumi on olemassaolonsa aikana (taitaa olla jostain 90 luvun loppupuolelta alunperin) nähnyt monenlaista kirjoittajaa ja lukijaa. Yllä oleva on sinun mielipiteesi ja kaikella kunniotuksella, kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä.

Ei ole jäsenmaksukaan huisin iso. Sillä kuitenkin pyöritetään tätä foorumia sekä jäsenlaitteita sekä niiden korjaamisia sekä muuta informointia. Kukin tekee tätä pelkkänä harrastuksena, ilman palkkaa tai kokouspalkkioita tms.

Terveisin Jari, hallituksen jäsen.

Hoodoo
Viestit: 539
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hoodoo » 05.12.2007 21:12

EsaH kiukutteli tyhjästä jo aiemminkin ja sai esim. alla olevan keskustelun suljettua, kun onnistui ottamaan itseensä huomautuksen savolaisesta insinööristä.

Esa eiköhän me tulla jotenkuten toimeen ilmankin sinua, ehkä sieltä tupsahtaa joku uusi taivaan lahja meille.

EsaH kirjoitti:
Epäilijä kirjoitti: Sanotaan, että kun savolainen puhuu niin vastuu on kuulijalla. Savolaisen insinöörin kohdalla meno lienee sitten vielä hurjempaa.
Ei pidä sitten edes kysyä, jos ei halua tietää.

Mutta ilmeisesti oikeus vastaamiseen tällä foorumilla on joidenkin mielestä vain heillä itsellään? Jos joku muu kuin he viitsiytyy kauniina aurinkoisena sunnuntaipäivänä selittämään juurta jaksaen jonkin asian, niin sellaista tekoa katsotaan todella kieroon. Miksihän? Hei oikeasti - olisi minulla muutakin tekemistä ollut mutta ajattelin että jos tuosta olisi ollut apua niin hyvä.

Joten mitäpäs mieltä foorumin ylläpito on tästä asiasta? Tällaisten nettifoorumien perimmäinen tarkoitus tulisi käsittääkseni olla avoin tiedon jakaminen eikä henkilökohtaisuuksiin meneminen? Mikä on tämän Digivideoyhdistyksen foorumin tarkoitus?

Haluankin nyt kommenttia ylläpidolta - ensinnäkään maksaneena yhdistyksen jäsenenä minä en enää halua lukea tällaisia henkilökohtaisuuksiin meneviä asiattomia kommentteja. Jos ylläpito pitää vastaustani liittyen järjestelmän siirtoon aiheettomana ja loukkaavana, poistakoon minulta oikeudet tälle foorumille. En sitten vastaile enää kenellekään tai neuvo ketään, jos sitä paheksutaan.

Muussa tapauksessa vaadin että käyttäjältä Epäilijä poistetaan oikeudet määräajaksi. Vetoan henkilökohtaisuuksiin menevään kommentointiin, joka ei liity alkuperäiseen keskusteluun millään muotoa eikä muutenkaan edusta avointa ja hyvää keskustelutyyliä.

Alkaa vaan nyppiä tällainen lapsellinen käytös, kerta toisensa jälkeen. Jään odottamaan ylläpidon TOIMIA asian tiimoilta. Yhdistyksen jäsenyyden jatkaminen alkaa hiljakseen mietityttää, jos keskustelun taso on tämä. Tänne tarvitaan nyt selvästi lisää kuria.

Enkä minäkään peruskoulussa mikään hyvä oppilas ollut...

aapo
Viestit: 4
Liittynyt: 05.12.2007 21:47

Häpeäisitte edes

Viesti Kirjoittaja aapo » 05.12.2007 22:17

Mikä teitä vaivaa? Mitä pahaa EsaH on teille tehnyt? Olen lueskellut palstaa ja EsaH näytti olevan ainoita kuka jaksoi kerta toisensa jälkeen neuvoa myös aloittelijoita asiallisesti ja laajasti. Miksi tämä ihminen piti ajaa pois?

Yritin itsekin kysyä täällä erästä asiaa mutta sain vastaukseksi pelkkiä loukkauksia ja lopetin tänne kirjoittelun. Nyt haluan kuitenkin vielä sanoa tämän.

EsaH on muuten oikeassa siinä ettei tällaista yhdistystä voi suositella kellekään. Olen sen itsekin saanut kokea ja nyt näen kuinka ajatte asiantuntijat pois täältä.

Häpeäisitte edes.

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: Häpeäisitte edes

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 05.12.2007 22:50

Hoodoo kirjoitti:ehkä sieltä tupsahtaa joku uusi taivaan lahja meille.
aapo kirjoitti:Mikä teitä vaivaa? Mitä pahaa EsaH on teille tehnyt? Olen lueskellut palstaa ja EsaH näytti olevan ainoita kuka jaksoi kerta toisensa jälkeen neuvoa myös aloittelijoita asiallisesti ja laajasti. Miksi tämä ihminen piti ajaa pois?

Yritin itsekin kysyä täällä erästä asiaa mutta sain vastaukseksi pelkkiä loukkauksia ja lopetin tänne kirjoittelun. Nyt haluan kuitenkin vielä sanoa tämän.

EsaH on muuten oikeassa siinä ettei tällaista yhdistystä voi suositella kellekään. Olen sen itsekin saanut kokea ja nyt näen kuinka ajatte asiantuntijat pois täältä.

Häpeäisitte edes.
Tupsahti jo! :D

Luulisi, että Esa kokeneena konkarina olisi tiennyt miten tällaisissa tilanteissa suhtaudutaan "nimimerkkeihin" jotka rekisteröityvät jonkun kiistan ollessa kuumimmillaan ja ensimmäisessä kommentissaan ottavat jyrkästi kantaa kiistatilanteeseen. Ehkä tuon "nimimerkin" olisi voinut valita huolellisemmin, ellei sitten ollut tarkoitus tehdä provosoivaa valintaa. Aaposta kun tulee väkisinkin tässä kontekstissa mieleen eräs Lettinen... :shock:

Lukittu