Yösydämen viehätys

Ajatuksia elokuvan tekemisestä.
Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Yösydämen viehätys

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 08.08.2006 14:24

Jo vain,

Kesä on television ohjelmatarjonnassa verraten hiljaista aikaa. Yksi tuotanto on kuitenkin noussut omassa arvoasteikossani todella korkealle tänä kesänä ja se on SubTV:n Martti Servo & Yösydän sunnuntain ja maanantain välisinä öinä. Tässä kesän mittaan on ollut muutamia viikkoja kun en ole televisiosta mitään muuta katsonut kuin Yösydämen. TV uutisia katson sitten netistä.

Koska kaikille ei varmaan ole täysin selvää millainen ohjelma Yösydän on kannattanee sen ideaa hieman esitellä. Kyseessä on pohjimmiltaan niinkin yksinkertainen ohjelma kuin tekstiviestichatti. Chatin juontajaksi on pestattu muusikko Martti Servo joka lukee katsojien viestejä, kommentoi niitä ja heittää aivan omaa läppäänsä sekä esittää akustisen kitaran ja sellofaanirullan säestyksellä Martti Servo & Napander yhtyeen kappaleita, joista tunnetuin lienee jonkun iskelmälaulajankin coveroima Maailman sinisin taivas ja ylivoimaisesti toivotuin on Ufo tarjosi kaakaon. Show kestää tasan tunnin.

Tässä ohjelmassa on jokin aivan maaginen viehätys ja veikkaisin sen olevan siinä, että Servo osaa luoda ohjelmaan juuri oikeanlaisen tunnelman. Sellaisen leppoisan, tutun ja turvallisen mutta toisaalta juuri sopivan arvaamattoman. Välillähän Servo sekoaa aivan tyystin ja silloin saavat lavasteet kyytiä. Lisäksi ohjelman osat on rytmitetty fiksusti, eli aikalaispuhetta kuullaan sopivassa suhteessa musiikkiin nähden ja ohjelman kesto on juuri oikea. Mikään koko yön kestävä show tuskin kantaisi samalla tavalla kuin tämä tunnin paketti.

Yösydän on myös loistoesimerkki siitä, miten täydellinen sisältö ei vaadi kovin kummoista teknistä kikkailua. Kuvaus on valvontakameratyyppistä kuten kaikissa tekstarichateissa. Tosin halpa tuotanto kiusaa äänten kohdalla välillä aika pahasti. Tuotannossa ei ilmeisesti ole äänimiestä lainkaan vaan Servon mikki on koko ajan samalla tasolla ja se aiheuttaa joskus kaukosäätimen tarvetta kun äijä alkaa vaikka kesken kaiken karjua niin paljon kuin keuhkoista lähtee.

Erinomaisen mielenkiintoisena pidän sitäkin seikkaa, että nämä tekstarichatit ovat kehittyneet näin pitkälle. Servoltahan lipsahti jossain tämän kesän showssa, että tämä Yösydämen tuotantokausi tullaan mahdollisesti julkaisemaan DVD:llä. Jos niin todella tapahtuu niin itse ainakin hankin tuon julkaisun, enkä usko olevani ainoa. Silloin kun ensimmäiset tekstarichatit pyörivät ruudussa harvempi varmaan uskoi, että ilmiö saattaa saada tällaisenkin muodon.

Yösydäntä ei tämän kesän osalta ole varmasti enää montaa jaksoa jäljellä, mutta onneksi ensi maanantaina ruutuun palaa kestosuosikkini Salatut elämät ja 29. päivä kuluvaa kuuta nähdään Toinen tuleminen kun Suomen Big Brother 2 valtaa olohuoneeni. Olin viime vuonna BB 24/7 palvelun tilaaja ensimmäisestä päivästä lähtien ja sama homma toistuu varmuudella myös tänä vuonna.

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 29.03.2008 23:10


Vastaa Viestiin