DVD -kopioinnin poltto

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
maksimi
Viestit: 5
Liittynyt: 26.10.2006 12:42
Paikkakunta: Helsinki

DVD -kopioinnin poltto

Viesti Kirjoittaja maksimi » 21.11.2008 15:11

Sain DVD -filmin kopsattua kovalevylle (AUDIO_TS ja VIDEO_TS kansiot), mutta polttovaiheessa ohjelma kaatui (DVD-Cloner). Sain aikaan PC:ssä toimivan levyn polttamalla Nerolla DVD-datalevyn. Mutta miten saisin aikaan DVD -soittimessa toimivan levyn? Käytössä on esim. Nero 7 sekä CloneDVD. En saa kumpaakaan ymmärtämään, että tiedostot ovat valmiina, mutta ne pitäisi saada toimivaksi DVD:ksi.

japiippo
Viestit: 4195
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: DVD -kopioinnin poltto

Viesti Kirjoittaja japiippo » 21.11.2008 15:30

maksimi kirjoitti:Mutta miten saisin aikaan DVD -soittimessa toimivan levyn?
Jos levy on valmis DVD-videolevy, se pitäisi voida kopioida Nerossa ihan pelkällä levyn kopiointitoiminnolla, tarvitsematta käyttää hommaan muita ohjelmia tai lukea levyä "käsin" kiintolevylle. Muistithan tarkistaa, että olet sulkenut/viimeistellyt levyn videokamerassa/DVD-soittimessa (kummassa levy nyt on tehtykin) ennen sen kopiointiyritystä?

(Jos taas kyse oli kaupallisen elokuvalevyn kopioinnista, se ei kuulu tämän foorumin aihealueisiin ollenkaan. :wink: Mutta tuskin oli, mainitsin vain varalta.)

Maksimus
Viestit: 5
Liittynyt: 28.10.2008 16:02

Re: DVD -kopioinnin poltto

Viesti Kirjoittaja Maksimus » 22.11.2008 11:32

japiippo kirjoitti: Jos levy on valmis DVD-videolevy
Ei ole mitään DVD-levyä. On kovalevyllä levyhakemistot AUDIO_TS ja VIDEO_TS, jotka sellaisenaan voi polttaa DVD-levyksi ja jota sitten voi katsella PC -ohjelmilla. Mutta miten saisi aineiston DVD-levylle niin, että sitä voi katsella myös DVD-soittimella?

Maksimus
Viestit: 5
Liittynyt: 28.10.2008 16:02

Re: DVD -kopioinnin poltto

Viesti Kirjoittaja Maksimus » 22.11.2008 12:07

Maksimus kirjoitti:
Ei ole mitään DVD-levyä.
Minun tapauksessani tarinan alku on vähän nolo. Kuvasin ikivanhoja kaitafilmejä, vaan en saanut niitä silloin kapturoitua PC-lle, vaan poltin DVD-soittimella DVD-levylle. Sitten kopsasin niistä tiedostot PC-kovalevylle, jossa ne ovat tallessa edelleen. Niistä tein sitten avi -tiedostoja, joita editoin jne. DVD-levy (RW) on sen jälkeen alustettu moneen kertaan.

Mutta nyt haluaisin erään hakemistoparin AUDIO_TS ja VIDEO_TS sellaiselle DVD-levylle, jota voitaisiin katsoa TV:ssä DVD-soittimella. Nerolla tehty datalevy ei toimi DVD-soittimessa eikä sitä voi siinä mitenkään finalisoida, kun soitin ei tunnista levyä. Jos Nerolla valitsee 'Tee filmi', se ei hyväksy noita hakemistoja, vaan haluaa avata tiedostoja. Samaan tapaan toimii 'Tee video'.

Muuten onko tuota (aina tyhjää) hakemistoa AUDIO_TS roikutettava mukana näissä operaatioissa? Äänen toistossa käytettävissä vain normaali TV.

Vaka Vanha
Viestit: 2669
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: vaihtelee

Viesti Kirjoittaja Vaka Vanha » 22.11.2008 15:50

Jos haluat pitäytyä tiukasti dvd standardissa niin silloin se AUDIO_TS hakemisto on tyjänäkin liitettävä levylle. Harva soitin tosin enää tarkistaa sen läsnäolon.

Jos VIDEO_TS hakemisto on tosiaan oikean lainen ja sisältää kaikki tarvittavat tiedostot (vob, ifo, bup) oikean muotoisina eikä muita tiedostoja, niin kyllä Neronkin pitäisi osata se polttaa oikeassa muodossa. DVD-video levyhän on itse asiassa myös datalevy, levyjärjestelmä on vain udf 1.05 (jos nyt muistan oikein) ja ohjelman alkukohta on määritelty tiettyyn sektoriin.

Ehkä sinulla on jotain väärin siinä hakemistossa. Oletko mahdollisesti muuttanut jotain ko. tiedostoja tai alunperin tallentanut dvd-vr muodossa. Tallentavat dvd soittimet kun mielellään käyttävät tuota vr-moodia dvd-videon sijasta.

japiippo
Viestit: 4195
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: DVD -kopioinnin poltto

Viesti Kirjoittaja japiippo » 22.11.2008 16:12

Maksimus kirjoitti:DVD-levy (RW) on sen jälkeen alustettu moneen kertaan.
Ai, käsitin sitten väärin, kun tuo puhe DVD-filmistä hämäsi. :) Käsittääkseni tuon pitäisi onnistua jopa asemien mukana tulevalla halpisversiolla, Nero Expressillä. Valitaan vain poltettavaksi "DVD-videotiedostot", jonka jälkeen aukeavaan ruutuun raahataan ne oman VIDEO_TS-kansion sisältämät tiedostot ohjelman ruudussa olevan vastaavan kansion sisään (en tosin ole kokeillut onnistuuko toiminto, ainakin se vaatii, että myös NeroVision Express on asennettuna koneelle). Se AUDIO_TS on ohjelman ruudussa valmiiksi myös, sillä sen on syytä olla mukana levyn yhteensopivuuden vuoksi, vaikka se onkin tyhjä (kuten Vaka yllä totesikin).

Kuva

Lisäys: sittemmin olen itsekin tarvinnut tuota toimintoa useasti, ja hyvin on toiminut.

Vastaa Viestiin